30 Haziran 2026 Salı

17:01   CHP MALATYA’DA YENI KRIZ: İLÇE BAŞKANLARı, IL BINASıNDAKI OFISLERINE GIREMEDI   16:59   İBB DAVASı’NDA 58’INCI GÜN SONA ERDI   16:42   CHP’LI EMIR: "OLAĞANÜSTÜ KURULTAY YAPıLMAZSA MAHKEMEYE GIDECEĞIZ"   15:57   ÖZGÜR ÖZEL İZMIR’DE: "MILLETIMIZ IÇIN YENI BIR YOL AÇıYORUZ, BU YOLUN SONU HALKıN IKTIDARıDıR"   14:36   ESKI MILLETVEKILI MÜRSEL ALBAN’A CHP GENEL MERKEZI’NDE YENI GÖREV   14:22   VAPURDA NATO PROTESTOSU YAPAN 4 GENÇ GÖZALTıNA ALıNDı   13:57   KıLıÇDAROĞLU YARıN MYK’SıNı TOPLAYACAK, ÖZEL GRUPTA KONUŞACAK   13:56   CHP’LI KıŞ: "TÜRKIYE BÜYÜDÜ DEDILER AMA BÜYÜYEN IŞÇININ MAAŞı DEĞIL, YANDAŞLARıN SERVETI OLDU"   10:45   CHP’DE MAHKEME RESTI! ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA KARŞı KRITIK KURULTAY HAMLESI   10:02   MERSIN’DE NEFES KESEN DAKIKALAR: SIRENI DUYAN ORAYA KOŞTU!   07:40   SEMIH PALAMUT: HAZINE BORCU ALARM VERIYOR, VATANDAŞıN OMZUNDAKI YÜK KATLANıYOR!   07:20   ANAHTAR PARTI’DEN OSMANIYE’DE GÜÇ GÖSTERISI! GÜR ARSLAN YıKAR’DAN BIRLIK MESAJı   06:10   EKREM İMAMOĞLU’NDAN, HAYATıNı KAYBEDEN CHP’LI BALÇıK IÇIN TAZIYE MESAJı   22:51   KADIR İNANıR’A SON VEDA! CENAZE TÖRENINDE BEKLENMEDIK GERILIM..   22:50   ’MERSIN TıPKı BIR AŞURE GIBI...’ VAHAP SEÇER’DEN TÜRKIYE’YE DAMGA VURACAK ’BARıŞ’ MESAJı!   20:01   TTB’DE SEÇIM YARıŞı BITTI! MERKEZ KONSEYI’NDE DENGELERI DEĞIŞTIREN SONUÇLAR: İŞTE YENI YÖNETIM   18:27   HAMZABEYLI’DE EZBER BOZAN LEZZET ATÖLYESI   23:59   TÜLAY HATIMOĞULLARı’NDAN MECLIS KAPANMADAN ÖNCE KRITIK ÇAĞRı!   10:42   HERKES HAVA DURUMUNA BAKıP EVDE KALıRKEN ONLAR ORAYA AKıN ETTI! ARTVIN’DE MERSIN RÜZGARı ESTI   16:02   NATO, ANKARA ZIRVESI’NDE MILYARLARCA DOLARLıK YENI SAVUNMA SÖZLEŞMELERI AÇıKLAYACAK  
 
     
   

Polonez işçileri, Anadolu Adliyesi önüne yürüdü: “Bize destek olması gereken devlet, önümüze barikat kurdu”


Sendikaya üye olduktan sonra işten çıkarılan Polonez işçileri, Maltepe`deki Gülsuyu metro durağından başlayarak Kartal`daki Anadolu Adliyesi önüne kadar “anayasal hak yürüyüşü” yaptı. Adliye önünde polis ve çevik kuvvet ekipleri, işçilerin yürüyüşünü engelledi. Tek Gıda-İş Örgütlenme Uzman Suat Karlıkaya, “Maalesef ki bize destek olması gereken devlet, önümüze barikat kurdu” dedi.

 

Tarih : 16 Aralık 2024 Pazartesi 15:56   Okunma : 459

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: MEHMET ÇALPAR

(İSTANBUL) - Sendikaya üye olduktan sonra işten çıkarılan Polonez işçileri, Maltepe`deki Gülsuyu metro durağından başlayarak Kartal`daki Anadolu Adliyesi önüne kadar “anayasal hak yürüyüşü” yaptı. Adliye önünde polis ve çevik kuvvet ekipleri, işçilerin yürüyüşünü engelledi. Tek Gıda-İş Örgütlenme Uzman Suat Karlıkaya, “Maalesef ki bize destek olması gereken devlet, önümüze barikat kurdu” dedi.

Sendika üyesi olduktan sonra işten çıkarılan Polonez gıda fabrikası işçileri 5 aydır hakları için mücadele ediyor. Fabrika önünde haftalar süren eylem sonrası işçiler seslerini duyurmak için Çatalca Adliyesi önünden Ankara`ya yürümek istemiş ancak engellenmişti. İşçiler, Çatalca Adliyesi önünde açlık grevini ve kesintisiz nöbetlerini sürdürürken bugün bir grup işçi de Anadolu yakasında yürüyüş düzenledi.

Maltepe`deki Gülsuyu metro durağından başlayan yürüyüş, Kartal`daki Anadolu Adliyesi önüne kadar sürdü. Yürüyüş öncesinde açıklama yapan Tek Gıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Suat Karlıkaya, “Bizim muhataplarımız Ankara`da, sorunumuzu çözmeleri gerekiyor. Biz günlerdir `Polonez işçisine yolu aç` diyoruz. Maalesef ki açılmadı ama zor şartlar altında buraya kadar ulaştık, Polonez işçileri yolu açtılar, yürüyorlar. Herkes şunu bilsin ki biz mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz ve Polonez işçileri olarak yolumuza devam ediyoruz” dedi.

İşçiler, üzerlerinde “Özelleştirmeye hayır”, “Tüm emek dostlarını birlikte yürümeye davet ediyoruz” ve “Hürriyet istiyoruz” yazılı yelekler giyerek “Zafer sokakta kazanılır”, “Polonez işçisi, direnişin simgesi”, “İş, aş, hürriyet” ve “Hak, hukuk, adalet” sloganları attı.

“Adliyede olmamızın sebebi, yargıya olan inancımızın tazelenmesidir”

Adliye önüne gelindiğinde ise polis ve çevik kuvvet ekipleri, işçilerin yürüyüşünü engelledi, işçiler kalkanlarla ablukaya alındı. Alanda gazetecilere açıklama yapan Suat Karlıkaya, 150 gündür direnişlerini sürdürdüklerini belirterek şunları söyledi:

“Amacımız, tekrar o fabrikada işbaşı yapmak. İşverenin, Ürdünlü patronun anayasal haklara saygı duymasını istiyoruz. Maalesef ki bize destek olması gereken devlet, önümüze barikat kurdu. 7 gündür Çatalca Adliyesi önünde adalet arayan Polonez işçilerine, ‘Ankara`ya gitmek istiyoruz` dedikleri hâlde yol açılmadı. Bizler de bir grup arkadaşımızı orada bırakarak bugün Gülsuyu`na, kimseye haber vermeden geldik ve Polonez işçileriyle beraber Kartal Anadolu Adliyesi önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdik. Kolluk kuvvetlerimizle yapmış olduğumuz müzakerelerde kendilerine, bize yol açmalarını tekrar belirttik. Çünkü biz anayasal bir hak mücadelesi veriyoruz. Bu adliyede olmamızın sebebi, yargıya olan inancımızın tazelenmesidir. İşçiler işten çıkartılalı 5 ay oldu. Daha davalarının ön inceleme mahkemesi gözükmedi. Sonra tanıklar bildirilecek. Sonra tanıklar dinlenecek. Sonra bilirkişi raporuna gidecek ve 1,5-2 yıl beklenecek. Daha sonra mahkemeyi kazanacağız. İstinaf mahkemesine gidecek. 8 ay istinaf mahkemesinde bekleyeceğiz. Bu ülkenin yasaları diyor ki, ‘Bu davalar 4 ay içerisinde sonlandırılır. Maalesef 4 ay değil, 5 ayda inceleme mahkemesi görülmemiş bir mücadelenin ürünüyüz.”

İşçiler, yürüyüşe izin verilene kadar adliye önünde bekleme kararı aldı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA