30 Aralık 2025 Salı

09:20   “MERSIN İTFAIYESI’NDEN FILM GIBI OPERASYON: KAYALıKLARDA MAHSUR KALAN KEÇI KURTARıLDı”   21:15   GÜLCAN KıŞ: “AKP’NIN AILE YıLı, AILEYI YALNıZ BıRAKMA YıLı OLDU!”   21:05   “TOROSLAR’DA 3 OCAK ZAFERI: KUVAYI MILLIYE YÜRÜYÜŞÜ 104. YıLDA COŞKUYLA”   20:46   “MERSIN BAROSU’NDAN ÇOCUKLARA UMUT   20:42   “MERSIN ESNAFıNDAN GÜÇLÜ DAYANıŞMA MESAJı”   20:37   “MERSIN’DE YENI YıLıN LEZZET VE IŞıLTıSı: MERCEK ATÖLYELERI RENKLI BIR DÜNYA YARATTı”   20:29   “TÜRKIYE BORÇ BATAĞıNDA, DEĞIŞIM 2026’DA ŞART!”   20:12   “YUMURTALıK 2026’YA HAZıR: DAHA GÜÇLÜ, DAHA AYDıNLıK BIR GELECEK”   10:35   “MERSIN’IN TARIHI KILIKYA YOLU: DOĞA VE TARIH TUTKUNLARıNıN YENI BULUŞMA NOKTASı”   08:55   HÜSEYIN KıŞ: “2026’YA UMUT VE DAYANıŞMA MESAJı”   08:15   “ITC FUARCıLıK: ELES EXPO 2026 ILE GÜVENLI ENERJI, AKıLLı GELECEK”   12:41   MERSIN’DE KÜLTÜREL RÖNESANS: SANAT VE BELLEK BULUŞTU   12:30   MARKET ALıŞVERIŞINDE YENI FIYAT: PLASTIK POŞET 1 TL   12:09   TARSUS’TA 27 ARALıK DESTANı: 104 YıLDıR SÜREN KURTULUŞ RUHU MEYDANLARDA   11:30   “GENÇLERDEN PROFESYONELLERE: AKDENIZ BELEDIYE SPOR ZIRVEDE”   11:20   “MERSIN’DE ALZHEIMER HASTALARı SANATLA GÜLÜMSÜYOR: GÜLÜMSE YAŞAM MERKEZI UMUT OLUYOR”   10:40   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: ‘YETKI ERDOĞAN’DA, İHA 2 SAAT BEKLETILDI’”   14:55   TOROSLAR’ıN HIZMET GÜCÜ ARTıYOR: ARAÇ FILOSUNA 2 YENI KATKı!   11:59   “USİAD BAŞKANı KıLıÇ: SANAYIDE İŞ BIRLIĞIYLE GÜÇLÜ GELECEK”   09:20   MERSIN’DE ALTYAPı VIZYONU: 2026 YATıRıMLARıYLA DAHA KONFORLU BIR ŞEHIR GELIYOR  
 
     
   

DEM Parti`den avukat Fırat Epözdemir`in gözaltına alınmasına tepki: “Bu siyasi operasyon mesleki itibara saldırıdır”


 DEM Parti, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi avukat Fırat Epözdemir`in gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Açıklamada, “Epözdemir`e yönelik bu siyasi operasyon mesleki itibara saldırıdır, savunmanların ve hukuki güvenlik ilkesinin hedef alınmasıdır” denildi.

 

Tarih : 24 Ocak 2025 Cuma 17:11   Okunma : 1582

(ANKARA) - DEM Parti, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi avukat Fırat Epözdemir`in gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Partiden yapılan açıklamada, ``Epözdemir`e yönelik bu siyasi operasyon mesleki itibara saldırıdır, savunmanların ve hukuki güvenlik ilkesinin hedef alınmasıdır`` denildi.

DEM Parti Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu, 23 Ocak`ta İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Fırat Epözdemir`in gözaltına alınmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Epözdemir`in İstanbul Havalimanı`nda gözaltına alınarak gece vakti avukatlık ofisi ve evinde hukuka aykırı bir aramaya girişilmesi ve savunma materyallerine el konulması, yalnızca meslek onuruna değil doğrudan İstanbul Barosuna, savunmaya ve hukuk devleti ilkesine yapılmış bir saldırıdır” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Tüm dünyada 24 Ocak, Tehlikedeki Avukatlar Günü vesilesiyle avukatların bağımsızlığını, savunma hakkını ve hukukun üstünlüğünü koruma mücadelesi olarak anılırken, ne yazık ki Türkiye`de savunma büyük bir kuşatma ve saldırı altındadır. Savunma makamı, yargının bağımsızlığını zedeleyen siyasi müdahalelerin uzun süredir hedefindedir. Hukuk devletinin teminatı olan ve bağımsız savunmayı temsil eden barolara yönelik bu saldırılar son dönemlerde artmıştır. İstanbul Barosu, demokrasiye olan bağlılığı ve hukuksuzluğa karşı verdiği mücadele nedeniyle defalarca hedef alınmış, baro çalışmaları ve yönetim kurulu iktidar tarafından çeşitli gerekçelerle kriminalize edilmeye çalışılmıştır.

``Doğrudan İstanbul Barosuna, savunmaya ve hukuk devleti ilkesine yapılmış bir saldırıdır”

23 Ocak`ta İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Fırat Epözdemir`in İstanbul Havalimanı`nda gözaltına alınarak gece vakti avukatlık ofisi ve evinde hukuka aykırı bir aramaya girişilmesi ve savunma materyallerine el konulması, yalnızca meslek onuruna değil doğrudan İstanbul Barosuna, savunmaya ve hukuk devleti ilkesine yapılmış bir saldırıdır.  

Epözdemir`in gözaltına alınması ve CMK`nın 130`uncu ve Avukatlık Kanununun 58`inci maddelerine aykırı olarak ofisinde yapılan hukuka aykırı arama işlemi ve 24 saat avukat görüş yasağı bu saldırıların son halkasıdır. Epözdemir`in savunmaya dair materyallerine el konulması, yalnızca kişisel bir hak bir ihlali değildir, aynı zamanda savunma makamına yönelik bir gözdağıdır. Bu durum, avukatların meslek sırlarını ve müvekkillerinin haklarını koruma yükümlülüğünün ağır ve açık bir ihlalidir. Epözdemir`e yönelik bu siyasi operasyon mesleki itibara saldırıdır, savunmanların ve hukuki güvenlik ilkesinin hedef alınmasıdır. 

``Avukatların ve baroların görevlerini yapmaları sistematik olarak engelleniyor”

Avukatlık mesleği, adaletin ve bireylerin haklarının korunmasının en önemli güvencesidir. Savunmaya dönük hukuksuz bu saldırılarla avukatların ve baroların görevlerini yerine getirmeleri sistematik olarak engellenmekte, yurttaşların hak arama özgürlükleri de hiçe sayılmaktadır. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve BM Avukatların Rolüne Dair Temel İlkeler`de açıkça işaret edildiği gibi, avukatların mesleki faaliyetlerini baskı ve tehditten uzak bir ortamda yürütmesinin teminat altına alınmadığı bir yerde demokratik toplum düzeninden söz edilemez.

``Epözdemir derhal serbest bırakılmalıdır``

Siyasi iktidar, İstanbul Barosunun özgürlükler, demokrasi ve insan hakları mücadelesindeki tavizsiz duruşunu hedef alan bu hukuka aykırı uygulamalarıyla savunmayı susturmayı ve etkisizleştirmeyiamaçlamaktadır. Anayasal tüm güvencelerin askıya alındığı bu hukuksuzluk ortamında tüm baroları, hukuk örgütlerini ve avukatları İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Fırat Epözdemir şahsında girişilen savunmaya dönük saldırılara karşı ses çıkarmaya çağırıyoruz. Epözdemir derhal serbest bırakılmalı; savunma hakkına, hukukun üstünlüğüne ve evrensel insan haklarına aykırı bu müdahalelere son verilmelidir.”


 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA