16 Ekim 2025 Perşembe

15:29   “D400 KARAYOLU ARTıK ULAŞıM DEĞIL, YAŞAM MÜCADELESIDIR”   15:28   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN MUHTARLARA ZIYARET    15:25   BAŞKAN ÖZYIĞIT “KENT KÜTÜPHANEMIZI KıSA SÜREDE HIZMETE AÇACAĞıZ”   15:23   FENERBAHÇE’NIN YENI BAŞKANı SARAN: “FENERBAHÇE’YI IÇERIDEN BALTALAMAK ISTEYENLERI IFŞA EDECEĞIM”   15:21   TGC: HAKAN TOSUN CINAYETININ TÜM AYRıNTıLARı TITIZLIKLE SORUŞTURULARAK MADDI GERÇEK GÜN YÜZÜNE ÇıKARıLMALıDıR   15:20   ASU KAYA: ROJIN’IN KATILLERI DE KATILLERI SAKLAYANLAR DA DELILLERI GIZLEYENLER DE YARGıLANACAK   15:18   CHP, ASKERI HASTANELERIN YENIDEN KURULMASı IÇIN KANUN TEKLIFI VERDI   15:17   İSRAIL ORDUSU: HAMAS’ıN CENAZELERINI TESLIM ETTIĞI 3 REHINENIN KIMLIĞI BELIRLENDI   15:16   ÖZGÜR ÖZEL, PES KONGRESI IÇIN YARıN AMSTERDAM’A GIDECEK   09:56   GENÇ DENIZCILER AVRUPA ROTASıNDA: MERSIN’DEN RIMINI’YE MESLEKI YOLCULUK   09:38   YUMURTALıK’TA YOL SEFERBERLIĞI BAŞLADı: NARLıÖREN’DE SÖZ VERILDI, ÇALıŞMALAR BAŞLADı!   09:35   MERSIN’DE UZAYLA BULUŞMA: MERCAN PLANETARYUMU DÜNYA SAHNESINDE   18:20   MERSIN’DE AVRUPA ESINTISI: ERASMUS+ FESTIVALI COŞKUYLA KUTLANDı!   14:35   TUNCER BAKıRHAN: GELIN, BU YASAMA YıLıNı TÜRKIYE TARIHININ ÇÖZÜM YıLı YAPALıM   14:34   DICLE ÜNIVERSITESI ÖĞRENCILERI ROJIN KABAIŞ IÇIN YÜRÜDÜ…   14:33   ESKI NILÜFER BELEDIYE BAŞKANı TURGAY ERDEM TUTUKLANDı   14:29   MHP GRUP TOPLANTıSı... BAHÇELI’NIN ODAĞıNDA BU HAFTA DA CUMHURIYET HALK PARTISI VARDı   14:28   ABD BAŞKANı TRUMP: “ERDOĞAN RUSYA-UKRAYNA SAVAŞı’Nı BITIREBILIR”   14:05   DÜNYA KıZ ÇOCUKLARı GÜNÜ YENIŞEHIR’DE RENKLI ETKINLIKLERLE KUTLANDı   13:52   MEZITLI’DE AKDENIZ BALıK PAZARı’NA BÜYÜK YENILIK!   
 
     
   

EMEP`li Sevda Karaca: "Gaziantep`i bölgenin sağlık üssü yapma iddianızın sonucu, halkın sağlığından olmasıdır"


Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, Gaziantep`teki devlet hastanelerinde Şehir Hastanesi dışında çocuk hematolojisi ve onkoloji hekimi kalmadığını belirterek "Geçen 1 yılda görülmektedir ki bu konuların hiçbiri için önlem alınmamıştır ve yoksullukla boğuşan hasta çocuklar ve aileleri özel hastanelere mahkum bırakılmaya devam etmektedir. Gaziantep`i bölgenin sağlık üssü yapma iddianızın sonucu, halkın sağlığından olmasıdır" dedi.

 

Tarih : 19 Aralık 2024 Perşembe 12:32   Okunma : 480

(ANKARA) - Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, Gaziantep`teki devlet hastanelerinde Şehir Hastanesi dışında çocuk hematolojisi ve onkoloji hekimi kalmadığını belirterek "Geçen 1 yılda görülmektedir ki bu konuların hiçbiri için önlem alınmamıştır ve yoksullukla boğuşan hasta çocuklar ve aileleri özel hastanelere mahkum bırakılmaya devam etmektedir. Gaziantep`i bölgenin sağlık üssü yapma iddianızın sonucu, halkın sağlığından olmasıdır" dedi.

EMEP Milletvekili Karaca, Gaziantep`teki devlet hastanelerindeki doktor sıkıntısıyla ilgili Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu`nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı`na soru önergesi verdi. Kentteki devlet hastanelerinde Şehir Hastanesi dışında çocuk hematolojisi ve onkoloji hekimi kalmadığını belirten Karaca, Gaziantep Üniversitesi Çocuk Hastanesi`nin çocuk hematoloji ve onkoloji bölümünün tek doktorunun da özel hastaneye gitmesi sonucu kapandığını hatırlattı. Karaca, Ocak 2024`te bu konuya ilişkin verdiği soru önergesine de cevap alamadığını kaydederek, "Geçen 1 yılda görülmektedir ki bu konuların hiçbiri için önlem alınmamıştır ve yoksullukla boğuşan hasta çocuklar ve aileleri özel hastanelere mahkum bırakılmaya devam etmektedir. Gaziantep`i bölgenin sağlık üssü yapma iddianızın sonucu, halkın sağlığından olmasıdır" ifadelerini kullandı.

"Hematoloji bölümlerindeki hekim yetersizliğine ilişkin acil çözüm planınız var mıdır?"

Karaca, Bakan Memişoğlu`na şu soruları yöneltti:

“2020-2024 yılları arasında kamu hastanelerinden istifa ederek özel hastanede çalışmaya başlayan ve yurt dışına gitmeyi tercih eden hekim sayısı kaçtır?

2020-2024 yılları arasında intihar eden hekim sayısı kaçtır?

2020-2024 yıllar arasında kaç kamu hastanesinde hekim yokluğu nedeniyle bölüm kapatılmıştır?

Özellikle uzman sayısının az olduğu branşlarda görev yapan hekimlerin kamu hastanelerinden uzaklaşmaması nasıl bir önlem almayı düşünüyorsunuz?

Çocuk Onkoloji ve Yetişkin Onkoloji hastalarının tedavi süreçlerinin uzun ve meşakkatli olduğu düşünüldüğünde; Gaziantep`te bulunan hematoloji bölümlerine (çocuk ve yetişkin olmak üzere onkoloji) ilişkin acil bir çözüm planınız mevcut mudur?

Türkiye genelinde, bulunan hematoloji bölümlerindeki (çocuk ve yetişkin onkoloji) hekim yetersizliğine ilişkin acil çözüm planınız var mıdır?
Bu sağlık sisteminin bakanlığını devam ettirmeyi düşünüyor musunuz? İstifa edecek misiniz?”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA