1 Temmuz 2026 Çarşamba

17:01   CHP MALATYA’DA YENI KRIZ: İLÇE BAŞKANLARı, IL BINASıNDAKI OFISLERINE GIREMEDI   16:59   İBB DAVASı’NDA 58’INCI GÜN SONA ERDI   16:42   CHP’LI EMIR: "OLAĞANÜSTÜ KURULTAY YAPıLMAZSA MAHKEMEYE GIDECEĞIZ"   15:57   ÖZGÜR ÖZEL İZMIR’DE: "MILLETIMIZ IÇIN YENI BIR YOL AÇıYORUZ, BU YOLUN SONU HALKıN IKTIDARıDıR"   14:36   ESKI MILLETVEKILI MÜRSEL ALBAN’A CHP GENEL MERKEZI’NDE YENI GÖREV   14:22   VAPURDA NATO PROTESTOSU YAPAN 4 GENÇ GÖZALTıNA ALıNDı   13:57   KıLıÇDAROĞLU YARıN MYK’SıNı TOPLAYACAK, ÖZEL GRUPTA KONUŞACAK   13:56   CHP’LI KıŞ: "TÜRKIYE BÜYÜDÜ DEDILER AMA BÜYÜYEN IŞÇININ MAAŞı DEĞIL, YANDAŞLARıN SERVETI OLDU"   10:45   CHP’DE MAHKEME RESTI! ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA KARŞı KRITIK KURULTAY HAMLESI   10:02   MERSIN’DE NEFES KESEN DAKIKALAR: SIRENI DUYAN ORAYA KOŞTU!   07:40   SEMIH PALAMUT: HAZINE BORCU ALARM VERIYOR, VATANDAŞıN OMZUNDAKI YÜK KATLANıYOR!   07:20   ANAHTAR PARTI’DEN OSMANIYE’DE GÜÇ GÖSTERISI! GÜR ARSLAN YıKAR’DAN BIRLIK MESAJı   06:10   EKREM İMAMOĞLU’NDAN, HAYATıNı KAYBEDEN CHP’LI BALÇıK IÇIN TAZIYE MESAJı   22:51   KADIR İNANıR’A SON VEDA! CENAZE TÖRENINDE BEKLENMEDIK GERILIM..   22:50   ’MERSIN TıPKı BIR AŞURE GIBI...’ VAHAP SEÇER’DEN TÜRKIYE’YE DAMGA VURACAK ’BARıŞ’ MESAJı!   20:01   TTB’DE SEÇIM YARıŞı BITTI! MERKEZ KONSEYI’NDE DENGELERI DEĞIŞTIREN SONUÇLAR: İŞTE YENI YÖNETIM   18:27   HAMZABEYLI’DE EZBER BOZAN LEZZET ATÖLYESI   23:59   TÜLAY HATIMOĞULLARı’NDAN MECLIS KAPANMADAN ÖNCE KRITIK ÇAĞRı!   10:42   HERKES HAVA DURUMUNA BAKıP EVDE KALıRKEN ONLAR ORAYA AKıN ETTI! ARTVIN’DE MERSIN RÜZGARı ESTI   16:02   NATO, ANKARA ZIRVESI’NDE MILYARLARCA DOLARLıK YENI SAVUNMA SÖZLEŞMELERI AÇıKLAYACAK  
 
     
   

Başkan Palamut: "Denetimsizlik ve Rant Düzeni Felaketlere Davetiye Çıkarıyor"


CHP Akdeniz İlçe Başkanı Semih Palamut, Konya’da 4 katlı bir binanın çökmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, hükümeti sert bir şekilde eleştirerek, denetim eksikliklerinin ve rant odaklı politikaların bu tür felaketlere zemin hazırladığını söyledi. Palamut, ihmallerin bedelini vatandaşların canıyla ödediğini belirterek, bu düzenin derhal değişmesi gerektiğini vurguladı.

 

Tarih : 25 Ocak 2025 Cumartesi 21:14   Okunma : 1063

CHP Akdeniz İlçe Başkanı Semih Palamut, Konya’da 4 katlı bir binanın çökmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, hükümeti sert bir şekilde eleştirerek, denetim eksikliklerinin ve rant odaklı politikaların bu tür felaketlere zemin hazırladığını söyledi. Palamut, ihmallerin bedelini vatandaşların canıyla ödediğini belirterek, bu düzenin derhal değişmesi gerektiğini vurguladı.

Başkan Palamut, yapı denetim süreçlerindeki aksaklıkların Türkiye'nin kanayan yarası olduğunu ifade etti. "Bu çöküş yalnızca bir binanın çöküşü değil, aynı zamanda denetimsizliğin, liyakatsizliğin ve rant odaklı anlayışın çöküşüdür. İnsanı değil, kazancı önceleyen bu düzenin bedelini vatandaşlarımız canıyla ödüyor. Bu kabul edilemez." dedi.

"HÜKÜMET GÖREVİNİ YAPMIYOR"

Palamut, hükümeti hedef alarak sert eleştirilerde bulundu. "Yapılar denetlenmiyor, riskli binalar görmezden geliniyor. Afetlere karşı alınması gereken önlemler, rant politikaları uğruna erteleniyor. İnsan hayatının, siyasi ve ekonomik çıkarların gerisinde bırakıldığı bir düzenle karşı karşıyayız. Hükümet, halkın güvenliği için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmiyor." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDA BENZER TEHLİKELER VAR"

Palamut, Konya’daki olayın münferit olmadığını ve ülkenin dört bir yanında riskli yapıların bulunduğunu vurguladı. "Türkiye genelinde yüz binlerce riskli yapı var. Ancak bunlara yönelik hiçbir ciddi adım atılmıyor. Sorunun çözümü için öncelikli olarak bu yapıların tespit edilmesi ve derhal güçlendirilmesi gerekiyor." dedi.

Semih Palamut, çağrısını şu sözlerle sürdürdü: "İleriye yönelik projeler yerine günü kurtarma politikalarıyla devam eden bu anlayış değişmediği sürece daha çok acı yaşayacağız. İnsan hayatı hiçbir çıkarın önüne geçemez. Artık yeter!"

"HALKIN GÜVENLİĞİ ÖNCELİKLİ OLMALI"

Palamut, açıklamasında hükümeti halkın güvenliğini merkeze alan politikalar üretmeye davet etti. "Halkın can güvenliğini sağlamak hükümetin birinci görevidir. Bu sorumluluk yerine getirilmiyorsa, bunun hesabı mutlaka sorulmalıdır. İnsanlar evlerinde, iş yerlerinde huzurla yaşamak istiyor. Bu temel hak, ihmallere ve çıkar hesaplarına kurban edilemez." dedi.

Konya’da yaşanan olaydan duyduğu üzüntüyü dile getiren Palamut, yaralı vatandaşlara acil şifalar dileyerek sözlerini tamamladı: "Bu felaketlerden ders çıkarmak zorundayız. Denetim süreçlerini liyakatsiz kişilere teslim ederseniz, sonuçları hepimiz için yıkıcı olur. Yetkililer bir an önce harekete geçmeli ve riskli yapılara karşı kapsamlı bir eylem planı hazırlamalıdır."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA