4 Mart 2026 Çarşamba

21:16   GÜNDOĞDU’DA 13’ÜNCÜ GÜN BEREKETI: VAHAP SEÇER’DEN “BU SOFRA MILLETIN” MESAJı   16:14   TOROSLAR’ıN MINIKLERI İTFAIYECILIĞI YERINDE ÖĞRENDI   16:12   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT’TEN ‘GENÇŞEHİR’ MÜJDESI   15:09   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "İSRAIL’DE GÖZALTıNA ALıNAN CNN TÜRK MUHABIRI EMRAH ÇAKMAK VE KAMERAMAN HALIL KAHRAMAN’A YÖNELIK BU UYGULAMAYı KıNıYORUM"   15:08   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TRUMP’ıN VE NETANYAHU’NUN DAYATTıĞı DÜZEN YENI DÜNYA DÜZENI OLAMAZ"   14:07   EĞITIM SENDIKALARıNDAN, ÖLDÜRÜLEN ÖĞRETMEN FATMA NUR ÇELIK IÇIN MILLI EĞITIM BAKANLıĞı ÖNÜNDE EYLEM   14:06   İSTANBUL’DA ISTISMARA KARŞı ADALET MÜCADELESI VEREN ANNE VE KıZı HAYATıNı KAYBETTI   13:05   BIR ÖĞRENCININ SALDıRıSıYLA YAŞAMıNı YITIREN ÖĞRETMEN FATMA NUR ÇELIK IÇIN ÇEKMEKÖY’DEKI OKULUNDA TÖREN DÜZENLENDI...   10:23   MEDVEDEV’DEN DONALD TRUMP’A SERT UYARı: “REJIM DEĞIŞIKLIĞI ÇıLGıNLıĞı 3. DÜNYA SAVAŞı’Nı BAŞLATABILIR”   09:57   TMMOB MIMARLAR ODASı ADANA ŞUBE BAŞKANı CANAN AKSU: “DEPREMI ENGELLEYEMEYIZ AMA YıKıMı ÖNLEYEBILIRIZ”   09:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA KATMA DEĞER HAMLESI: COĞRAFI İŞARETLI KAN PORTAKALı 12 AY GELIRE DÖNÜŞÜYOR   01:02   BOLU’DA SIYASI DEPREM: TANJU ÖZCAN “İRTIKAP” SUÇUNDAN TUTUKLANDı   19:04   KıNıK’TA MADEN GERILIMI: POLYAK İŞÇILERINE 11. GÜNDE TOMA’Lı MÜDAHALE, 4 GÖZALTı   18:08   MERSIN’DEN ADıYAMAN’A GÖNÜL KÖPRÜSÜ: BAŞKAN HÜSEYIN SAVAŞ’TAN BIRLIK VE BARıŞ ÇAĞRıSı!   15:02   MERSIN’IN EN BÜYÜK ROBOTIK FESTIVALI TOROSLAR’DA YAPıLDı   15:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: “BÖLGEMIZDE HUZUR VE BARıŞ ISTIYORUZ”   14:56   İRAN KıZıLAYı: ABD VE İSRAIL SALDıRıLARıNDA EN AZ 555 KIŞI HAYATıNı KAYBETTI   14:51   CHP’LI BAŞARıR’DAN BOLU’DAKI HAKIM VE SAVCıLARA: "MILLET ADıNA KARAR VERIN, TEK ADAM ADıNA KARAR VERMEYIN"   14:50   GAZETECI MESLEK ÖRGÜTLERINDEN KENAN ŞENER’IN GÖZALTıNA ALıNMASıNA TEPKI: "GAZETECILIK SUÇ DEĞILDIR"   14:48   CHP’NIN "MILLETLE BIRLIKTE MILLETIN EMRINDE" BULUŞMASı... ÖZGÜR ÖZEL: "BIR DAHA HIÇ KIMSE BUGÜNKÜ CUMHURBAŞKANı’NıN YETKILERIYLE DONATıLMAYACAK. CUMHURBAŞKANı DAHIL HERKES DENETLENECEK"  
 
     
   

Türker Ateş, kredi kartı borçlarındaki artışa dikkat çekti: İktidar ekonomik krizin bedelini dar gelirliye kesme ısrarından vazgeçmeli


CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, ödenemediği için yasal takibe düşen bireysel kredi ve kredi kartı borçlarının 51 milyar 856 milyon liraya çktığına dikkat çekerek, "Bu durum ortadayken hâlâ çalışanlara düşük maaş zammı telaffuz ediliyor. Bu borçlar düşük zamlarla nasıl ödenecek? Vatandaşı kaderine terk ederek ülke yönetilemez. BDDK, Hazine ve Maliye Bakanlığı gibi yetkili kurumlar bu borçların ödenebilir hale getirilmesi için acil çalışma başlatmalı” dedi.

 

Tarih : 6 Aralık 2024 Cuma 11:14   Okunma : 4855

(ANKARA) - CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, ödenemediği için yasal takibe düşen bireysel kredi ve kredi kartı borçlarının 51 milyar 856 milyon liraya çktığına dikkat çekerek, "Bu durum ortadayken hâlâ çalışanlara düşük maaş zammı telaffuz ediliyor. Bu borçlar düşük zamlarla nasıl ödenecek? Vatandaşı kaderine terk ederek ülke yönetilemez. BDDK, Hazine ve Maliye Bakanlığı gibi yetkili kurumlar bu borçların ödenebilir hale getirilmesi için acil çalışma başlatmalı” dedi.

CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, yaptığı açıklamada, yasal takibe düşen kredi kartı borçlarının 51 milyar 856 milyon liraya, kredi kartı borçlarının ise 50 milyar 862 milyon liraya çıktığına işaret etti. Son bir yılda takibe düşen kredi borçlarının yüzde 79; kredi kartı borçlarının ise yüzde 257 arttığını belirterek, ekonomik zorluk nedeniyle vatandaşların borçlarını ödeyemediğini söyledi.

``Acil çalışma başlatılmalı"

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu`nun (BDDK) yapılandırma hamlesinin yüksek faiz nedeniyle başarısız olduğunu ve vatandaşların sürdürülemez bir borç kıskacında bulunduğunu ifade eden Ateş, “Bu durum ortadayken hâlâ çalışanlara düşük maaş zammı telaffuz ediliyor. Bu borçlar düşük zamlarla nasıl ödenecek? Vatandaşı kaderine terk ederek ülke yönetilemez. BDDK, Hazine ve Maliye Bakanlığı gibi yetkili kurumlar bu borçların ödenebilir hale getirilmesi için acil çalışma başlatmalı. İcra daireleri, borçlu vatandaşlar için banka şubelerine döndü” diye konuştu.

“Vatandaş borç batağında, iktidar çözüm üretemiyor”

Ateş, BDDK`nın yapılandırma kararının günü bile kurtarmaktan uzak olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

"Bu tablo, iktidarın ekonomi yönetimindeki başarısızlığının somut bir göstergesidir. Halkımız gelir yetersizliğiyle temel ihtiyaçlarını dahi borçla karşılamak zorunda kalıyor. Yoksulluğun, adaletsizliğin ve gelir erozyonunun yükünü vatandaş sırtında taşıyor. Yüksek borçlar ödenemedikçe, bankalar soluğu icra dairelerinde alıyor. İcra daireleri banka şubeleri için çalışır hale geldi. Bu sorun giderek büyüyor. İktidardan çözüme yönelik hiçbir ciddi adım yok. Faiz yükü altında ezilen milyonlar, kaderlerine terk edildi, her geçen gün daha derin bir borç çukuruna itiliyorlar. Bu süreç böyle devam ederse, sadece ekonomide değil, toplumsal dengelerde de büyük kırılmalar yaşanacak. Halkın taleplerini görmezden gelen bu anlayışın siyasi bedeli de ağır olacaktır. İktidar elini taşın altına koymalı ve kendi ürünü olan bu ekonomik krizin bedeline dar gelirliye kesme ısrarından vazgeçmelidir.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA