25 Şubat 2026 Çarşamba

22:05   MERSIN’DE ENGEL TANıMAYAN UÇUŞ: ÖZEL ÇOCUKLAR BULUTLARA DOKUNDU!   22:02   MILLI EĞITIM BAKANı YUSUF TEKIN’E SERT TEPKI: "ANAYASA’Yı İHLAL EDIYOR, İSTIFA ETMELI!"   16:27   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVA, İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMEYECEK   16:26   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “MILLI PARKLARı GIDERAYAK 49 VE 99 YıLLıĞıNA KIRALAMAK IÇIN KANUN TEKLIFI GETIRMIŞLER”   16:25   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ TÜRKIYE: "RUSYA’NıN SALDıRıLARıNıN SIVILLER ÜZERINDEKI YıKıCı ETKISININ SÜRÜYOR; ULUSLARARASı TOPLUM, ADALET VE HESAP VEREBILIRLIK KONUSUNDA KARARLı OLMALı"   16:25   MAHKEME KARARı ISTINAFTAN DÖNDÜ, GAZETECI ORHAN BURSALı BERAAT ETTI   15:01   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL, SAADET PARTISI IFTARıNA YÖNELIK ELEŞTIRILERI YANıTLADı: "O MASADAN DÜŞMANLıK ÇıKARANLAR TARIHE GÖMÜLECEK"   14:59   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı HATIMOĞULLARı: SAYıN BAHÇELI’NIN İMRALı VE SAYıN ÖCALAN IÇIN ÖZEL STATÜ VURGUSU SON DERECE ÖNEMLI BIR VURGUDUR   14:57   “AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı” 17’INCI GÜNÜNDE TUTUKLU SANıKLARıN AVUKATLARıNıN BEYANLARıYLA DEVAM EDIYOR   14:51   İYİ PARTI’LI AYYÜCE TÜRKEŞ TAŞ: "ÖCALAN’ıN STATÜSÜ GAYET NET VE BELLIDIR. KENDISI 55 BIN KIŞININ KATILI, HAIN BIR TERÖRIST BAŞıDıR"   14:50   MHP GRUP TOPLANTıSı... BAHÇELI: "TERÖRSÜZ TÜRKIYE HEDEFININ ICRASıNDA PKK’NıN KURUCU ÖNDERININ BÜYÜK BIR DAHLI VE PAYı VARDıR. BU ÇAĞRı AYNı ŞEKILDE KCK’Yı DA BAĞLAMAKTADıR"   09:30   MERSIN’DE KADıNLARıN    09:25   "SIYASETIN KALBI 2 MART’TA CHP’DE ATACAK: ÖZGÜR ÖZEL 18 MADDELIK ’KURTULUŞ REÇETESINI’ AÇıKLıYOR!"   01:01    AYDıNCıK’TA GÖNÜL SOFRALARı KURULDU! BAŞKAN SEÇER: “BIZIM GECEMIZ GÜNDÜZÜMÜZ SIZSINIZ”   22:15   KADIKÖY’DE 90+ DRAMI: FENERBAHÇE’YE KASıMPAŞA ŞOKU! ASENSIO ATTı, ALLEVINAH YıKTı...   17:59   MERSIN VE DIYARBAKıR ARASıNDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ: DİTAV’DAN DEV ÇıKARTMA!   17:54   TARSUS TEK YÜREK! BAŞKAN BOLTAÇ SEL BÖLGESINDEN SESLENDI: "AFETIN SIYASETI OLMAZ, YARALARı BIRLIKTE SARACAĞıZ"   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVANıN, 9 MART’TA GÖRÜLECEK İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMESI ISTENDI   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAY DAVASı… LÜTFÜ SAVAŞ’ıN AVUKATı ÜREGEN: "GERÇEKLER ELBETTE AÇıĞA ÇıKACAKTıR"   17:01   GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ıN TUTUKLULUĞUNA ITIRAZ EDILDI  
 
     
   

CHP Grup Başkanvekili Başarır: Çok kolay `çocuk yapın` demek ama önce o çocuğun geleceği için adımlar atacaksın


CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM Genel Kurulu`nda 2025 yılının iktidar tarafından "Aile Yılı" olarak ilan edilmesini eleştirerek; “Neden aile yılı? Türkiye`de doğurganlık oranı düşmüş. Niye düştü? Çünkü insanlar, ülkeyi yönetenlere güvenmiyor. Çok kolay `çocuk yapın` demek ama önce o çocuğun geleceği için adımlar atacaksın, babasına enflasyonun altında zam vermeyeceksin” diye konuştu.

 

Tarih : 7 Ocak 2025 Salı 19:19   Okunma : 522

 

(TBMM) - CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM Genel Kurulu`nda 2025 yılının iktidar tarafından "Aile Yılı" olarak ilan edilmesini eleştirerek; “Neden aile yılı? Türkiye`de doğurganlık oranı düşmüş. Niye düştü? Çünkü insanlar, ülkeyi yönetenlere güvenmiyor. Çok kolay `çocuk yapın` demek ama önce o çocuğun geleceği için adımlar atacaksın, babasına enflasyonun altında zam vermeyeceksin” diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM Genel Kurulu`nda 2025 yılının iktidar tarafından "Aile Yılı" ilan edilmesine tepki gösterdi. Başarır, aile yılı ilan etmenin yeterli olmadığına vurgu yaparak şunları söyledi:

“Sayın Erdoğan 2025`i aile yılı ilan etti. Allah ailelerimizi korusun! 2024`ü emekli yılı ilan etmişti, emekli şu anda yiyecek ekmeğe muhtaç. Emekliyi dinlediğimiz zaman ailelerimizin durumunu 2025`te düşünemiyorum. Türkiye`de doğurganlık oranı düşmüş. Çünkü insanlar, ülkeyi yönetenlere güvenmiyor. Bir çocuk dünyaya getirdikleri zaman eğitimini karşılayabileceklerini, mamasını ve çocuk bezini alabileceklerini, çocuklarına bir gelecek verebileceklerine inanmıyorlar. Bunun sorumlusu AKP ve iktidar. Çok kolay `çocuk yapın` demek ama o çocuğa dokunmuyorsan o çocuğa bakmıyorsan, geleceği için adımlar atmıyorsan onun babasına asgari ücret olarak verdiğin zam enflasyonun altındaysa, 2025`i aile yılı ilan etmeyeceksin."

"Bizde yüzde 52, Avrupa`da yüzde 10`larda"

Emekliye, asgari ücretliye ve memurlara yapılan zamlarla 2025`in ne kadar zor geçeceğinin görüldüğünü belirten Başarır, şöyle devam etti:

“Asgari ücrete yüzde 30 zam yapıldı. Cumhurbaşkanı belediyeleri suçluyor. Cumhuriyet Halk Partisi`nin belediyelerinde çalışan işçiler 35-45 bin lira en düşük maaş alıyorlar. Biz buna rağmen bu işçiler bu parayla geçinebilir mi diye endişe duyarken bu iktidar utanmadan sıkılmadan 22 bin 104 lira asgari ücret belirledi ve Cumhuriyet Halk Partisi`ni suçluyor. Bir parça vicdanı olan tüm partideki milletvekillerine sesleniyorum. Bugün 22 bin 104 lirayla geçinebilecek bir aile var mı? Türkiye`nin yüzde 52`si asgari ücretle geçiniyor. Battı dediğimiz Romanya, battı dediğimiz Bulgaristan, Polonya gibi Avrupa`nın en fakir ülkelerinde bu oran ortalama yüzde 12, yüzde 9`larda." 

"Emekliye yapılan zam utanç verici"

Başarır, en düşük emekli aylığının 12 bin 500 liradan 14 bin 469 liraya çıkarıldığı açıklamasına da değinerek, bunun için Meclis`te düzenleme yapılması gerektiğini söyledi. Başarır, şu ifadelerde bulundu:

“TÜİK bir enflasyon açıklıyor, herkes sahte olduğunu biliyor, sipariş olduğunu biliyor, yalan olduğunu biliyor, ona göre maaş belirlendi. Bu ülkede en düşük emekli maaşını 14 bin 469 lira olarak belirlediler, bununla nasıl olacak? Meclis iradesini hiçe sayarak belirlediler, oysa Meclis`in yetkisinde düzenleme gerek. Emekliye, memura yapılan zamlara bakıyorum, utanç verici. Almanya`da bir emekli tatil için uçak sırasında, İngiliz bir emekli sinema sırasında, Fransız gezme sırasında, benim emeklim ucuz et kuyruğunda, bayat ekmek kuyruğunda, pazarda çürük meyve sebze toplamak zorunda. Dünyada gıda enflasyonunda birinciyiz ama işçiye, emekliye zorla zam yapıyorlar.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA