30 Ekim 2026 Cuma

14:11   MERSIN’DE CUMHURIYET’IN 103. YıLı COŞKUSU! BAŞKAN VEKILI GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN ANLAMLı MESAJ   11:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ERDEMLI VE SILIFKE ÜRETICISINE TAM DESTEK: FIDANDAN HAYVANA, GÜNEŞ PANELINDEN TOHUMA   10:25    CHP’DE DERIN ÇATLAK VE FLAŞ KURULTAY HAMLESI! KURMAYLARDAN ZIRVEDE ŞOK ’HANÇER’ SÖZLERI!   23:25   DOĞAN TANıŞ: ’CUMHURIYET RUHUNU BÜYÜTMEK VE YARıNLARA TAŞıMAK BORCUMUZDUR’   23:10   İZZET EYÜBOĞLU’NDAN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYET, ÜRETEN VE DEĞER YARATAN GÜCÜMÜZÜN EN BÜYÜK TEMINATıDıR’   23:02   CHP’LI MAHMUT DÖNMEZ’DEN CUMHURIYETIN 103. YıLıNA VEFA DOLU MESAJ!   22:05   BÜLENT YORULMAZ: ’CUMHURIYET DEĞERLERI DEMOKRASIMIZIN VE HUKUKUN TEMINATıDıR’   21:45   CABBAR ANıLAN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRLEŞTIRICI GÜCÜ EN BÜYÜK ZENGINLIĞIMIZDIR’   20:50   GÖKHAN BÜBER: ’CUMHURIYETIN IŞıĞı AKDENIZ’DEN TÜM TÜRKIYE’YE YAYıLACAK’   20:38   KEMAL TUNCER: ’CUMHURIYET KAZANıMLARıNA SAHIP ÇıKMAK TARIHI GÖREVIMIZDIR’   20:25   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı ERDAL NUR: ’CUMHURIYET, ÖZGÜRLÜĞÜN VE ADALETIN SARSıLMAZ KALESIDIR’   20:17   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKAN YARDıMCıSı HASAN ÖNAL ÖZALP: ’CUMHURIYET IŞıĞıNDA HALKıMıZA HIZMET EDIYORUZ’   19:55   GÖKHAN ÇIÇEKÇILIK’TEN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYETIN AÇTıĞı BAĞıMSıZLıK ÇIÇEKLERI ASLA SOLMAYACAK’   19:45   İSMAIL ÖZGÜN: ’CUMHURIYETIN SUNDUĞU VIZYONLA DAHA GÜÇLÜ BIR EKONOMIYE İLERLIYORUZ’   19:36   HÜSEYIN SAVAŞ: ’CUMHURIYET RUHUNU VE KÜLTÜREL MIRASıMıZı GELECEĞE TAŞıYACAĞıZ’   19:27   ADD MERSIN ŞUBE BAŞKANı ADEM ÇETIN: ’CUMHURIYET DEVRIMLERI İLELEBET PAYIDAR KALACAKTıR’   19:20   İSMAIL YURTSEVEN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRIKIMI, YARıNLARıMıZı AYDıNLATAN EN BÜYÜK GÜÇTÜR’   19:10   MÜSLÜM ÖZEL: ’CUMHURIYET, TAM BAĞıMSıZ VE DEMOKRATIK TÜRKIYE’NIN PUSULASıDıR’   19:04   YENIMAHALLE MUHTARı SERVET DOĞAN: ’CUMHURIYET COŞKUSU MAHALLELERIMIZDEN SOKAKLARıMıZA YAYıLıYOR’   19:01   ATAHAN KAYTAŞ: ‘CUMHURIYET, GENÇLIĞIN İNANCı VE GELECEĞIN GÜVENCESIDIR’  
 
     
   

Tahir Elçi davasında sanık polislere beraat kararı verilmişti... Dava Anayasa Mahkemesi`ne taşındı


Tahir Elçi İnsan Hakları Vakfı, Diyarbakır Barosu ve Elçi Ailesi, eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi cinayetinde yargılanan 3 sanık polis hakkında verilen beraat kararına yapılan itirazın reddedilmesi üzerine Anayasa Mahkemesi`ne (AYM) başvuruda bulundu. Diyarbakır Barosu Başkanı Abdülkadir Güleç, "Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi, 3 sanık polis hakkında beraat kararı verdi. Beraat kararına karşı istinaf talebimiz Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 10. Ceza Dairesi tarafından istinaf talebimiz esastan reddedildi. Beraat kararı kesin bir şekilde onandı. Onun üzerine başvurumuzu bugün mahkemeye yaptık" dedi.

 

Tarih : 24 Ocak 2025 Cuma 16:16   Okunma : 2824

Haber: Erva GÜN - Kamera: Berkin GÜLSOY 

(ANKARA) - Tahir Elçi İnsan Hakları Vakfı, Diyarbakır Barosu ve Elçi Ailesi, eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi cinayetinde yargılanan 3 sanık polis hakkında verilen beraat kararına yapılan itirazın reddedilmesi üzerine Anayasa Mahkemesi`ne (AYM) başvuruda bulundu. Diyarbakır Barosu Başkanı Abdülkadir Güleç, "Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi, 3 sanık polis hakkında beraat kararı verdi. Beraat kararına karşı istinaf talebimiz Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 10. Ceza Dairesi tarafından istinaf talebimiz esastan reddedildi. Beraat kararı kesin bir şekilde onandı. Onun üzerine başvurumuzu bugün mahkemeye yaptık" dedi.

Eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi cinayetinde yargılanan 3 sanık polis hakkında verilen beraat kararına yapılan itirazın reddedilmesi üzerine dava Anayasa Mahkemesi`ne (AYM) taşındı. Tahir Elçi İnsan Hakları Vakfı, Diyarbakır Barosu ve Elçi Ailesi, Anayasa Mahkemesi`ne davanın yeniden görülmesi için başvuru yaptı. AYM önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Diyarbakır Barosu Başkanı Abdülkadir Güleç, şöyle konuştu: 

"Soruşturma hiç sağlıklı bir delil toplanmadan gerçekleşti"

"Sevgili Başkanımız Tahir Elçi`nin bireysel başvurusunu yapmak üzere geldik. Sevgili başkanımızı 28 Kasım 2015`te bir basın açıklaması sonrasında neredeyse kameraların önünde alçakça bir suikastla kaybettik, katledildi. Dört yıl boyunca soruşturma devam etti. Ancak bu soruşturma hiç sağlıklı bir delil toplanmadan gerçekleşti. Aynı gün keşif yapma imkanı varken keşif dahi yapılmadı. Bizim talep ettiğimiz deliller toplanmadı. En son İngiltere`deki bir üniversiteye gönderdiğimiz görüntüler ve kayıtlar üzerinden, adli mimarlığın verdiği rapor üzerinden dava açmak zorunda kaldırlar. Kovuşturma aşamasında da bütün taleplerimiz reddedildiği gibi bir talebimizin kabul edilmesi üzerine de o dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu`nun dinlenmesine mahkeme karar vermişti. Ancak hiçbir değişiklik ve gelişme olmadan celse arasında savcının mütalaası alınmak suretiyle o talepten de vazgeçildi. Sonuçta Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi, 3 sanık polis hakkında beraat kararı verdi. Beraat kararına karşı istinaf talebimiz Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 10. Ceza Dairesi tarafından istinaf talebimiz esastan reddedildi. Beraat kararı kesin bir şekilde onandı. Onun üzerine başvurumuzu bugün mahkemeye yaptık."

``Umuyoruz ki Anayasa Mahkemesi bugüne kadar süregelmiş hukuksuzluğu ortadan kaldırır``

Tahir Elçi İnsan Hakları Vakfı Başkanı Mahsum Batı, şunları söyledi:

"Dokuz yıl süresince etkili bir soruşturma ve kovuşturma yürütülmedi. Failleri ortaya çıkarmaya dönük tüm taleplerimiz de sistematik bir biçimde reddedildi. Niyahetinde bu dosya cezasızlıkla sonuçlandı. Bugün de cezasızlığın ortadan kaldırılması için Anayasa Mahkemesi`ne başvurumuzu Elçi ailesi adına yaptık. Umuyoruz ki Anayasa Mahkemesi bugüne kadar süregelmiş hukuksuzluğu ortadan kaldırır. Etkili bir soruşturma ve kovuşturma yapılmadığının tespitini yapar ve dosyayı yeniden Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi`ne göndererek bu hukuksuzluğa son verir."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA