14 Haziran 2026 Pazar

23:58   78’LILER HAREKETI MERSIN’DE TOPLANDı! TARIHI GENEL KURULDAN ’YÜZYıLLıK YÜZLEŞME’ VE ’ADALET’ ÇıKıŞı   23:58   MHP’LI LEVENT UYSAL PALERMO’DAN DÜNYAYA SESLENDI...   15:35   SÜHEYL BATUM’DAN CHP KURULTAY KARARıNA SERT TEPKI: ’ÇOCUKLARıN BILE GÜLECEĞI BIR DURUM!’   01:05   CHP’DE DEPREM! REKOR OYLA SEÇILEN BELEDIYE BAŞKANı İÇIN İHRAÇ İSTEMI: "KARARı KABUL ETMIYORUM!"   23:23   CHP’DE ŞOK İSTIFA! TANJU ÖZCAN "SIYASI CUNTA" DIYEREK GEMILERI YAKTı: ’SAVUNMA VERMEM...’   19:09   CHP SÖZCÜSÜ SARı: MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı SERKAN TUNCER ILE BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN TEDBIRLI OLARAK KESIN ÇıKARMA CEZASı ISTEMIYLE YÜKSEK DISIPLIN KURULU’NA SEVK EDILDI   16:50   CHP MYK, GENEL BAŞKAN KEMAL KıLıÇDAROĞLU BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   16:50   MEZITLI’DE DEZAVANTAJLı BIREYLER SU SPORLARı ILE BULUŞUYOR   16:49   BENJAMIN NETANYAHU: BAŞBAKAN OLDUĞUM SÜRECE İRAN NÜKLEER SILAHA SAHIP OLMAYACAK   14:30   FATOŞ PıNAR TÜRKER’IN "ÇıPLAK ARAMA" IDDIASı: İÇIŞLERI BAKANLıĞı SORUŞTURMA BAŞLATTı   10:01   MERSIN’DE ’KIMSE YALNıZ KALMAYACAK’ DEDI, 13 ILÇEDE O HIZMETI BAŞLATTı! BAŞVURANLARıN EVINE GIDIYORLAR   23:36   PM TOPLANTıSı ÖNCESI PEŞ PEŞE İSTIFALAR: ’TARIHIN DOĞRU TARAFıNDAYıZ’   23:21   AKDENIZ İÇIN TARIHI ZIRVE: MERSIN’IN İKLIM VIZYONU TÜRKIYE’YE ÖRNEK GÖSTERILDI!   16:58   DEM PARTI’DEN ’MUTLAK BUTLAN’ ELEŞTIRISI VE SÜREÇ YASASı ÇAĞRıSı   16:57   İMAMOĞLU’NDAN KıLıÇDAROĞLU TEPKISI: "KAYYıM ATANAN KIŞIYI KıNıYORUM"   16:55   AĞRı’DA YAŞAMıNı YITIREN ÖĞRETMEN IRMAK AYŞE KOPARAN, İZMIR’DE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   16:53   SILIVRI’DEN SESLENEN DILEK KAYA İMAMOĞLU: ÇıPLAK ARAMA IŞKENCEDIR   14:57   DEM PARTI MERSIN MILLETVEKILI ALI BOZAN, TARSUS’TA SU KANALLARıNı INCELEDI: BU IHMAL ÖLÜME DAVETIYE ÇıKARıYOR!   14:56   ÜNLÜLERE YÖNELIK UYUŞTURUCU SORUŞTURMASı... EMEP GENEL BAŞKANı ASLAN: "ÖNCELIKLE UYUŞTURUCU BARONLARıNıN YAKALANARAK GÖZALTıNA ALıNMASı GEREKIR"   14:55   CHP PARTI MECLISI TOPLANDı  
 
     
   

CHP`li Özlale: Barınma krizi arsa üretip sosyal konut yaparak aşılabilir


CHP İzmir Milletvekili Ümit Özlale, TÜİK Gelir Dağılımı ve Yaşam Koşulları Araştırması verilerinin açıklanması üzerine barınma krizine dikkati çekti. Özlale, ”Barınma krizi ancak arsa üretip sosyal konut yaparak aşılabilir. Şehirle entegre olacak şekilde uydu kentler inşa edilmelidir. Bunun da adresi TOKİ`dir” dedi.

 

Tarih : 4 Ocak 2025 Cumartesi 10:39   Okunma : 402

 

(ANKARA) - CHP İzmir Milletvekili Ümit Özlale, TÜİK Gelir Dağılımı ve Yaşam Koşulları Araştırması verilerinin açıklanması üzerine barınma krizine dikkati çekti. Özlale, ”Barınma krizi ancak arsa üretip sosyal konut yaparak aşılabilir. Şehirle entegre olacak şekilde uydu kentler inşa edilmelidir. Bunun da adresi TOKİ`dir” dedi.

TÜİK`in Gelir Dağılımı ve Yaşam Koşulları Araştırması`na göre, dar ve orta gelirli ailelerin yüzde 93,6`sı konut maliyetlerinden şikâyetçi. Bu durumun temel nedenleri arasında konut fiyatlarındaki hızlı artış dikkat çekiyor. 2021 yılından bu yana konut fiyatlarında yüzde 423`lük bir artış yaşandı. 

CHP İzmir Milletvekili Ümit Özlale, bu krizi aşmanın en etkili yollarından birinin sosyal konut projelerine öncelik vermek olduğunu belirtti.

``Sorunu çözmek için TOKİ, lüks konut sevdasından vazgeçip şehirle entegre sosyal konutlar inşa etmeye odaklanmalıdır” diyen Özlale, özellikle yaş almış vatandaşlar için tasarlanacak, içinde geriatri merkezleri ve sosyal yaşam alanları bulunan sosyal konutların, konut sahibi olmayanların bütçesine uygun şekilde planlanabileceğinin altını çizdi.

Özlale, henüz konut sahibi olmamış emekli vatandaşlar için de “Bu tür uydu kentlerde 1artı1 ya da 2artı1 aylık kira maliyeti 3 bin 500 lirayı geçmeyecektir” ifadelerini kullandı.

"TOKİ lüks konut sevdasından vazgeçmeli"

“Sorunu çözmek için TOKİ, lüks konut sevdasından vazgeçip şehirle entegre sosyal konutlar inşa etmeye odaklanmalıdır” diyen Özlale, konut sahibi olan ancak şehir hayatının keşmekeşinden sıkılan vatandaşlar için de bu sosyal konutlar bir alternatif oluşturabileceğini de dile getirdi. Özlale, “Şehrin içerisindeki evi kiraya verirsiniz arta kalan parayla bütçenize ek bir gelir yaratmış olursunuz” dedi.

Gelişmiş ülkeler, benzer barınma krizlerini uydu kent projeleriyle aşmayı başardığını belirten Ümit Özlale, Türkiye`nin de aynı yolu izlemesi gerektiğini kaydetti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA