2 Mayıs 2026 Cumartesi

14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!  
 
     
   

Özgür Özel, Bilecik`te Atatürk`ün kente gelişinin 104`üncü yıl dönümü programına katıldı


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün Bilecik`e gelişi ve Bilecik Mülakatı`nın 104`üncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programa katıldı. Özel, "Bilecik Mütabakatı psikolojik üstünlüğün Gazi Mustafa Kemal Atatürk`e geçtiği ve artık bütün Türkiye`nin ‘Tamam bu iş oluyor. Bak İstanbul Hükümeti bile geldi, Mustafa Kemal`e katıldı` dediği ve bundan sonra Milli Mücadele`nin tek elden tek sesle tek yürek olarak yürütülmeye başlandığı sürecin başlangıç anıdır" dedi.

 

Tarih : 5 Aralık 2024 Perşembe 12:10   Okunma : 805

Haber: Kadir Devir

(BİLECİK) - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün Bilecik`e gelişi ve Bilecik Mülakatı`nın 104`üncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programa katıldı. Özel, "Bilecik Mütabakatı psikolojik üstünlüğün Gazi Mustafa Kemal Atatürk`e geçtiği ve artık bütün Türkiye`nin ‘Tamam bu iş oluyor. Bak İstanbul Hükümeti bile geldi, Mustafa Kemal`e katıldı’ dediği ve bundan sonra Milli Mücadele`nin tek elden tek sesle tek yürek olarak yürütülmeye başlandığı sürecin başlangıç anıdır" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bilecik Garı`nda Atatürk`ün Bilecik`e gelişi ve Bilecik Mülakatı`nın 104`üncü yılı nedeniyle düzenlenen programa katıldı. Özel’e,  CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Bulut, Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı eşlik etti. Programa çok sayıda milletvekili, belediye başkanı, muhtar ve vatandaş katıldı. Özel, burada Bilecik Mülakatı’nı dinledi. Daha sonra açıklama yapan Özel, şunları söyledi:

"Atatürk’ün Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını verdiği gün buradayız. Türkiye’nin dört bir yanından kadın belediye başkanlarımızla, kadın kolları il başkanlarımızla birlikteyiz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün Sevr’in kendisine dayatılmasına, Gazi tarafından da Sevr’in kabul edilmesine ve Anadolu`daki toparlanmanın, Milli Mücadele’nin başlatılmasının ve ilk kez Milli Mücadele’yi sürdürenlerin artık işgalcilere karşı mevziler kazanmasına başlamasıyla birlikte bu direnişi kırmak için, Milli Mücadele’yi durdurmak için, geriletmek için, Sevr’i uygulamak için İstanbul hükümetini aracı kılıp, onları kullanarak Mustafa Kemal Paşa`ya bir dayatma gerçekleştirilmeye çalışıldı ve tam bu noktada gelindi, buluşuldu ve burada Gazi Mustafa Kemal Paşa aslında o gün için bakıldığında sanki bir mülakat içindeydi.

Küçük bir görüşme yaptı gibi görünüyor ama bütün dünyaya dev bir mesaj verdi. O yüzden Bilecik`in önemi bambaşkadır. O günlerin o küçücük kentlerin Milli Mücadeledeki önemi bambaşkadır. Buradan bütün dünyaya ‘Sevr diye bir şey yok. Biz milli mücadeleye devam ediyoruz. Sevr’i yırtıp attık ve bu ülkeyi özgürleştirene kadar mücadele edeceğiz. Sonra aslında daha zaman var ona ama Lozan`ı onlara kabul ettireceğini’ buradan ilan ediyor. Bunu yaparken de işbirlikçileri önce fikriyle susturuyor, durduruyor. Sonra fiziken hatta bazıları şöyle diyordu, ‘Kabul etmezse Mustafa Kemal`i alın İstanbul`a götürün, derdest edin’ diye. Bu niyetle burada olanları alıp kendi treniyle Ankara`ya götürüyor ve onları ikna ediyor. Hatta sembolik maaşlara bağlıyor. Onlara Milli Mücadele’yi Ankara`dan desteklediklerine ilişkin açıklamasını kendi kurduğu Anadolu Ajansı`yla bütün Anadolu`ya ve bütün dünyaya duyuruyor.

Bilecik Mütabakatı, psikolojik üstünlüğün Gazi Mustafa Kemal Atatürk`e geçtiği ve artık bütün Türkiye`nin ‘Tamam bu iş oluyor. Bak İstanbul Hükümeti bile geldi, Mustafa Kemal`e katıldı’ dediği ve bundan sonra Milli Mücadele`nin tek elden tek sesle, tek yürek olarak yürütülmeye başlandığı sürecin başlangıç anıdır. Onun ilan noktasındayız. Buradan Mustafa Kemal Atatürk`ü, hem ülkemizin kurucusu hem partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk`ü minnetle, rahmetle anıyoruz. Bütün arkadaşlarına Cumhuriyetin tüm kurucu kadrolarını, tüm kurtarıcılarımızı ve kurucularımızı ve minnetle anıyoruz. İyi ki Bilecik`teyiz. İyi ki Bilecik Mustafa Kemal`in kenti. İyi ki bilecek bir Cumhuriyet kenti olarak var olmaya ve yönetilmeye devam ediyor."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA