1 Mayıs 2025 Perşembe

01:20   CHP`LI GÜLCAN KıŞ: TELEF OLAN, BU HALKı YıLLARDıR YOKSULLUĞA MAHKÛM EDEN, LIYAKATSIZLIĞI ÖDÜLLENDIREN, GENÇLERI UMUTSUZLUĞA SÜRÜKLEYEN ÇÜRÜMÜŞ AKP IKTIDARı OLACAKTıR   22:09   AVUKATLAR “SEVGILI DOKTOR” ADLı TIYATRO OYUNUNU SAHNELEDI   20:02   İSVEÇLI GAZETECI MEDIN`IN “CUMHURBAŞKANı`NA HAKARET” DAVASı... AVRUPA PARLAMENTOSU MILLETVEKILI SJÖSTEDT: TÜRKIYE`DEKI GAZETECILERIN HABER YAPMAKTAN DOLAYı CEZALANDıRıLMALARı BIZI DERINDEN ENDIŞELENDIRIYOR   19:57   TÜLAY HATIMOĞULLARı: İSTANBUL`DA VE DÖRT BIR YANDA EKMEK, BARıŞ VE DEMOKRATIK TOPLUM MÜCADELEMIZI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ   19:53   İSTANBUL`DA 1 MAYıS`TA OLAĞANÜSTÜ ÖNLEMLER   19:49   CHP`LI ZEYBEK: İBB IŞTIRAK ŞIRKETLERLE ILGILI TÜM IHALE VE PROJELERIN BILGI-BELGELERININ TALEP EDILMESI SIYASI HESAPLAŞMANıN YENI TEZAHÜRÜDÜR   19:47   KARTALKAYA`DAKI OTEL YANGıNıNDA OĞLUNU KAYBEDEN DANıŞTAY 9. DAIRE BAŞKANı GENÇBAY SORUMLULARı SAYDı: BEN BUNA ORGANIZE KÖTÜLÜK DIYORUM   19:22   İMAMOĞLU`NDAN ERDOĞAN`A `KANAL İSTANBUL` ÇAĞRıSı: KANAL İSTANBUL REFERANDUMU IÇIN SANDıKLAR KURULSUN   19:09   TBMM GENEL KURULU... ALI MAHIR BAŞARıR: "AKıN GÜRLEK KADAR BIR TAŞ ADALETIN, YARGıNıN ÜZERINE DÜŞMÜŞ"   18:52   CHP`LI TANAL: TUTUKLULUK SÜRESI 30 GÜNÜ GEÇEN ÖĞRENCILERIN, BILGILENDIRILMEDEN SEGBİS ÜZERINDEN SAVUNMALARı ALıNMAK ISTENIYOR   18:50    BAŞKAN TUNCER’DEN 1 MAYıS EMEK VE DAYANıŞMA GÜNÜ MESAJı   18:31   İSVEÇLI GAZETECI JOAKIM MEDIN`E "CUMHURBAŞKANıNA HAKARET" SUÇUNDAN 11 AY 20 GÜN HAPIS CEZASı   17:58   ANKARA BAROSU HAYVAN HAKLARı MERKEZI BAŞKANı GÜRSOY`DAN HAYVANLARı EVINDE ÖLDÜREN DOKTORA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SERI KATILLER ÖNCE HAYVANLARLA BAŞLıYOR, DAHA SONRA INSANLARA SIRAYET EDIYOR"   17:47   CHP`LI DINÇER: "TÜRKIYE`DEKI DOĞURGANLıK ORANLARıNıN DÜŞMESININ SEBEBI, AKP IKTIDARıNıN BIZZAT KENDISIDIR"   17:27   KARTALKAYA OTEL YANGıNıNDA KıZı VE TORUNUNU KAYBEDEN SEMA ŞAHIN: ``YAŞAMAM GEREKIYOR. BEN BU DAVANıN SONUNU GÖRECEĞIM``   17:17   CHP`LI KAYA`DAN, AILE VE SOSYAL HIZMETLER BAKANı GÖKTAŞ`A: "GENÇLERIN ASıL IHTIYACı MOBILYA INDIRIMI DEĞIL, GELECEK GÜVENCESI"   17:13   CHP`NIN KONYA MITINGI... CHP KONYA MILLETVEKILI BARıŞ BEKTAŞ: “AK PARTI`NIN KALESI VARSAYıLAN KONYA`DAKI MITINGIMIZE CIDDI BIR KATıLıM BEKLIYORUZ”   16:47   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı BAKıRHAN, ‘`YENI SÜREÇ`` UYARıSı: “OLUMSUZ KIMI PRATIKLERLE, SÖYLEMLERLE KARŞıLAŞABILIRIZ, BUNLAR BIZI KORKUTMALı. UZAKLAŞTıRMAMALı``     16:28   ANKARA`DA SOKAK HAYVANLARıNı ÖLDÜRDÜĞÜ SUÇLAMASıYLA TUTUKLANAN DOKTOR HAKKıNDAKI TÜM IDDIALARı REDDETTI   16:13   KARTALKAYA OTEL YANGıNıNDA AILESINI KAYBEDEN ANNE DUYGU CAN: "BIRI YANıMA YAKLAŞTı. ‘VALI BEY ÜZÜLÜYOR. BURADA AĞLAMA` DEDI BANA. BEN ÖMRÜMÜ ADADıĞıM EVLATLARıMı KAYBEDERKEN, ACıM BILE RAHATSıZLıK SAYıLDı"  
 
     
   

CHP Grup Başkanvekili Başarır: Çok kolay `çocuk yapın` demek ama önce o çocuğun geleceği için adımlar atacaksın


CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM Genel Kurulu`nda 2025 yılının iktidar tarafından "Aile Yılı" olarak ilan edilmesini eleştirerek; “Neden aile yılı? Türkiye`de doğurganlık oranı düşmüş. Niye düştü? Çünkü insanlar, ülkeyi yönetenlere güvenmiyor. Çok kolay `çocuk yapın` demek ama önce o çocuğun geleceği için adımlar atacaksın, babasına enflasyonun altında zam vermeyeceksin” diye konuştu.

 

Tarih : 7 Ocak 2025 Salı 19:19   Okunma : 405

 

(TBMM) - CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM Genel Kurulu`nda 2025 yılının iktidar tarafından "Aile Yılı" olarak ilan edilmesini eleştirerek; “Neden aile yılı? Türkiye`de doğurganlık oranı düşmüş. Niye düştü? Çünkü insanlar, ülkeyi yönetenlere güvenmiyor. Çok kolay `çocuk yapın` demek ama önce o çocuğun geleceği için adımlar atacaksın, babasına enflasyonun altında zam vermeyeceksin” diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM Genel Kurulu`nda 2025 yılının iktidar tarafından "Aile Yılı" ilan edilmesine tepki gösterdi. Başarır, aile yılı ilan etmenin yeterli olmadığına vurgu yaparak şunları söyledi:

“Sayın Erdoğan 2025`i aile yılı ilan etti. Allah ailelerimizi korusun! 2024`ü emekli yılı ilan etmişti, emekli şu anda yiyecek ekmeğe muhtaç. Emekliyi dinlediğimiz zaman ailelerimizin durumunu 2025`te düşünemiyorum. Türkiye`de doğurganlık oranı düşmüş. Çünkü insanlar, ülkeyi yönetenlere güvenmiyor. Bir çocuk dünyaya getirdikleri zaman eğitimini karşılayabileceklerini, mamasını ve çocuk bezini alabileceklerini, çocuklarına bir gelecek verebileceklerine inanmıyorlar. Bunun sorumlusu AKP ve iktidar. Çok kolay `çocuk yapın` demek ama o çocuğa dokunmuyorsan o çocuğa bakmıyorsan, geleceği için adımlar atmıyorsan onun babasına asgari ücret olarak verdiğin zam enflasyonun altındaysa, 2025`i aile yılı ilan etmeyeceksin."

"Bizde yüzde 52, Avrupa`da yüzde 10`larda"

Emekliye, asgari ücretliye ve memurlara yapılan zamlarla 2025`in ne kadar zor geçeceğinin görüldüğünü belirten Başarır, şöyle devam etti:

“Asgari ücrete yüzde 30 zam yapıldı. Cumhurbaşkanı belediyeleri suçluyor. Cumhuriyet Halk Partisi`nin belediyelerinde çalışan işçiler 35-45 bin lira en düşük maaş alıyorlar. Biz buna rağmen bu işçiler bu parayla geçinebilir mi diye endişe duyarken bu iktidar utanmadan sıkılmadan 22 bin 104 lira asgari ücret belirledi ve Cumhuriyet Halk Partisi`ni suçluyor. Bir parça vicdanı olan tüm partideki milletvekillerine sesleniyorum. Bugün 22 bin 104 lirayla geçinebilecek bir aile var mı? Türkiye`nin yüzde 52`si asgari ücretle geçiniyor. Battı dediğimiz Romanya, battı dediğimiz Bulgaristan, Polonya gibi Avrupa`nın en fakir ülkelerinde bu oran ortalama yüzde 12, yüzde 9`larda." 

"Emekliye yapılan zam utanç verici"

Başarır, en düşük emekli aylığının 12 bin 500 liradan 14 bin 469 liraya çıkarıldığı açıklamasına da değinerek, bunun için Meclis`te düzenleme yapılması gerektiğini söyledi. Başarır, şu ifadelerde bulundu:

“TÜİK bir enflasyon açıklıyor, herkes sahte olduğunu biliyor, sipariş olduğunu biliyor, yalan olduğunu biliyor, ona göre maaş belirlendi. Bu ülkede en düşük emekli maaşını 14 bin 469 lira olarak belirlediler, bununla nasıl olacak? Meclis iradesini hiçe sayarak belirlediler, oysa Meclis`in yetkisinde düzenleme gerek. Emekliye, memura yapılan zamlara bakıyorum, utanç verici. Almanya`da bir emekli tatil için uçak sırasında, İngiliz bir emekli sinema sırasında, Fransız gezme sırasında, benim emeklim ucuz et kuyruğunda, bayat ekmek kuyruğunda, pazarda çürük meyve sebze toplamak zorunda. Dünyada gıda enflasyonunda birinciyiz ama işçiye, emekliye zorla zam yapıyorlar.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA