15 Kasım 2025 Cumartesi

16:01   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: “BALıKÇıLARıMıZıN YANıNDA OLMAYA DEVAM EDECEĞIZ”   15:58   TOROSLAR’DA ÜRETICI KADıNLARıN EMEĞI HALKLA BULUŞUYOR   15:52   MHP MERSIN MILLETVEKILI VE MYK ÜYESI DR. LEVENT UYSAL’DAN TICARET BAKANLıĞıNA ZIYARET   15:40   ÖZGÜR ÖZEL, KKTC BAŞBAKANı ÜNAL ÜSTEL’I ZIYARET ETTI… ÖZEL: “KıBRıS’A UYGULANAN EKONOMIK AMBARGOLAR KABUL EDILEMEZ”   15:36   VATANDAŞLARıN ASGARI ÜCRET BEKLENTISI:    15:34   TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU... CHP’LI VEKILLERDEN KÜLTÜR VE TURIZM BAKANı ERSOY’A KARTALKAYA TEPKISI   15:30   TÜRKIYE ŞEHITLERINI UĞURLUYOR... ŞEHITLER IÇIN ANKARA’DA TÖREN DÜZENLENDI   10:15   KENTLER ARASı DAYANıŞMA: MERSIN VE ANKARA ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’ OLDU   21:37   MERSIN’DEN DENIZE VE TOPRAĞA BÜYÜK DESTEK: SEÇER “ÜRETENIN YANıNDAYıZ” DEDI!   15:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜLNAR’A DEV ULAŞıM HAMLESI,GÜLNAR’ıN GRUP YOLU YENILENDI.   14:01   YENIŞEHIR ULUSLARARASı ÖYKÜ GÜNLERI YARıN BAŞLıYOR   13:59   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SANAYICI VE İŞ İNSANLARıYLA BULUŞTU   13:55   ALI MAHIR BAŞARıR: "BU BIR MUHTıRADıR, IDDIANAME DEĞILDIR. MILLETI PARTIMIZE, IRADEMIZE SAHIP ÇıKMAYA DAVET EDIYORUZ"   13:54   İSTANBUL ŞEHIT ANALARı DAYANıŞMA VE YARDıMLAŞMA DERNEĞI BAŞKANı AKBABA: "ATATÜRK’ÜN KURDUĞU CUMHURIYET MECLISI’NE PKK DAVET EDILIYOR. BÖYLE GÜNLERE MI ŞEHIT VERDIM?   13:53   KKTC CUMHURBAŞKANı ERHÜRMAN ATA’NıN HUZURUNDA...   13:51   PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA CHP’LI VEKILLERDEN BAKAN BAK’A KıRMıZı KARTLı PROTESTO...   09:03   MERSIN’DE EMEKLILER SAHILDE SPORLA HAYATA ENERJI KATıYOR   02:05   “DR. LEVENT UYSAL’DAN MERSIN’E SOSYAL HIZMET ÇAĞRıSı”   01:49   TÜRK SANAT MÜZIĞININ EFSANE SESI MUAZZEZ ABACı, 78. YAŞ GÜNÜNDE HAYATA VEDA ETTI   16:10   “ZAFER PARTISI: YERLI SANAYI VE TARıMı İTHALATA TESLIM ETMEYECEĞIZ”  
 
     
   

DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları: “Barışın gelmesi için elimizden gelen her şeyi yapmak üzere yola koyulduk”


DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, DEM Parti olarak, bir diyalog ve müzakere partisi olduklarını ifade ederek, “DEM Parti barış istemiyor” diyorlar. Asıl barış istemeyenler, bunları yazıp çizenlerdir. Asıl barış istemeyenler, bu yazıları yazdıranlardır" dedi.

 

Tarih : 9 Ocak 2025 Perşembe 19:43   Okunma : 531

(MARDİN) - DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, DEM Parti olarak, bir diyalog ve müzakere partisi olduklarını ifade ederek, “DEM Parti barış istemiyor” diyorlar. Asıl barış istemeyenler, bunları yazıp çizenlerdir. Asıl barış istemeyenler,  bu yazıları yazdıranlardır" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Mardin`in Nusaybin ilçesinde Suriye`deki gelişmelere yönelik sürdürülen nöbet eylemine katıldı.  

“Bizler 20`nci yüzyılda barışı ıskaladık ama 21`inci yüzyılda barışın kurucusu olmalıyız” diyen Hatimoğulları, “Cumhuriyetin demokratikleşmesi için elimizden gelen her türlü çabanın içerisindeyiz. Barışın Türkiye`de tesis edilmesi için elimizden gelen her türlü çabayı hep beraber sürdüreceğiz. Bundan asla geri adım atmayacağız” dedi.

 “DEM Parti barış istemiyor” diyorlar

"Suriye`de barışın tesis edilmesi için bizler de elimizden gelen her şeyi yapacağız" diyen Hatimoğulları, şunları söyledi:

“Birileri çıkmış DEM Parti hakkında yazıp çiziyor. “DEM Parti barış istemiyor” diyorlar. Asıl barış istemeyenler, bunları yazıp çizenlerdir. Asıl barış istemeyenler, bu akla bu yazıları yazdıranlardır. Kendisini barış mücadelesine adamış DEM Parti`ye ve onun geldiği siyasi parti geleneğine karşı bir hakaret olarak addederiz bunu. DEM Parti olarak, bir diyalog ve müzakere partisi olarak, barışın gelmesi için elimizden gelen her şeyi yapmak üzere yola koyulduk. Bunları çarpıtmaya kalkanlar şunu bilsin ki asıl barışı istemeyen kendileridir.”

‘Bizler barış demekten asla vazgeçmeyeceğiz`

Barışı yaratmak üzere her türlü çabayı sonuna kadar harcayacaklarını söyleyen Hatimoğulları, “Anadolu ve Mezopotamya coğrafyası zengin bir coğrafyadır. Bütün farklı halklar ve inançlar bir arada yaşıyor. Aslında devlet ve sistem karışmasa, barış ve huzur içerisinde halklarımızın yaşayabildiği örnek bir coğrafyadır. Biz bu coğrafyamıza olan borcumuzu bilerek burada barışı yaratmak üzere her türlü çabayı sonuna kadar harcayacağız. Buradan bir mesajımız daha var. Suriye`de barışın tesis edilmesi için bizler de elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ama bütün güçlere buradan seslenmek istiyoruz, bütün uluslararası kamuoyuna buradan seslenmek istiyoruz. Herkesin bu çorbada olumlu yönde tuzu olmalıdır. Bizler barış demekten asla vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA