30 Haziran 2026 Salı

17:01   CHP MALATYA’DA YENI KRIZ: İLÇE BAŞKANLARı, IL BINASıNDAKI OFISLERINE GIREMEDI   16:59   İBB DAVASı’NDA 58’INCI GÜN SONA ERDI   16:42   CHP’LI EMIR: "OLAĞANÜSTÜ KURULTAY YAPıLMAZSA MAHKEMEYE GIDECEĞIZ"   15:57   ÖZGÜR ÖZEL İZMIR’DE: "MILLETIMIZ IÇIN YENI BIR YOL AÇıYORUZ, BU YOLUN SONU HALKıN IKTIDARıDıR"   14:36   ESKI MILLETVEKILI MÜRSEL ALBAN’A CHP GENEL MERKEZI’NDE YENI GÖREV   14:22   VAPURDA NATO PROTESTOSU YAPAN 4 GENÇ GÖZALTıNA ALıNDı   13:57   KıLıÇDAROĞLU YARıN MYK’SıNı TOPLAYACAK, ÖZEL GRUPTA KONUŞACAK   13:56   CHP’LI KıŞ: "TÜRKIYE BÜYÜDÜ DEDILER AMA BÜYÜYEN IŞÇININ MAAŞı DEĞIL, YANDAŞLARıN SERVETI OLDU"   10:45   CHP’DE MAHKEME RESTI! ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA KARŞı KRITIK KURULTAY HAMLESI   10:02   MERSIN’DE NEFES KESEN DAKIKALAR: SIRENI DUYAN ORAYA KOŞTU!   07:40   SEMIH PALAMUT: HAZINE BORCU ALARM VERIYOR, VATANDAŞıN OMZUNDAKI YÜK KATLANıYOR!   07:20   ANAHTAR PARTI’DEN OSMANIYE’DE GÜÇ GÖSTERISI! GÜR ARSLAN YıKAR’DAN BIRLIK MESAJı   06:10   EKREM İMAMOĞLU’NDAN, HAYATıNı KAYBEDEN CHP’LI BALÇıK IÇIN TAZIYE MESAJı   22:51   KADIR İNANıR’A SON VEDA! CENAZE TÖRENINDE BEKLENMEDIK GERILIM..   22:50   ’MERSIN TıPKı BIR AŞURE GIBI...’ VAHAP SEÇER’DEN TÜRKIYE’YE DAMGA VURACAK ’BARıŞ’ MESAJı!   20:01   TTB’DE SEÇIM YARıŞı BITTI! MERKEZ KONSEYI’NDE DENGELERI DEĞIŞTIREN SONUÇLAR: İŞTE YENI YÖNETIM   18:27   HAMZABEYLI’DE EZBER BOZAN LEZZET ATÖLYESI   23:59   TÜLAY HATIMOĞULLARı’NDAN MECLIS KAPANMADAN ÖNCE KRITIK ÇAĞRı!   10:42   HERKES HAVA DURUMUNA BAKıP EVDE KALıRKEN ONLAR ORAYA AKıN ETTI! ARTVIN’DE MERSIN RÜZGARı ESTI   16:02   NATO, ANKARA ZIRVESI’NDE MILYARLARCA DOLARLıK YENI SAVUNMA SÖZLEŞMELERI AÇıKLAYACAK  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin “Kırsal Mahalle Buluşmaları” kadınları bir araya getiriyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin Kırsal Mahalle Buluşmaları`nın bu haftaki durağı, Erdemli ilçesine bağlı Karayakup Mahallesi oldu. Kadın derneklerinin yanı sıra Yenişehir, Mezitli, Tarsus, Erdemli gibi Mersin`in dört bir yanından etkinliğe katılan kadınlar, eğlenceli bir gün geçirdi.

 

Tarih : 20 Aralık 2024 Cuma 10:23   Okunma : 537

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin Kırsal Mahalle Buluşmaları`nın bu haftaki durağı, Erdemli ilçesine bağlı Karayakup Mahallesi oldu. Kadın derneklerinin yanı sıra Yenişehir, Mezitli, Tarsus, Erdemli gibi Mersin`in dört bir yanından etkinliğe katılan kadınlar, eğlenceli bir gün geçirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde her hafta merkezdeki kadınlarla kırsaldaki kadınları bir araya getirdiği etkinliklerden Kırsal Mahalle Buluşmaları, Erdemli ilçesine bağlı Karayakup Mahallesi`nde civar mahallelerden kadınların katılımıyla gerçekleştirildi.

Kadın derneklerinin yanı sıra Yenişehir, Mezitli, Tarsus, Erdemli gibi Mersin`in dört bir yanından etkinliğe katılan kadınlar bir araya gelip müzik eşliğinde halay çekerek, yağmurlu hava koşullarına rağmen günü neşe içinde geçirdi. Evde hazırlamış oldukları ürünleri aynı sofrada paylaşan kadınlar etkinlikte yeni arkadaşlar edinirken, yöreye özgü değerleri ve geleneksel ürünleri yakından tanıma fırsatı da buldu.

Kırsal mahallelerde yaşayan kadınların el emeği ile ürettiği ürünlerin satışını yapmasını kolaylaştırdığı, bir taraftan da merkezden pek çok kadının yöreye özgü değerleri ve geleneksel ürünleri yakından tanıma fırsatı bulduğu etkinlik, hem katılımcılardan hem de üretici kadınlardan tam not aldı.

“Her defasında şenlik içinde geçiyor”

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Gönüllüler Şube Müdürü Havva Güngeç, “Başta Karayakup olmak üzere, civar köylerden gelen üretici kadınlar da stantlarda yer aldılar. Etkinliğimizde merkezden Yenişehir, Mezitli ve Tarsus`tan misafirlerimiz var. Etkinliğimiz her zaman şenlik havasında geçiyor ve herkes memnun. Programımız amacına uygun bir şekilde gerçekleşiyor. Biz de bundan dolayı çok mutluyuz” dedi.

“Başkanımızın hizmetleri harika bir şekilde devam ediyor”

Mahallelerinde böyle bir etkinliğin ilk defa gerçekleştirildiğini dile getiren Karayakup Mahalle Muhtarı Mustafa Yıldız da “Üretici kadınlar, üretmiş oldukları ürünleri buraya getirip satıyor. İlçe dışından gelen kadınlar da bu ürünlerden alıyor ve evde doğal ürünleri kullanmış oluyorlar. Bu kadar kalabalık olmasını beklemiyordum. Mahalle olarak hoşumuza gitti. Başkanımız Vahap Seçer`in kadınlara, gençlere, köylere verdiği destekler harika bir şekilde devam ediyor” diye konuştu.

Etkinliğe katılan kadınlardan bazıları ise düşüncelerini, şu sözlerle dile getirdi:

-Ayşe Arslantaş: “Hepsinden çok memnunuz. Bütün imkanlar sağlanıyor. Köyde yaşayan insanlara bir katkımız oluyor. Bizler de hiç görmediğimiz yeni yerler görüyoruz. Mesela buranın balı meşhurmuş, hiç haberimiz yoktu, yeni öğrendik.”

-İnci Boztaş: “Başkanımız sayesinde görmediğimiz yerleri görüyoruz. Benim arabam yok bu yüzden çok gezemiyorum, ama program sayesinde gezmediğimiz birçok yeri gezebiliyoruz. Nereler varmış gerçekten… Başkanımız kadınlara çok fazla imkan tanıyor. Evde oturmak yerine burada eğleniyoruz.”

-Semiha Aytekin: “Büyükşehir`in düzenlediği her etkinliğe katılıyoruz. Yeni yerler görüp, yeni insanlar tanıyoruz. Mutluyuz. Alışveriş yapıp doğal şeyler alıyoruz. Bu sayede köylümüz de kazanıyor.”

-Fatma Uçar: “Hava yağmurlu olmasına rağmen, harika bir kalabalık vardı. Bizler de bu sayede ürünlerimizi tanıtabiliyoruz. Evimizin bütçesine katkıda bulunmamız bizleri çok mutlu ediyor. Bu sayede kadınlar kendilerine daha çok güvenebiliyorlar. Bu anlamda güzel bir etkinlik oldu.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA