2 Mayıs 2026 Cumartesi

09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’  
 
     
   

Aylin Nazlıaka`dan Merkez Hakem Kurulu`na `Gamze Durmuş Pakkan` tepkisi: “Annelik, bir kadının meslek hayatını duraklatma veya sona erdirme sebebi olmamalıdır”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, “Anneliği en büyük kariyer olarak gören iktidar zihniyeti, spora da bulaştı. Başarılı hakem Gamze Durmuş Pakkan, sırf hamile olduğu için FIFA listesinden çıkarıldı. Bu karar, toplumda kadınların iş gücüne katılımının düşük olmasıyla doğrudan ilişkilidir. Pakkan`ın kariyerinde başarılı bir hakemken kadın kimliği nedeniyle cezalandırılmıştır. Annelik, bir kadının meslek hayatını duraklatma veya sona erdirme sebebi olmamalıdır” dedi.

 

Tarih : 28 Aralık 2024 Cumartesi 12:05   Okunma : 445

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, “Anneliği en büyük kariyer olarak gören iktidar zihniyeti, spora da bulaştı. Başarılı hakem Gamze Durmuş Pakkan, sırf hamile olduğu için FIFA listesinden çıkarıldı. Bu karar, toplumda kadınların iş gücüne katılımının düşük olmasıyla doğrudan ilişkilidir. Pakkan`ın kariyerinde başarılı bir hakemken kadın kimliği nedeniyle cezalandırılmıştır. Annelik, bir kadının meslek hayatını duraklatma veya sona erdirme sebebi olmamalıdır” dedi.

CHP Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı`ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, FIFA 1`inci Kategori hakemi Gamze Durmuş Pakkan`ın hamile olduğu gerekçesiyle Merkez Hakem Kurulu tarafından FIFA listesinden çıkarılmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Nazlıaka, şunları kaydetti:

“Anneliği en büyük kariyer olarak gören iktidar zihniyeti, spora da bulaştı. Başarılı hakem Gamze Durmuş Pakkan, sırf hamile olduğu için FIFA listesinden çıkarıldı. FIFA listesinden çıkarılan hakem Gamze Durmuş Pakkan yalnız değildir. Deneyimli bir kadın hakemin sırf hamile olduğu için görevden alınması, Türkiye`de kadınların kariyerleriyle ilgili yaşadığı eşitsizliğin ve cinsiyetçi bakış açısının ete kemiğe bürünmüş halidir

Pakkan, 2024-2025 sezonunda kariyer planlamasını düşünerek anne olmayı istemiştir. Bir yıl sonra mesleğine döndüğünde, hakem olarak 15 yıl çalışma hayatının olacağını hesaplayarak bu kararı almıştır. Bu bir suç değildir. Pakkan, hamile olduğunu öğrenmeden önce, atletik teste girmiş ve başarılı olmuştur. Sezon başında gerçekleştirilen bu test sonrasında, gerekli koşulları sağladığı için FIFA listesine girmiştir. Hamile olduğunu öğrendiğinde, durumu Merkez Hakem Kurulu`na bildirmiştir. Fakat hamilelik sürecinin ‘kadro işgali` olacağı gerekçe gösterilerek listeden çıkarılmıştır. Pakkan, UEFA`nın 1`inci Kategori hakemi olduğunu için listeden çıkarılınca, Türkiye`nin oradaki temsil hakkı da düşmüştür. Oysaki UEFA, kadın hakemlere annelik halinde rehberlik hizmetleri sunmakta ve iki yıl izin süresi tanımaktadır. Türkiye`nin verdiği bu karar UEFA`da da tepki çekmiştir.

Bu karar, toplumda kadınların iş gücüne katılımının düşük olmasıyla doğrudan ilişkilidir. Pakkan`ın kariyerinde başarılı bir hakemken kadın kimliği nedeniyle cezalandırılmıştır. Bu uygulama annelik gibi biyolojik bir durumu, bir kadının kariyerine dair en büyük engel olarak görme alışkanlığını pekiştirmektedir. Kadınların yalnızca annelik üzerinden tanımlanması, onların bireysel başarılarının ve mesleki yetkinliklerinin göz ardı edilmesine yol açmaktadır. Başarılı kadınların mesleklerinde ilerlemeleri engellenmektedir. Oysa kadınlar, erkeklerle eşit şekilde kariyerlerini sürdürebilme hakkına sahiptirler. Annelik, bir kadının meslek hayatını duraklatma veya sona erdirme sebebi olmamalıdır.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA