18 Ekim 2025 Cumartesi

09:50   MAHKEMEDEN CHP KONGRESI İÇIN DURDURMA TALEBI: GÖZLER YSK’DA!   09:40   TARSUS’UN YAYLALARıNDA SU SEVINCI: MESKİ’DEN 2.050 METRELIK HAYAT HATTı   22:13   BOŞ TENCERELER KONUŞTU, KADıNLAR AYAĞA KALKTı: CHP MERSIN’DEN YOKSULLUĞA SERT TEPKI   15:12   YENIŞEHIR BELEDIYESI 2. AKDENIZ BIENALI’NE EV SAHIPLIĞI YAPıYOR   15:10   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SOKAK HAYVANLARı İÇIN “DOĞAL YAŞAM ALANı” PROJESI    13:58   AK PARTI’YE GEÇECEĞI IDDIA EDILEN BURCU KÖKSAL: BULUNDUĞUM YERDEYIM, HIÇBIR YERE GITMIYORUM   13:57   SINEMA SALONLARıNDA BU HAFTA: 8 YENI FILM VIZYONA GIRECEK   13:56   KONGREYE SAATLER KALA ÇAĞATAY GÜÇ IL BAŞKANLıĞı ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   13:53   CAN HOLDING’E YENI OPERASYON... KENAN TEKDAĞ VE ŞAKIR CAN’ıN DA ARALARıNDA BULUNDUĞU 36 ISIM HAKKıNDA GÖZALTı KARARı VERILDI   09:45   MERSIN’DE SANATıN YENI SESI: BÜYÜKŞEHIR’DEN ODA ORKESTRASı ATAĞı   08:22   AYM’DEN GEZI DAVASı İÇIN HAK İHLALI TESPITI: “ADIL YARGıLANMA HAKKı YOK SAYıLDı”   18:50   TOROSLAR’DA 2026 VIZYONU: 3.8 MILYARLıK BÜTÇEYLE DÖNÜŞÜM BAŞLıYOR!   16:14   AKDENIZ’IN IŞıĞı, TARSUS’UN KALBINDE YANDı   16:09   “MEDENI HAKLAR REHBERI” PROJESI İLE ADALETE ERIŞIM GÜÇLENIYOR   16:07   MILLETVEKILI ALI BOZAN: BU SALDıRıNıN SORUMLUSU, BU ÜLKENIN BARıŞıNA ALÇAKÇA SALDıRANLARDıR.   16:06   AYŞEGÜL DOĞAN’DAN DERVIŞOĞLU’NA TEPKI   16:05   NARIN GÜRAN CINAYETI DAVASı’NDA YENI GELIŞME   11:53   BAŞKAN BAŞ’TAN KHK YÜRÜYÜŞÜNE NET DESTEK: “EKMEĞIYLE OYNANAN HER EMEKÇI İÇIN BURADAYıZ!”   10:40   BAŞKAN BOLTAÇ: “BIR KADıN ÜRETIRSE, BIR ŞEHIR BÜYÜR, BIR ÜLKE GÜÇLENIR”   10:28   TÜRKIYE NATO’DA GÜÇLÜ MESAJ VERDI: TSK GAZZE GÖREV GÜCÜ’NE HAZıR!  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Taş Bina Kent Müzesi Restorasyon Projesi Bilgilendirme Toplantısı düzenledi


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Taş Bina`nın Kent Müzesi`ne dönüştürülmesi için başlatılan restorasyon çalışmaları kapsamında Taş Bina Kent Müzesi Restorasyon Projesi Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

 

Tarih : 18 Aralık 2024 Çarşamba 09:29   Okunma : 582

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin kentin tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkmak amacıyla Taş Bina`nın Kent Müzesi`ne dönüştürülmesi amacıyla başlattığı restorasyon çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. 1900`lü yıllardan itibaren tuz deposu, nal ve çivi fabrikası, Akkahve ve Belediye Binası gibi farklı işlevlerde kullanılan Taş Bina`nın eski görünümüne kavuşturulması amacıyla gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları çerçevesinde Taş Bina Kent Müzesi Restorasyon Projesi Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi. 

Mersin Bellek Ofisi koordinesinde ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tarık İrde`nin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Büyükşehir Belediyesi bürokratları, Mersin`e Değer Katanlar Kurulu (MEDEKA), Tarsus`a Değer Katanlar Kurulu (TADEKA) üyelerinin yanı sıra STK, oda ve derneklerden temsilciler ile birlikte, Mersin`in tarihine tanıklık eden isimler katılım sağladı.

Toplantıda; halihazırda devam eden restorasyon çalışmaları, müze mimarisi ve yapı tasarımı hakkında bilgi aktarılırken, Kent Müzesi`nde bu şehri anlatan değerler üzerine paydaşlarla fikir alışverişinde bulunuldu.

“Büyükşehir olarak, Mersin için en iyisini yapma yolunda ilerleyeceğiz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İrde, kent belleğinde önemli bir yer tutan ve uzun süre Mersin Büyükşehir Belediyesi`ne de sahipliği yapan Taş Bina`nın restorasyon çalışmalarına ilişkin “Restorasyon çalışmaları hakkında hem bilgi aktarıp, hem de bu konuda geri bildirim almayı hedefledik. Burada bir hazırlık yaptık ve restorasyonda ele alacağımız zemin, birinci ve ikinci kat hakkında sunum yapıp, her kat bitiminde sizlerden görüş rica ediyoruz. Buradan çıkarttığımız notları yeniden süzgeçten geçirip, Mersin için en iyisini yapma yolunda ilerleyeceğiz” dedi.

“Kent paydaşları ile devamlı bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü, opera sanatçısı Bengi İspir Özdülger ise kent paydaşları ile bir araya gelmekten dolayı oldukça mutlu olduğunu belirterek, “Hepimizin çok önemsediği ve restorasyon çalışmaları başlamadan önce ‘İçeriğinde neler olacak, neler sunacağız, kentimizin değerine nasıl daha fazla değer katacağız` diye düşündüğümüz ve Kent Müzesi olarak çalışmalarını yaptığımız Taş Bina restorasyon çalışmaları bitmek üzere. Bununla ilgili de sizlerle bir araya geldik. Bu kapsamda sizlerin de destekleri ve önerilerini alarak yürüttüğümüz bu toplantının sonucunda, binamızın güzel bir şekilde sonuçlanmış haliyle şehrimizin değerine değer katacağız” diye konuştu.

“Müze yapılmadan önce kent uzmanlarından fikir alınmasını çok olumlu buldum”

Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyelerinden Burak Belge ise toplantının oldukça verimli geçtiğini kaydederek, “Kent Müzesi, uzun süredir konuşulan ve tartışılan bir konu. Müze yapılmadan önce içerik hakkında bizlerle paylaşılmasının ve kent uzmanlarından bilgi alınmasının önemli bir katkı olduğunu düşünüyorum. Toplantıya çok geniş bir çevre çağrılmış. Sadece Mersin`den değil, bütün ilçelerden katılım var. O yönden olumlu karşılıyorum” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA