15 Ocak 2026 Perşembe

15:37   DEM PARTI MILLETVEKILI KOCA: "MERSIN ULUSLARARASı LIMAN İŞLETMECILIĞI’NDE 185 IŞÇI, DAHA INSANI ÇALıŞMA KOŞULLARı ISTEDIKLERI IÇIN IŞTEN ÇıKARıLDı"   15:35   ÇYDD: "BIR KADıN HAKIMIN, ERKEK BIR SAVCı TARAFıNDAN SILAHLı SALDıRıYA UĞRAMASı KADıNA YÖNELIK ŞIDDETIN BOYUTUNU ÇARPıCı BIÇIMDE GÖZLER ÖNÜNE SERMIŞTIR"   15:33   GÜLIZAR BIÇER KARACA: SIZ ATATÜRK’TEN, İSTIKLAL MARŞı’NDAN, ATATÜRK’ÜN GENÇLIĞE HITABESI’NDEN NE ISTIYORSUNUZ?   15:31   İHD ESKI İZMIR ŞUBE EŞ BAŞKANı ALI AYDıN, ÇIĞLI’DE SABAH YÜRÜYÜŞÜ SıRASıNDA ÖLDÜRÜLDÜ   15:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, ‘AKDENIZ ULUSLARARASı TEKSTIL FUARı’NıN AÇıLıŞ TÖRENINE KATıLDı   15:23   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SOKAK HAYVANLARı IÇIN KURULAN DOĞAL YAŞAM ALANLARıYLA ILGILI KRITIK UYARıLARDA BULUNDU   13:26   KESK MERSIN’DE HAYATı DURDURDU: "BU KAYNAKLAR HALKıN DEĞIL, BIR AVUÇ ASALAĞıN CEBINE GIDIYOR!"   13:19   ADD MERSIN ŞUBESI’NDEN ZÜBEYDE HANıM ANıSıNA ANLAMLı ZIYARET: "BIR MILLETIN KADERINI BÜYÜTTÜ"   13:01   PAWEL ADAMOWICZ ÖDÜLÜ, EKREM İMAMOĞLU’NA VERILDI... "ÖDÜLÜ DEMOKRASI IÇIN YıLMADAN MÜCADELE EDEN VATANDAŞLARıMıZA ITHAF EDIYORUM"   12:53   DEM PARTILI VARLI’DAN AILE VE SOSYAL HIZMETLER, ADALET VE İÇIŞLERI BAKANLARıNA "ROJIN KABAIŞ" SORUSU: ROJIN’IN ŞÜPHELI ÖLÜMÜ NEDEN AYDıNLATıLMAMAKTADıR?   12:52   ÜSKÜDAR’DA OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖREVDEN EL ÇEKTIRILDI   12:50   YENI YOL GRUP TOPLANTıSı... MAHMUT ARıKAN: "BUGÜN İRAN’DA YAŞANANLARA KARŞı SUSKUN KALANLARDA, ALKıŞLAYANLARDA BILSIN KI, YARıN SıRADAKI HEDEF KENDILERIDIR"   10:24   “AKBELEN KAVŞAĞı’NA İLK TARIH: 2026 SÖZÜ, 8 YıLLıK BEKLEYIŞE SON VERECEK MI?”    09:46   MERSIN’DE YENI YıLıN İLK KONSERI: KENT ORKESTRASı’NDAN NOSTALJIK ESINTILER   20:09   ÜNLÜLERE UYUŞTURUCU OPERASYONU: OKTAY KAYNARCA VE EMEL MÜFTÜOĞLU SERBEST, İKI İSIM TUTUKLANDı!   19:59   YÖK’TEN ÜNIVERSITELERE CUMA NAMAZı DÜZENLEMESI: EĞITIM VE İNANÇ BIRLIKTE KORUNACAK   19:50   MERSIN, 2025’I SANATLA DOYURDU: 2026’DA DAHA BÜYÜK VIZYON GELIYOR   16:38   CHP’LI ATALAR’DAN E-TICARETTE GÜMRÜK MUAFIYETININ KALDıRıLMASıNA TEPKI: "UYGULAMADAN DERHAL VAZGEÇILMELIDIR"   16:37   MURAT ÇALıK’ıN AMELIYATı SONRASı AVUKATı KOÇHAN’DAN AÇıKLAMA GELDI   16:35   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “İSTANBULLULARı DARBENIN 300’ÜNCÜ GÜNÜNDE MEYDANA AKMAYA DAVET EDIYORUM”  
 
     
   

DEM Parti İmralı heyeti siyasi parti turlarını tamamladı… Ahmet Türk: “Görüşmeler olumlu geçti. Barışa ihtiyaç olduğu herkes tarafından görülen ve kabul edilen ziyaretler oldu”


İmralı`da terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan`ı 28 Aralık`ta ziyaret ettikten sonra siyasi partilerle görüşme turuna çıkan DEM Partili Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan ve Ahmet Türk`ün, TBMM`de grubu bulunan ve temsil edilen partilere ziyaretleri bugün tamamlandı. Ahmet Türk, ANKA Haber Ajansı`na görüşmelerinin olumlu geçtiğini belirterek, “Barışa ihtiyaç olduğu herkes tarafından görülen ve kabul edilen ziyaretler oldu” değerlendirmesinde bulundu.

 

Tarih : 7 Ocak 2025 Salı 19:42   Okunma : 462

(TBMM) – İmralı`da terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan`ı 28 Aralık`ta ziyaret ettikten sonra siyasi partilerle görüşme turuna çıkan DEM Partili Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan ve Ahmet Türk`ün, TBMM`de grubu bulunan ve temsil edilen partilere ziyaretleri bugün tamamlandı. Ahmet Türk, ANKA Haber Ajansı`na görüşmelerinin olumlu geçtiğini belirterek, “Barışa ihtiyaç olduğu herkes tarafından görülen ve kabul edilen ziyaretler oldu” değerlendirmesinde bulundu.

İmralı`da terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan`ı ziyaret eden DEM Partili TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, Van Milletvekili Pervin Buldan ve yerine kayyum atanan eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk`ten oluşan heyet, Abdullah Öcalan`ın mesajlarını iletmek amacıyla siyasi parti turlarına başlamıştı.

İlk olarak 2 Ocak`ta TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş`u makamında ziyaret eden DEM Partili heyet, ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü. Devlet Bahçeli heyeti kapıda karşıladı ve görüşme 40 dakika sürdü. 

DEM Parti heyeti 6 Ocak`ta Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu`nu parti genel merkezinde, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler,  AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin`den oluşan heyeti TBMM`de, Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan`ı parti genel merkezinde ziyaret etti.  DEM Partili heyetin ziyaretleri, bugün ise TBMM`de CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti genel merkezinde DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve TBMM`de Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile devam etti. Ziyaretlerde Abdullah Öcalan`ın mesajlarını paylaşan heyet, yeni sürece destek istedi.

Bugünkü ziyaretlerle DEM Parti heyetinin TBMM`de grubu bulunan ve temsil edilen partilerle görüşmeleri tamamlanmış oldu.

Heyette yer alan Ahmet Türk, ANKA Haber Ajansı`nın sorusu üzerine, “Görüşmeler olumlu geçti. Barışa ihtiyaç olduğu herkes tarafından görülen ve kabul edilen ziyaretler oldu” değerlendirmesinde bulundu.

DEM Parti ittifaklarıyla görüşmeler yapılacak

Öte yandan, DEM Partili kaynaklar, siyasi partilerle yoğun görüşme trafiğinin ardından yarın iç değerlendirmelerde bulunulacağını belirtti. DEM Parti`nin ittifakı partiler ve bileşenleriyle görüşmelerin süreceğini aktaran kaynaklar, Edirne`de cezaevinde Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ`ın ziyaret edileceğini, ziyaret tarihin de kısa süre içinde açıklanacağını bildirdi. 

Yeni süreçle ilgili DEM Parti tarafından oluşturulacak heyetlerin sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret etmesinin planlandığı öğrenildi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA