19 Şubat 2026 Perşembe

17:11   RTÜK ÜYESI İLHAN TAŞCı, "AYNı YAĞMURLAR ALTıNDA" DIZISININ INCELEMESI IÇIN RTÜK’E BAŞVURDU   17:10   ASU KAYA: “İLKNUR’UN HESABıNı HEM BU DÜZENDEN HEM DE O TETIĞI ÇEKEN IRADEYI BESLEYENLERDEN SORACAĞıZ”   17:10   CENEVRE’DEKI RUSYA-UKRAYNA GÖRÜŞMELERI SONA ERDI... ZELENSKI:    17:06   CHP GENÇLIK KOLLARı’NDAN SILIVRI ÖNÜNDE AÇıKLAMA: “ÇANKAYA KÖŞKÜ’NDE EKREM BAŞKANıMıZı GÖRENE KADAR MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞIZ”   17:02   TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ, KOMISYON TOPLANTıSıNıN ARDıNDAN SORULARı YANıTLADı: "RAPORUN UYGULANMASıNı TAKIP EDECEĞIZ"   14:45   YARGıTAY’DA AYM ÜYELIĞI IÇIN 3 ISIM BELIRLENDI, ADAYLARDAN BIRI CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN TARAFıNDAN AYM ÜYELIĞINE SEÇILECEK   14:27   MILLI DAYANıŞMA, KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU SON KEZ TOPLANDı... BÜLENT KAYA: “ORTAYA KONULMUŞ ÖNERILERIN SÜRATLE YASALAŞTıRıLMASıNA DAIR BIR EYLEM PLANıNı ORTAYA KOYMAMıZ LAZıM”   14:27   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: CHP’NIN IÇINE DÜŞTÜĞÜ DURUM SIYASETIN DINAMIKLERIYLE AÇıKLANAMAYACAK KADAR KARMAKARıŞıK   10:40   CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN BAKANLıĞA ‘KIRA KRIZI’ TEPKISI: “173 MILYON TL CEZA KESIP ‘SORUN YOK’ DIYEMEZSINIZ”   09:50   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN RAMAZAN HAMLESI: KENT LOKANTASı İFTARDA DA AÇıK   09:30   BAŞKAN V. ŞENER’DEN RAMAZAN AYı MESAJı   22:48   TOROSLAR BELEDIYESI RAMAZAN ÖNCESI GıDA SEFERBERLIĞI BAŞLATTı   22:47   ÜNIVERSITELERDE SABıR TAŞTı: İDARI PERSONELDEN YÖK’E NET MESAJ   22:46   ASLAN AVRUPA’Yı İNLETTI! GALATASARAY, JUVENTUS’U 5 GOLLE DAĞıTTı   22:34   MEZITLI’DE RAMAZAN SEFERBERLIĞI: CAMILER BAŞTAN SONA TEMIZLENDI   22:20   MERSIN’DE KARDEŞLIK EZGILERI YÜKSELIYOR: MERSIN DEVLET OPERA VE BALESI’NDEN “AZERBAYCAN GECESI”   16:45   TOROSLAR’DA KARLA MÜCADELE: BELEDIYE 7/24 SAHADA, YOLLAR AÇıLıYOR!   16:04   “MESKİ’DEN DEĞIRMENDERE’YE ÇIFTE YATıRıM: ALTYAPı VE ÜSTYAPı YENILENDI”   15:08   MINGUZZI AILESININ ADALET ÇıĞLıĞı... ANNE YASEMIN MINGUZZI’DEN ADALET BAKANı TUNÇ’A: HAKKıMı HELAL ETMIYORUM   15:07   AHMET ÖZER’E “KENT UZLAŞıSı” DAVASıNDAN 6 YıL 3 AY HAPIS CEZASı VERILDI  
 
     
   

6. Uluslararası Mersin Maratonu`nda ödüller sahiplerini buldu


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından "Rekorlar Şehrinde Rekorlara Koşuyoruz" sloganıyla bu yıl 6`ncısı düzenlenen Uluslararası Mersin Maratonu`nda ödüller sahiplerini buldu.

 

Tarih : 16 Aralık 2024 Pazartesi 09:30   Okunma : 347

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından "Rekorlar Şehrinde Rekorlara Koşuyoruz" sloganıyla bu yıl 6`ncısı düzenlenen Uluslararası Mersin Maratonu`nda ödüller sahiplerini buldu.

6. Uluslararası Mersin Maratonu`nun tamamlanmasının ardından ödüller sahiplerini buldu. Maraton`da ilk 8 sporcuya toplam 70 bin dolar ödül verilirken; tüm kategorilerdeki toplam ödül miktarı ise 3 milyon 600 bin TL oldu.

2 göğüs numarası ile Kenyalı Bethwell Kipkemboi maratonu 2.08.13 ile tamamlayarak rekora imza attı. Kenya`dan gelen Boaz Kipkemei 2.08.24 ile ikinci olurken, üçüncülüğü ise Türkiye`den katılan İlham Tanui Özbilen 2.08.36 ile elde etti. Kadınlar Kategorisi`nde Uganda`dan gelen Juliet Chekwel 2.29.18 ile birinci, Kenya`dan gelen Deborah Sang 2.30.29 ile ikinci, yine Kenya`dan gelen Truphena Chepchirchir 2.31.06 ile üçüncü oldu.

10K Erkekler Kategorisi`nde Türkiye`den Ersin Tekal 29.54 ile birinci, Mert Selek 30.34 ile ikinci, Halil Sade ise 30.50 ile üçüncü oldu. Kadınlar Kategorisi`nde ise Dilek Öztürk 33.37 ile birinciliği, Elena Tolstykh 35.48 ile ikinciliği, Fatma Arık ise 36.47 ile üçüncülüğü elde etti.

2 bin 36 Türk, 136 yabancı sporcu olmak üzere, toplam 2 bin 172 sporcunun mücadele ettiği 6. Uluslararası Mersin Maratonu`nda toplam 30 ülkeden sporcular yer aldı. Özgecan Aslan Barış Meydanı`nda başlayan maratonun ödül töreni de yine aynı noktada yapıldı. Sporcuların ödülleri; Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcak Tok, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Serdal Gökayaz ile Ali Rıza Özdemir ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları tarafından takdim edildi. Başkan Seçer`e çeşitli kulüpler tarafından verilecek plaketleri de Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok teslim aldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Olcay Tok, 6. Uluslararası Mersin Maratonu`nda her yıl daha iyi bir organizasyon gerçekleştirdiklerini söyleyerek, şöyle konuştu:

“Başkanımız sözünü tutuyor, Mersin`i sporla da dünyaya tanıtıyor”

“Başkanımız seçildiği zaman bir söz vermiş; ‘Biz Mersin`i dünyaya sporla da tanıtacağız` demişti. Bu maraton da onlardan bir tanesi. Her sene gelişen maratonumuz, Dünya Atletizm Birliği tarafından ‘Elite Label` kategorisine alındı. ‘Her sene gelişiyor` dedik çünkü daha önce 300-350 sporcunun katıldığı 42K`ya bugün toplam 30 ülkeden 400 sporcu katıldı. Aynı zamanda 10K yarışına da toplam bin 772 sporcu katıldı. Ayrıca Sayın Başkanımız Vahap Seçer`in de katılmış olduğu Halk Koşusu kategorisi de var. Bu sene Mersin Büyükşehir Belediyesi ‘Rekorlar Şehrinde Rekorlara Koşuyoruz` sloganı ile yola çıktı. Sporcularımız da Türkiye`de koşulan en iyi dereceyi yaptılar. Kendilerini tebrik ediyorum.”

Katılımcılardan ‘Uluslararası Mersin Maratonu`na tam not

Avrupa Halter Şampiyonası`nda 45 kg silkmede 92 kilo kaldırarak Avrupa rekoru kıran Milli Halterci Gamze Altun da “Organizasyon çok güzel olmuştu, Büyükşehir Belediyemize teşekkür ederiz. İnsanların spora yönelmeleri amacıyla böyle aktivitelere katılmaları çok güzel” dedi.

Halter A Milli Takım Antrenörü İsa Makal ise Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer`in spora ve sporculara büyük önem verdiğinden söz ederek, “6. Uluslararası Mersin Maratonu çok güzel bir aktivite. Halkın katılımı çok güzel, çok büyük bir katılım var. Bu da bizim için mutluluk ve gurur verici bir durum. Spora gönül veren insanların sporu bu şekilde desteklemesi bizim de şevkimizi artırıyor” diye konuştu.

30 ülkeden sporcular Akdeniz`in mavi suları eşliğinde koştu

Maratonda Türkiye ile beraber; Afganistan, Azerbaycan, Bahreyn, Belarus, Bulgaristan, Çin, Etiyopya, Finlandiya, Gürcistan, Japonya, Kenya, Litvanya, Moldova, Hollanda, Romanya, Rusya, Sudan, Uganda, Ukrayna, Kıbrıs, Endonezya, Kazakistan, Kırgızistan, Umman, İspanya, Tacikistan, Togo, Türkmenistan, ABD olmak üzere toplam 30 ülkeden sporcu yer aldı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA