30 Ekim 2026 Cuma

01:05   ’CUMHURIYET BU MILLETIN BAŞıNDAKI YÜCE ÇATıDıR’: ÖZGÜR ÖZEL’DEN KADıKÖY’DE TARIHI ÇıKıŞ   14:11   MERSIN’DE CUMHURIYET’IN 103. YıLı COŞKUSU! BAŞKAN VEKILI GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN ANLAMLı MESAJ   11:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ERDEMLI VE SILIFKE ÜRETICISINE TAM DESTEK: FIDANDAN HAYVANA, GÜNEŞ PANELINDEN TOHUMA   10:25    CHP’DE DERIN ÇATLAK VE FLAŞ KURULTAY HAMLESI! KURMAYLARDAN ZIRVEDE ŞOK ’HANÇER’ SÖZLERI!   23:25   DOĞAN TANıŞ: ’CUMHURIYET RUHUNU BÜYÜTMEK VE YARıNLARA TAŞıMAK BORCUMUZDUR’   23:10   İZZET EYÜBOĞLU’NDAN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYET, ÜRETEN VE DEĞER YARATAN GÜCÜMÜZÜN EN BÜYÜK TEMINATıDıR’   23:02   CHP’LI MAHMUT DÖNMEZ’DEN CUMHURIYETIN 103. YıLıNA VEFA DOLU MESAJ!   22:05   BÜLENT YORULMAZ: ’CUMHURIYET DEĞERLERI DEMOKRASIMIZIN VE HUKUKUN TEMINATıDıR’   21:45   CABBAR ANıLAN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRLEŞTIRICI GÜCÜ EN BÜYÜK ZENGINLIĞIMIZDIR’   20:50   GÖKHAN BÜBER: ’CUMHURIYETIN IŞıĞı AKDENIZ’DEN TÜM TÜRKIYE’YE YAYıLACAK’   20:38   KEMAL TUNCER: ’CUMHURIYET KAZANıMLARıNA SAHIP ÇıKMAK TARIHI GÖREVIMIZDIR’   20:25   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı ERDAL NUR: ’CUMHURIYET, ÖZGÜRLÜĞÜN VE ADALETIN SARSıLMAZ KALESIDIR’   20:17   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKAN YARDıMCıSı HASAN ÖNAL ÖZALP: ’CUMHURIYET IŞıĞıNDA HALKıMıZA HIZMET EDIYORUZ’   19:55   GÖKHAN ÇIÇEKÇILIK’TEN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYETIN AÇTıĞı BAĞıMSıZLıK ÇIÇEKLERI ASLA SOLMAYACAK’   19:45   İSMAIL ÖZGÜN: ’CUMHURIYETIN SUNDUĞU VIZYONLA DAHA GÜÇLÜ BIR EKONOMIYE İLERLIYORUZ’   19:36   HÜSEYIN SAVAŞ: ’CUMHURIYET RUHUNU VE KÜLTÜREL MIRASıMıZı GELECEĞE TAŞıYACAĞıZ’   19:27   ADD MERSIN ŞUBE BAŞKANı ADEM ÇETIN: ’CUMHURIYET DEVRIMLERI İLELEBET PAYIDAR KALACAKTıR’   19:20   İSMAIL YURTSEVEN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRIKIMI, YARıNLARıMıZı AYDıNLATAN EN BÜYÜK GÜÇTÜR’   19:10   MÜSLÜM ÖZEL: ’CUMHURIYET, TAM BAĞıMSıZ VE DEMOKRATIK TÜRKIYE’NIN PUSULASıDıR’   19:04   YENIMAHALLE MUHTARı SERVET DOĞAN: ’CUMHURIYET COŞKUSU MAHALLELERIMIZDEN SOKAKLARıMıZA YAYıLıYOR’  
 
     
   

Mersin`de üretici kadınların ürünleri, yılbaşı stantlarında


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin, üretici kadınların ürünlerinin yer aldığı yılbaşı temalı stantlar, ziyaretçilerine kapılarını açtı. Büyükşehir Belediyesi bu çalışmasıyla kadınların iş gücüne katılımını artırarak, ev ekonomisine katkıda bulunmayı hedefliyor.

 

Tarih : 19 Aralık 2024 Perşembe 13:24   Okunma : 642

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin, üretici kadınların ürünlerinin yer aldığı yılbaşı temalı stantlar, ziyaretçilerine kapılarını açtı. Büyükşehir Belediyesi bu çalışmasıyla kadınların iş gücüne katılımını artırarak, ev ekonomisine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yılbaşı temalı stantları ile kadın girişimcileri desteklemeye devam ediyor. El emeği göz nuru ürünlerini kentin farklı noktalarında sergileyen kadınlar, aynı zamanda satış yaparak kazanç elde ediyor. Stantlarda; yılbaşı süsleri, mumlar, takılar ve dekoratif eşya gibi birçok el yapımı ürün yer alıyor. 

Büyükşehir Belediyesi`nin, kadınların iş gücüne katılımını artırmak ve ekonomik fırsatlarını iyileştirmek amacıyla düzenlediği etkinlikler; üretici kadınların görünür olmasına yardımcı olurken, ziyaretçiler de stantlardan alışveriş yaparak kadın girişimcilere destek olabiliyor. Yılbaşı atmosferini yaşamak ve el yapımı ürünleri incelemek isteyenler, Trafik Park`ta bulunan Kooperatif Marketi 30 Aralık`a kadar, Palm City AVM`deki üretici kadın stantlarını ise 22 Aralık`a kadar ziyaret edebilecek.

"Mersin Büyükşehir, kadın elinden üretimi destekliyor"

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri`nde görev yapan Burcu Sert, “Kadınlara mali kaynak yaratmak için sürdürdüğümüz çalışmalar, Trafik Park`ta yılbaşı konseptiyle devam etmekte. 30 Aralık akşamı saat 20.00`ye kadar üretici kadınlar evde ürettikleri ürünleri satışa sunacaklar. Tüm Mersinlileri kadın elinden üretime destek olmaya davet ediyorum. Bu sene yılbaşı hediyelerini, Trafik Park`taki üretici kadın stantlarını ziyaret ederek temin edebilirler” diye konuştu.

Yılbaşı konsepti kapsamında 90 üretici kadının stantlarda satış yapma şansı yakaladığını söyleyen Sert, “Evde üretim yapan kadınlarımızın satışları çok az kitleye ulaşıyor. Burada yaptığımız üretici kadın stantlarında hem sosyalleşme imkanı buluyorlar, hem de satışlarına ve marka tanıtımına çok büyük katkısı oluyor. Özellikle alışveriş merkezlerinde ve Trafik Park`taki satışlar konusunda çok fazla olumlu geri dönüş alıyoruz” dedi.

Mersinlilerin, kadınların ellerinden çıkan ürünlere ilgi gösterdiğini söyleyen Sert, “Üretici kadınların satış alanlarının neresi olduğuna dair sorular alıyoruz. Bu geri dönüşler bizi mutlu ediyor. Mersin Büyükşehir, kadın elinden üretimi destekliyor. Mersin`de üretici kadınlar el emeği ürün ürettiği için, her üründen bir iki tane var. O yüzden bu eşsiz ürünleri tüm Mersinlilerin gelip, görüp ve almasını tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

Stantlarda ürünleri yer alan kadınlar, şunları söyledi:

-Sevda Erdoğan: “Amacım kadınların da kendi başlarına birçok şey yapabileceklerini göstermekti. O yüzden bu yıl ilk defa Trafik Park`ta bir stant açtım. Burada olmak çok keyifli. Stanttaki arkadaşların hepsi pozitif. Buradaki insanlar ciddi anlamda kendi el emekleriyle bir şeyler yapıyorlar. El emeği göz nuru dediğimiz o kadar çok ürün var ki, o yüzden herkesin buraya gelmesini çok isteriz."

-Ebru Aykut Yıldırım: “Öncelikle başkanımıza ve belediyemize teşekkür etmek istiyorum. Üretici kadınlar gerçekten birbirinden güzel ürünler üretiyor. Tüm Mersinlileri buraya davet ediyorum."

 

-Nida Nur Bekçi: “2 yıl iş arama sürecim oldu ancak bulamadım. Üretmeyi sevdiğim için, en hızlı üretebileceğim ve yaratıcılığımı konuşturabileceğim iş olarak mumu seçtim. Yaklaşık 6 aydır yapıyorum. Bu ilk stant açışım. Günde en az 500-600 insan geliyor. Mum sevmeyen bile geliyor, bakıyor, kokusundan etkileniyor. Aynı zamanda workshop da almak istiyorlar. İlk başvurumda ilgilendiler ve stant açtım. Beklediğimin de üstünde ilerliyor. Bu standı açmamıza vesilen olan Başkan`ımız Vahap Seçer`e çok teşekkür ediyorum. Herkesin yeni yılını kutluyorum."

-Deniz Hande Ussuz: “Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin bize sağladığı üretici kadın stantlarından yararlanıyoruz. Çok hızlı ve iyi bir şekilde devam ediyoruz. Bu bizim için çok güzel bir şey. Büyüyoruz, gelişiyoruz ve ekonomiye de katkı sağlıyoruz. Büyükşehir`in destekleriyle bir hafta boyunca buradayız. Misafirlerimizi bekliyoruz. Herkese iyi bir sene diliyorum."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA