3 Ekim 2025 Cuma

11:27   SAĞLıKTA FARK YARATAN HIZMET: MERSIN’DE SKOLYOZLA MÜCADELEYE ÜCRETSIZ DESTEK!   11:20   SON DIRENIŞ DE SUSTURULDU: MARINETTE’YE İSRAIL MÜDAHALESI   11:07   SILIVRI’DEN BOLU’YA SES: “BEYLER DEĞIL, KÖROĞLU’LAR KAZANACAK!”   10:45   MEYDAN MEYDAN BÜYÜYEN DIRENIŞ: CHP BOLU’DA MILLET İRADESI İÇIN TOPLANıYOR!   10:35   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN TEMIZ BIR DOKUNUŞ: 750 HANEYE UMUT OLDU   10:26   BILIMLE GÜÇLEN, ENGELLERI AŞ: MERCAN’DA SOSYAL KEŞIF YOLCULUĞU   18:52   “BIR TUĞLA DA GELECEĞE”: MERSIN BAROSU’NDAN EĞITIME ANLAMLı DESTEK   17:59   MAHALLELERIN SESI MERSIN’DE YANKıLANDı: BÜYÜKŞEHIR’DEN MUHTARLARA TAM DESTEK   15:24   AFAD: MARMARA DENIZI’NDE MARMARAEREĞLISI TEKIRDAĞ AÇıKLARıNDA 5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLDU   15:22   KEMAL AKKURT: "AÇıLıM POLITIKALARı TBMM’DE IKTIDAR CEPHESININ ISTEDIĞI ANAYASAL DÜZENLEMELERE KURBAN EDILMEMELIDIR"   15:21   FILISTIN’DEN SUMUD FILOSU’NA MÜDAHALESINE KıNAMA: İSRAIL ULUSLARARASı HUKUKU IHLAL EDIYOR   15:19   MATTIA AHMET MINGUZZI DAVASıNDA 5’INCI DURUŞMA...    12:30   GÜLCAN KıŞ: "HER ÇOCUK 140 BIN LIRA BORÇLA DOĞUYOR"   12:27   AYŞE BARıM’ıN TAHLIYESINE BAŞSAVCıLıKTAN ITIRAZ   12:25   KÜRESEL SUMUD FILOSU’NA SALDıRıNıN ARDıNDAN AVRUPA KENTLERINDE GENIŞ ÇAPLı PROTESTOLAR DÜZENLENDI   12:23   İSRAIL DıŞIŞLERI BAKANLıĞı, KÜRESEL SUMUD FILOSU’NDAKI AKTIVISTLERIN "SıNıR DıŞı EDILECEĞINI" DUYURDU   12:22   KÜRESEL SUMUD FILOSU’NA AIT BIR TEKNE GAZZE KARA SULARıNA GIRDI   15:12   TARSUS BELEDIYESI’NDEN MARKETLERE SıKı DENETIM   15:09   GÜLCAN KıŞ GÜNDEME TAŞıDı, BAKANLıK MERSIN’I HATıRLAMAK ZORUNDA KALDı   15:07   MERSIN BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN, İL EMNIYET MÜDÜRÜ YıLMAZ’A ZIYARET  
 
     
   

TBB ve barolardan Yargı Reformu Strateji Belgesi`ne ilişkin açıklama: "Avukatlar tehlikedeyse, savunma hakkı tehlikededir"


Türkiye Barolar Birliği ve 81 baro, 24 Ocak “Tehlikedeki Avukatlar Günü” dolayısıyla açıklama yayınladı. Açıklamada, "2025-2029 yıllarını kapsayan Adalet Bakanlığı Yargı Reformu Strateji Belgesi`nde önemli kazanımlara yer verilmiş olsa da, avukata yönelik şiddet ve tehditle ilgili başlıklara maalesef yer verilmemiştir. Avukatların korunmasını sağlayabilecek politikalar ve yasal düzenlemelerin acilen hayata geçirilmesi ve failler hakkında öngörülen cezaların ağırlaştırılmasına dair beklentimizi yineliyoruz" denildi.

 

Tarih : 24 Ocak 2025 Cuma 17:45   Okunma : 2306

(İSTANBUL) Türkiye Barolar Birliği ve 81 baro, 24 Ocak “Tehlikedeki Avukatlar Günü” dolayısıyla açıklama yayınladı. Açıklamada, "2025-2029 yıllarını kapsayan Adalet Bakanlığı Yargı Reformu Strateji Belgesi`nde önemli kazanımlara yer verilmiş olsa da, avukata yönelik şiddet ve tehditle ilgili başlıklara maalesef yer verilmemiştir. Avukatların korunmasını sağlayabilecek politikalar ve yasal düzenlemelerin acilen hayata geçirilmesi ve failler hakkında öngörülen cezaların ağırlaştırılmasına dair beklentimizi yineliyoruz" denildi.

Türkiye Barolar Birliği, 24 Ocak “Tehlikedeki Avukatlar Günü” dolayısıyla bir açıklama yayınladı. 24 Ocak 1977 tarihinde dört avukatın İspanya`da öldürülmesiyle birlikte, Avrupa Demokrat Avukatlar Birliği (AED), Dünyada İnsan Hakları ve Demokrasi İçin Avrupalı Avukatlar Birliği (ELDH) ve Avrupa Barosu İnsan Hakları Enstitüsü (İDHAE) tarafından, avukatların meslek yaşamlarında karşılaştıkları baskı ve tehlikelere dikkat çekmek amacıyla 24 Ocak`ı “Tehlikedeki Avukatlar Günü” olarak ilan edildiğinin belirtildiği açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"2012 ve 2019 yıllarında Türkiye`deki avukatlara ithaf edilmişti"

"Ülkemizde avukatlar, mesleki faaliyetleri nedeniyle dosyaların tarafı haline getirilmekte, öldürülmekte, yaralanmakta, tehdit, hakaret, baskı ve engellemelere maruz kalmaktadır. Avukatlara yönelik bu saldırılar, aynı zamanda avukatlık görevine, yargının kurucu unsurlarından biri olan savunmaya, adil yargılanma hakkına ve adaletin tesisine yönelik saldırılardır. Bu uluslararası gün, ne yazık ki 2012 ve 2019 yıllarında, avukatların çalışmaları engellendiği ve tehlike altında oldukları kabul edildiği için Türkiye`deki avukatlara ithaf edilmiştir.

"Yargı Reformu Strateji Belgesi`nde avukata yönelik şiddet ve tehditle ilgili başlıklara maalesef yer verilmemiştir"

Avukatlar, mesleki faaliyetleri nedeniyle en fazla risk altında bulunan meslek grupları arasında ilk sıralarda yer almaktadır. 23 Ocak 2025 tarihinde yayımlanan ve 2025-2029 yıllarını kapsayan Adalet Bakanlığı Yargı Reformu Strateji Belgesi`nde önemli kazanımlara yer verilmiş olsa da, avukata yönelik şiddet ve tehditle ilgili başlıklara maalesef yer verilmemiştir. Avukatların korunmasını sağlayabilecek politikalar ve yasal düzenlemelerin acilen hayata geçirilmesi ve failler hakkında öngörülen cezaların ağırlaştırılmasına dair beklentimizi yineliyoruz.

Mesleki faaliyetleri nedeniyle öldürülen meslektaşlarımızı bir kez daha saygıyla anıyor, aşağıda imzası bulunan Türkiye Barolar Birliği ve Barolar olarak mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik saldırılarla mücadelemize kararlılıkla devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla sunuyoruz."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA