13 Ocak 2026 Salı

15:49   MERSIN’DE BIR REKOR: TOROSLAR’DA 2025 YıLıNDA BIN 593 ÇIFT DÜNYA EVINE GIRDI   15:47   ÖZGÜR ÖZEL’DEN MHP’YE ÇAĞRı: "HERKES KENDI ITTIFAKıNDA KIMINLE OLMAK ISTIYORSA OLUR AMA EMEKLININ MESELESINDE BIR ARADA OLURSAK TÜRKIYE’DE ÇOK ŞEY DEĞIŞECEK"   15:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "ÜLKEDE, KRIZIN ÖTESINDE BIR BUHRAN YAŞANıYOR"   13:36   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: “RAUF DENKTAŞ’ı VEFATıNıN 14’ÜNCÜ YıL DÖNÜMÜNDE SAYGıYLA ANıYORUM”   13:35   DEPREMDE YıKıLAN YUNUS KAYA APARTMANı... İÇIŞLERI BAKANLıĞı, AK PARTILI BELEDIYE BAŞKANLARı HAKKıNDA SORUŞTURMA IZNI VERMEDI   13:34   TKP’DEN ANKARA’DA 1 ŞUBAT ETKINLIĞI ÇAĞRıSı   13:32   ABD MEDYASı: İRAN’A YÖNELIK SALDıRı SEÇENEKLERI KONUSUNDA BAŞKAN TRUMP’A BILGI VERILDI   11:29   “İRAN’DA PROTESTOLAR 17’NCI GÜNÜNDE: ÖLÜ SAYıSı 646’YA YÜKSELDI, HÜKÜMET YANLıSı MITINGLER SERTLEŞTI”   09:35   MOBILYADA KADıN ELI: MERCEK KURSLARıYLA GELECEĞIN USTALARı MERSIN’DE YETIŞIYOR   08:37   TRUMP’TAN ŞOK KARAR: İRAN’LA TICARET YAPAN ÜLKELERE %25 EK VERGI   08:15   “MECLIS’TE EMEKLI İSYANı: CHP’DEN 39 BIN LIRA ASGARI ÜCRET VE ONURLU MAAŞ TALEBI”   21:35   MERSIN BÜYÜKŞEHIR MECLISI’NDE 2026 MESAJı: “BÜYÜK PROJELER, GÜÇLÜ MALI YAPı, ORTAK AKıL”   16:50   ROJIN KABAIŞ’IN ÖLÜMÜ... BABA NIZAMETTIN KABAIŞ, ADALET BAKANı YıLMAZ TUNÇ ILE GÖRÜŞECEĞINI SÖYLEDI   16:47   MURAT ÇALıK YARıN AMELIYAT OLACAK... ÇALıK HASTANE CAMıNDAN DESTEKÇILERINE EL SALLADı   16:45   DEVA PARTISI GENEL BAŞKANı BABACAN: "YÜKSEK ENFLASYON DÖNEMINDE MAAŞLARA 3 AYDA BIR GÜNCELLEME GELMELI"   16:36   CHP’NIN EMEKLILER IÇIN "MECLIS’I TERK ETMEME" EYLEMI SÜRÜYOR... ALI MAHIR BAŞARıR: "İNSANLARıN AKLıYLA OYNAMAYıN, DAHA FAZLA VICDANSıZLıK YAPMAYıN"   13:45   İRAN’A YÖNELIK ASKERI MÜDAHALE IDDIASı… İRAM ARAŞTıRMACıSı ORAL TOĞA: “ASKERI MÜDAHALE IHTIMALI DÜŞÜK DEĞIL, IDDIADAN DAHA FAZLA AMA KESIN OLACAK DEMEK IÇIN DE ERKEN”   13:44   CHP’NIN EMEKLILER IÇIN "MECLIS’I TERK ETMEME" EYLEMI SÜRÜYOR... ENSAR AYTEKIN: “EMEKLIYI AYAĞA KALDıRMAK CHP IKTIDARıNDA BIZIM GÖREVIMIZ OLACAK”   13:42   PıNAR BULUNMAZ’ıN ŞÜPHELI ÖLÜMÜ... ABI ERDAL SEVIM’DEN ÇAĞRı: "PıNAR’ıN ADALETININ ARTıK SAĞLANMASıNı ISTIYORUZ"   13:40   ABD BAŞKANı TRUMP: “İRAN, MÜZAKERE ETMEK ISTIYOR, BIR TOPLANTı AYARLANıYOR; ANCAK YAŞANANLAR NEDENIYLE GÖRÜŞMEDEN ÖNCE HAREKETE GEÇMEMIZ GEREKEBILIR"  
 
     
   

Toroslar Belediye Başkanı Yıldız, Kırsal Mahallelerde Yurttaşlarla Buluştu


Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, belediyenin 2 milyar 300 milyon liralık bütçesini halkın önceliklerini, ihtiyaçlarını dikkate alarak, halka danışarak harcayacaklarını belirterek “Biz, halkın bütçe yapma hakkına inanıyoruz.

 

Tarih : 15 Aralık 2024 Pazar 17:19   Okunma : 875

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, belediyenin 2 milyar 300 milyon liralık bütçesini halkın önceliklerini, ihtiyaçlarını dikkate alarak, halka danışarak harcayacaklarını belirterek “Biz, halkın bütçe yapma hakkına inanıyoruz.  Eğer bu bütçeyi doğru ve yerinde kullanırsak, yandaşlara, çevremize peşkeş çekmezsek, halkın sorunlarını çözmek amacıyla kullanırsak Toroslar’da çözülemeyecek bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Toroslar Belediyesinde bugüne kadar yapılan bütçeler doğru değerlendirilmiş olsaydı, Toroslar’da asfalt, yol, kaldırım ve temizlik sorunları çoktan çözülmüş olurdu. Biz geçmişi geride bırakıp bundan sonraki sürece odaklanmak istiyoruz. Temel derdimiz bu” dedi.

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, kırsal mahalle gezilerini Evrenli, Darısekisi, Kepirli, Soğucak ve Bekiralanı mahallelerinde sürdürdü.

Yılın 12 ayı kırsal mahallelerde kalıp tarım ve hayvancılık yapan yurttaşlarla bir araya gelmek, taleplerini dinlemek üzere bu gezileri yaptıklarını kaydeden Başkan Yıldız, “Biz, halkın bütçe yapma hakkına inanan bir siyasi görüşten geliyoruz. 2024 yılında, bizden önceki yönetimin hazırladığı bütçeyi harcadık. Ancak 2025 yılı bütçesini biz yaptık. Bizim önceliklerimiz, önceki yönetimin önceliklerinden farklı. Şimdi, bizim bu önceliklerimiz halkın öncelikleriyle gerçekten kesişiyor mu, bunu kontrol etmek için buradayız. Sorunları yerinde tespit etmek ve acil çözülmesi gereken meseleleri belirlemek istiyoruz” dedi.

“YILLARDIR BİRİKMİŞ, İHMAL EDİLMİŞ SORUNLARI ÇÖZÜYORUZ”

2025 yılı bütçesinin yaklaşık 2 milyar 300 milyon TL olduğunu kaydeden Başkan Yıldız, “Bu ciddi bir rakam. Mali müşavir olarak yıllarca büyük firmaların denetimini yaptım. Mersin’de bile bu büyüklükte bir bütçeye sahip bir şirket yoktu. Eğer bu bütçeyi doğru ve yerinde kullanırsak, yandaşlara, çevremize peşkeş çekmezsek, halkın sorunlarını çözmek amacıyla kullanırsak Toroslar’da çözülemeyecek bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Önemli olan, sorunları doğru tespit etmek, aciliyet derecesini belirlemek ve kaynakları ihtiyaçlarla eşleştirmek. Belediyecilik tam da budur. Bütçenizi başka türlü kullanırsanız işte belediyemizin şu an içinde bulunduğu süreci yaşamış olursunuz. 30 yıllık bir belediye olmasına rağmen, hâlâ asfalt, yol parke, kaldırım ve temizlik meselesinin devam ettiği bir süreci konuşuyoruz. Toroslar Belediyesinde bugüne kadar yapılan bütçeler doğru değerlendirilmiş olsaydı, Toroslar’da asfalt, yol, kaldırım ve temizlik sorunları çoktan çözülmüş olurdu. Biz geçmişi geride bırakıp bundan sonraki sürece odaklanmak istiyoruz. Temel derdimiz bu” ifadelerini kullandı.

“HANGİ KÖYDE NE İHTİYACI VAR BELİRLEYECEĞİZ”

Fen İşleri Müdürlüğü ve Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin, ziyaret ettikleri köylerde sorunları yerinde tespit ederek detaylı raporlar hazırlayacağını kaydeden Başkan Yıldız, “Örneğin, hangi köyde ne kadar parke taşı, asfalt ya da kaldırım taşı gerektiğini belirleyecekler. Şu an 67 mahallede çalışmalarımız sürüyor.  Ocak 2025 itibarıyla ihtiyaçlara yönelik ihaleleri gerçekleştirecek ve Nisan ayında kırsaldan başlayarak acil eksiklikleri gidermeye başlayacağız” dedi.

“ÇİFTÇİLERİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRMAK İSTİYORUZ”

Toroslar Belediyesi olarak yeni dönemde tarıma özel bir önem verdiklerini kaydeden Başkan Yıldız, “İnsanlar, kendi ürettikleriyle geçinemez hale geldiği için çiftçilikten uzaklaşıyor. Yani yüzde 5 nüfus yüzde 95 nüfusu doyuracak, bu matematiksel olarak mümkün olmayan bir şey. Bu durum tarımsal üretimi ve gıda güvenliğini de tehdit ediyor. Türkiye, kendi ihtiyacını karşılamakta zorlanıyor. Bu sorunlar ilçe belediyesi düzeyinde tam anlamıyla çözülebilecek meseleler değil. İlçe belediyesi olarak biz de bu konularda birtakım çalışmalar yapıyoruz. Tarım konusunda emek veren insanlarımızın yaşamını kolaylaştırmak istiyoruz. Çiftçilik yapmaya devam eden yurttaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için biz de elimizden geleni yapıyoruz. Örneğin şehirdeki asfalt yol kadar, köydeki bahçeye ulaşım yolunu da önemli görüyoruz. Eğer köydeki tarımı sürdüremezsek, kentteki yolda yürümenin de bir anlamı kalmaz. Hedefimiz, halkımızın ihtiyaçlarını önceliklendirmek ve Toroslar’daki sorunları hızla çözmektir. Şehirde ya da kırsalda fark etmeksizin halkın yaşam kalitesini artırmak için çalışıyoruz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA