29 Ekim 2026 Perşembe

22:05   BÜLENT YORULMAZ: ’CUMHURIYET DEĞERLERI DEMOKRASIMIZIN VE HUKUKUN TEMINATıDıR’   21:45   CABBAR ANıLAN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRLEŞTIRICI GÜCÜ EN BÜYÜK ZENGINLIĞIMIZDIR’   20:50   GÖKHAN BÜBER: ’CUMHURIYETIN IŞıĞı AKDENIZ’DEN TÜM TÜRKIYE’YE YAYıLACAK’   20:38   KEMAL TUNCER: ’CUMHURIYET KAZANıMLARıNA SAHIP ÇıKMAK TARIHI GÖREVIMIZDIR’   20:25   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı ERDAL NUR: ’CUMHURIYET, ÖZGÜRLÜĞÜN VE ADALETIN SARSıLMAZ KALESIDIR’   20:17   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKAN YARDıMCıSı HASAN ÖNAL ÖZALP: ’CUMHURIYET IŞıĞıNDA HALKıMıZA HIZMET EDIYORUZ’   19:55   GÖKHAN ÇIÇEKÇILIK’TEN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYETIN AÇTıĞı BAĞıMSıZLıK ÇIÇEKLERI ASLA SOLMAYACAK’   19:45   İSMAIL ÖZGÜN: ’CUMHURIYETIN SUNDUĞU VIZYONLA DAHA GÜÇLÜ BIR EKONOMIYE İLERLIYORUZ’   19:36   HÜSEYIN SAVAŞ: ’CUMHURIYET RUHUNU VE KÜLTÜREL MIRASıMıZı GELECEĞE TAŞıYACAĞıZ’   19:27   ADD MERSIN ŞUBE BAŞKANı ADEM ÇETIN: ’CUMHURIYET DEVRIMLERI İLELEBET PAYIDAR KALACAKTıR’   19:20   İSMAIL YURTSEVEN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRIKIMI, YARıNLARıMıZı AYDıNLATAN EN BÜYÜK GÜÇTÜR’   19:10   MÜSLÜM ÖZEL: ’CUMHURIYET, TAM BAĞıMSıZ VE DEMOKRATIK TÜRKIYE’NIN PUSULASıDıR’   19:04   YENIMAHALLE MUHTARı SERVET DOĞAN: ’CUMHURIYET COŞKUSU MAHALLELERIMIZDEN SOKAKLARıMıZA YAYıLıYOR’   19:01   ATAHAN KAYTAŞ: ‘CUMHURIYET, GENÇLIĞIN İNANCı VE GELECEĞIN GÜVENCESIDIR’   18:58   ERCAN MUTLUAY’DAN 29 EKIM MESAJı: ‘CUMHURIYET, ORTAK GELECEĞIMIZIN EN KıYMETLI MIRASıDıR’   18:56   KADIR ÖZCAN: ’EKONOMIK VE SOSYAL KALKıNMANıN TEMELI CUMHURIYET İLKELERIDIR’   18:54   CHP TOROSLAR İLÇE BAŞKANı CUMALI AKBAŞ: ’CUMHURIYET MEŞALESI TOROSLAR’ıN ZIRVESINDE DAIMA YANACAK’   18:53   GÜROL AKBAŞ’TAN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYET, GÜÇLÜ TÜRKIYE VE AYDıNLıK GELECEĞIMIZIN TEMINATıDıR’   17:56   SÜMER :‘CUMHURIYET SADECE BIR MIRAS DEĞIL, AKLıN VE BILIMIN ÖNCÜLÜĞÜNDE BIR AYDıNLANMA YÜRÜYÜŞÜDÜR’   20:08   CHP’NIN İPTAL EDILEN KURULTAYı AİHM YOLUNDA! YENİ PARTI’DEN KRITIK ADıM  
 
     
   

CHP milletvekilleri sahaya indi... Özgür Karabat: "Erken seçim çalışmalarına da bugün itibariyle başladık"


CHP milletvekilleri, asgari ücretin 22 bin 104 TL olarak ilan edilmesinin ardından 10`ar kişilik gruplar halinde otobüslerle asgari ücretlilerin yoğun olduğu ilçelere giderek saha çalışması yaptı. Keçiören`e giden CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, "Ne yazık ki bu iktidar kendi yurttaşını, 9 milyon emekçisini köle yerine koymuştur. Ve ne yazık ki saray kendisine safahatı layık görürken milyonlarca emekçisine sefaleti layık görmüştür. Milletin birliğine, dirliğine darbe vurmuşlardır. Bunlar milleti sevmiyorlar. Bunlar çalışanı sevmiyorlar. Eğer geçim yoksa seçim var. Erken seçim çalışmalarına bugün itibariyle başladık" ifadesini kullandı.

 

Tarih : 25 Aralık 2024 Çarşamba 21:10   Okunma : 549

Haber: İleyda ÖZMEN - Kamera: Dursun ALKAYA

(ANKARA) - CHP milletvekilleri, asgari ücretin 22 bin 104 TL olarak ilan edilmesinin ardından 10`ar kişilik gruplar halinde otobüslerle asgari ücretlilerin yoğun olduğu ilçelere giderek saha çalışması yaptı. Keçiören`e giden CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, "Ne yazık ki bu iktidar kendi yurttaşını, 9 milyon emekçisini köle yerine koymuştur. Ve ne yazık ki saray kendisine safahatı layık görürken milyonlarca emekçisine sefaleti layık görmüştür. Milletin birliğine, dirliğine darbe vurmuşlardır. Bunlar milleti sevmiyorlar. Bunlar çalışanı sevmiyorlar. Eğer geçim yoksa seçim var. Erken seçim çalışmalarına bugün itibariyle başladık" ifadesini kullandı.

CHP MYK, asgari ücretin belirlenmesi üzerine Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında olağanüstü toplandı. CHP TBMM Grubu da asgari ücret gündemiyle kapalı toplantı yaptı. Toplantıların ardından milletvekilleri ve genel başkan yardımcıları 10`ar kişilik gruplar halinde otobüslerle asgari ücretlilerin yoğun olduğu ilçelerde saha çalışmaları yaptı. Milletvekilleri, CHP`nin asgari ücretle ilgili görüşlerinin yer aldığı "30 altında yokuz" broşürlerini dağıttı ve vatandaşları 28 Aralık`ta yapılacak mitinge davet etti.

CHP Gençlik ve Spor Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sevgi Kılıç, Dışişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel, Ankara Milletvekili Semra Dinçer, İstanbul Milletvekili Ali Gökçek ve CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat`ın da aralarında bulunduğu milletvekilleri ve genel başkan yardımcıları Ulus Meydanı`nda, Ankara Hali`nde, Siteler`de ve Keçiören`de saha çalışmaları yaptı.

"Çok kötü durumdayız. Asgari ücreti daha yüksek bekliyorduk"

Keçiören`de saha çalışmasına katılan Karabat`a bir vatandaş, "Kasıla kasıla hepsini yaptı. Verdiği rakam da hiç tatmin etmedi. Beslenmeler boş. Tencereler boş. Akşamdan çorba sabaha artmıyor. Kahvaltı sofrası yok. Ne yapacağız bilmiyoruz" diye konuştu.

Bir esnaf ise Karabat`a, "Çok kötü durumdayız. Daha yüksek bekliyorduk biz. Kiralar çok yüksek durumda, iki kişi çalışsak da yetmiyor" diye isyan etti. Yurt dışından gelen bir yurttaş ise asgari ücreti çok düşük bulduğunu belirterek, "Pazara gittim. O kadar üzüldüm ki... Ben insanlara şaşırıyorum nasıl oy veriyorlar? Akıl tutulması. 30 bin bile çok az. Umarım insanlar uyanır" dedi. 20 bin TL kira ödediğini belirten vatandaş ise, "Kirayı bile ödeyemeyecek durumdayız. Bu şartlarda evlenmeyi düşünmüyoruz" dedi.

"Hiçbir dönemde Türkiye böyle bir şey yaşamamıştı"

12 bin 500 lira maaş alan emekli bir yurttaş da, "1997`de eşim 75 lira tazminat almıştı ev alabilmiştik. Şimdi kira ödeyemiyoruz. Bekliyoruz sizi artık başa gelin" dedi. Bir diğer vatandaş da "Ümidim yok. Yüksek değil. Hiçbir dönemde Türkiye böyle bir şey yaşamamıştı. İnşallah düzelir" diye konuştu.

Karabat: "Erken seçim çalışmalarına da bugün itibariyle başladık"

Karabat`ın Keçiören ziyaretine Belediye Başkanı Mesut Özarslan da eşlik etti. Karabat, toplanan vatandaşlara hitap ederek, şunları söyledi:

"Hepimizin bildiği gibi dün akşam saatlerinde Türkiye`de asgari ücret 22 bin 104 Türk lirası açıklandı. Bu Türkiye`nin utanç vesikası. Bu rakam açlık sınırının altında değerli arkadaşlar. Şunu söylemek isterim; kölelerin bile karnını doyururlar, kölelerin bile. Ne yazık ki bu iktidar kendi yurttaşını 9 milyon emekçisini köle yerine koymuştur. Ve ne yazık ki saray kendisine safatı layık görürken milyonlarca emekçisine sefaleti layık görmüştür. Ve şunu söylemek isterim ki; milletin birliğine, dirliğine darbe vurmuşlardır. Bunlar milleti sevmiyorlar. Bunlar çalışanı sevmiyorlar. Bunlar elimizdeki nasırları gözümüzdeki memleket sevgisini istemiyorlar. Bir an önce bu yoldan dönsünler. Bir an önce bu kararlarını gözden geçirsinler istiyoruz. Ve şunu söylüyoruz; eğer geçim yoksa seçim var. Erken seçim çalışmalarına da bugün itibariyle başladık."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA