14 Ağustos 2025 Perşembe

16:19   ÖZLEM ÇERÇIOĞLU: "AK PARTI ÇATıSı ALTıNDA HIZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞIM"   16:16   ÖZGÜR ÖZEL, ’İBB BORSASı’NA ILIŞKIN BELGE AÇıKLADı... ÖZEL: "ALLAH BUNDAN SONRA AK PARTI’YE AYDıN’DA KOLAYLıK VERSIN, MILLET MILLI IRADE HıRSıZLıĞıNı AFFETMEZ”   14:23   YENIŞEHIR BELEDIYESI SILIFKE’DE YANGıN SÖNDÜRME ÇALıŞMALARıNA DESTEK VERDI   14:19   İBB SORUŞTURMASı TUTUKLUSU IŞ ADAMı KAPKI’DEN, AVUKAT BIRINCI’YE SUÇ DUYURUSU   13:54   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "İBB BORSASı" İDDIASı: "AK TOROSLAR ÇETESI ÇÖKÜYOR"   13:53   AYDıN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÇERÇIOĞLU, CHP’DEN ISTIFA ETTI   13:40   SILIFKE’DE YANGıN KABUSU: BÜYÜKŞEHIR, 87 PERSONEL VE 53 ARAÇLA MÜDAHALE EDIYOR   23:42   SILIFKE’DE CIĞERLERIMIZ YANıYOR   15:39   CHP’LI BAŞARıR’DAN ANTALYA HALKıNA ÇAĞRı   15:37   KARALAR’ıN AVUKATıNDAN HUKUK SKANDALı IDDIASı   15:35   10 6’LıK TEKLIF MEMUR VE MEMUR EMEKLISINI MEMNUN ETMEDI   13:46   EVRENSEL GAZETESINE KURŞUNLU SALDıRı   13:42   İMAMOĞLU’NDAN ULUSLARARASı ÇAĞRı   13:18   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA’DAN AILE ARABULUCULUĞU TEPKISI   13:16   GÖKHAN GÜNAYDıN: ERKEN SEÇIMIN DAHA FAZLA GECIKTIRILEBILME IHTIMALI KALMAMıŞTıR   13:14   GAZZE’DE ATEŞKES ÇıKMAZı   13:07   KıŞ ÖNCESI BOZTEPE’YE KAPSAMLı BAKıM   11:35   YENIŞEHIR BELEDIYESI KALDıRıM VE YOL IŞGALLERINE GEÇIT VERMIYOR   11:14   MERSIN’DE KıRSAL KALKıNMAYA BÜYÜK DESTEK: ‘HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM’ PROJESIYLE 300 AILE AYAĞA KALKTı   10:51   ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERI BARıNMA SORUNUYLA KARŞı KARŞıYA... BAŞKENTTE EV KIRALARı 17 BIN LIRADAN, YURT ÜCRETLERI 12 BIN LIRADAN BAŞLıYOR  
 
     
   

İstanbul seçimi sonuçlandı! İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan ilk açıklama


10 milyonu aşkın İstanbullu yenilenen belediye seçimi için tekrar sandık başına gitti. Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım’ın da yenilgiyi kabul etmesinin ardından 31 Mart’ta mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu 806.509 farkla İBB Başkanı oldu.

 

Tarih : 24 Haziran 2019 Pazartesi 11:35   Okunma : 935

10 milyonu aşkın İstanbullu gerekçesiz yenilenen belediye seçimi için tekrar sandık başına gitti Sabah 08.00'da başyalan oy verme işlemi 17.00'da sona erdi. Seçimde, YSK’nin tartışmalı kararıyla mazbatası iptal edilen Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu, Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım, Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar, Vatan Partisi adayı Mustafa İlker Yücel ve 17 bağımsız aday yarıştı. Sonuçlar Ekrem İmamoğlu'nun kazandığını gösterdi.

İşte Ekrem İmamoğlu'ndan ilk açıklama;

"Öncelikle bugünkü 23 Haziran’da yaptığımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi ve tabi ki anlamlı bu seçimin en önemli ifadelerinden birisi de Türkiye’nin demokrasi sürecine olacak olan katkısıydı. Her iki vasfıyla ülkemize ve dünya kendi İstanbul’umuza bugünkü seçimin neticeleri hayırlı olsun. Bu arada uzun bir metin paylaşacağım içinde duygularım var. Milletimize Türkiye'ye bir kaç cümle etmek konusunda kendimi sorumlu hissediyorum. Öncelikle bugün yüz binlerce diye ifade edecebileceğim sandık başında görev yapan günün kahramanlarına, sandıklarda hizmet eden bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Bugün bir de hesap pusulasının çıktı

Seçim verileri süreci net sonuçlar yani tutunaklarla olur. Sandık başındaki arkadaşlarıma ve hukuk kurullarına sonuç netleşinceye kadar görevlerinin başında kalmalarını önemle rica ediyorum.

İstanbullular değerli vatandaşlarımız Türkiye'de demokrasi saatinin her zaman tıkır tıkır işlemesi taraftarıyız. Malesef 31 Mart'ın sonuçlarını herkes biliyor. Gerçeklerin üzerini örterek gerçekleri gizleyemezsiniz.. Bugün bir de hesap pusulasının çıktığını söyleyebilirim. Bu İstanbul'da bir sayfa kapandı yeni bir sayfa açııldı anlamına gelmiyor. Yeni bir başlangıç anlamına geliyor.

Bunu yanlız bana oy verenler değil seçimleri büyük bir olgunluk içinde geçiren bütün vatandaşlarımız sağlamıştır. İstanbullu vatandaşlarımıza minnet duygularımı iletiyorum. Dünya ülkelerine de gerçeği öğrettiniz. Tabiki teşekkürlerim var.

Başta eşime, oğullarıma, Genel Başkanımıza, il ve ilçe başkanlarımıza, İstanbul'daki ilçe başkanlarımıza, kadın ve gençlik kollarımıza ve özellile sayıları 150 bini aşan demokrasi inançlı insanlara, bütün siyasi partili vatandaşlarımıza, ister Türk, ister Kürt, ister Süryani olsun... Kısacası bu şehrin asil vatandaşlarına, dinamik gençlerine, dualarıyla beni ayakta tutan annelerimize, kampanya direktörümüze, basın danışmanına, sosyal medya ekibimize, destek veren, türkü yazan o güzel insanlara ve tabiki tüm 16 milyon İstanbulluya teşekkürlerimi iletiyorum. Seçimi bütün İstanbullular bütün Türkiye kazanmıştır. Kısa sürede herkes böyle hissedecek... Bu benim hayatımdaki en önemli en gururlu görevdir. Bu görevi bütün İstanbullulara en iyi şekilde yapmaktan başka gayem olmayacaktır.

Kıymetli İstanbullular partiler tabu değildir. Milletin refahı için çalışan kurumlardır. Yani araçtır. Bunu her vatandaşın bilmesini istiyorum. Parti liderlerini kutsallaşturmak asla doğru değildir. Çünkü egemenlik kayıtsız şartsız sadece milletindir. Milyonlarca insana kusursuz çalışacağız. Gençliğimiz ve çalışkanlığımız var.

Yeni bir dönem başlatmak istiyoruz. İnancı ve gücü sadece milletimizden alacağımızı düşünüyorum.

Erdoğan'a sesleniyorum...

Sayın Erdoğan'a seslenmek istiyorum. Konuştuğumuz 16 milyon vatandaşımızın ihtiyacıdır. Sizinle uyum içerisinde çalışmaya hazırım... Seçim öncesinde vatandaşa anlattığım yol haritasına uygun olarak sizinle uyum içinde çalışmaya hazırım ve buna talibim. Bunu tüm İstanbullular önünde duyuruyorum

İstanbul'un acil çözüm bekleyen tüm konularını ele almak isterim. Mazbatamızı alıp başlamanın ardından görüşlerinizi almak ve görüşlerimizi aktarmak için sizinle görüşme talebimi buradan iletiyorum.

31 Mart'tan sonra da her şey çok güzel olacak demiştim Göreceksizin öyle de olacak. Değerli İstanbullular bu güzel akşamda mutlu olacağız ve sevineceğiz. Ama bu başka birinin kalbini kırmak anlamına gelmez. Bu bir zafer değildir. Yeni bir başlangıçtır.

Her vatandaşımıza eşit davranacağımızı buradan duyurmak istiyorum. İstanbul'a yeni bir başlangıç hayırlı uğurlu olsun."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA