30 Ekim 2026 Cuma

14:11   MERSIN’DE CUMHURIYET’IN 103. YıLı COŞKUSU! BAŞKAN VEKILI GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN ANLAMLı MESAJ   11:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ERDEMLI VE SILIFKE ÜRETICISINE TAM DESTEK: FIDANDAN HAYVANA, GÜNEŞ PANELINDEN TOHUMA   10:25    CHP’DE DERIN ÇATLAK VE FLAŞ KURULTAY HAMLESI! KURMAYLARDAN ZIRVEDE ŞOK ’HANÇER’ SÖZLERI!   23:25   DOĞAN TANıŞ: ’CUMHURIYET RUHUNU BÜYÜTMEK VE YARıNLARA TAŞıMAK BORCUMUZDUR’   23:10   İZZET EYÜBOĞLU’NDAN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYET, ÜRETEN VE DEĞER YARATAN GÜCÜMÜZÜN EN BÜYÜK TEMINATıDıR’   23:02   CHP’LI MAHMUT DÖNMEZ’DEN CUMHURIYETIN 103. YıLıNA VEFA DOLU MESAJ!   22:05   BÜLENT YORULMAZ: ’CUMHURIYET DEĞERLERI DEMOKRASIMIZIN VE HUKUKUN TEMINATıDıR’   21:45   CABBAR ANıLAN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRLEŞTIRICI GÜCÜ EN BÜYÜK ZENGINLIĞIMIZDIR’   20:50   GÖKHAN BÜBER: ’CUMHURIYETIN IŞıĞı AKDENIZ’DEN TÜM TÜRKIYE’YE YAYıLACAK’   20:38   KEMAL TUNCER: ’CUMHURIYET KAZANıMLARıNA SAHIP ÇıKMAK TARIHI GÖREVIMIZDIR’   20:25   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı ERDAL NUR: ’CUMHURIYET, ÖZGÜRLÜĞÜN VE ADALETIN SARSıLMAZ KALESIDIR’   20:17   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKAN YARDıMCıSı HASAN ÖNAL ÖZALP: ’CUMHURIYET IŞıĞıNDA HALKıMıZA HIZMET EDIYORUZ’   19:55   GÖKHAN ÇIÇEKÇILIK’TEN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYETIN AÇTıĞı BAĞıMSıZLıK ÇIÇEKLERI ASLA SOLMAYACAK’   19:45   İSMAIL ÖZGÜN: ’CUMHURIYETIN SUNDUĞU VIZYONLA DAHA GÜÇLÜ BIR EKONOMIYE İLERLIYORUZ’   19:36   HÜSEYIN SAVAŞ: ’CUMHURIYET RUHUNU VE KÜLTÜREL MIRASıMıZı GELECEĞE TAŞıYACAĞıZ’   19:27   ADD MERSIN ŞUBE BAŞKANı ADEM ÇETIN: ’CUMHURIYET DEVRIMLERI İLELEBET PAYIDAR KALACAKTıR’   19:20   İSMAIL YURTSEVEN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRIKIMI, YARıNLARıMıZı AYDıNLATAN EN BÜYÜK GÜÇTÜR’   19:10   MÜSLÜM ÖZEL: ’CUMHURIYET, TAM BAĞıMSıZ VE DEMOKRATIK TÜRKIYE’NIN PUSULASıDıR’   19:04   YENIMAHALLE MUHTARı SERVET DOĞAN: ’CUMHURIYET COŞKUSU MAHALLELERIMIZDEN SOKAKLARıMıZA YAYıLıYOR’   19:01   ATAHAN KAYTAŞ: ‘CUMHURIYET, GENÇLIĞIN İNANCı VE GELECEĞIN GÜVENCESIDIR’  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz İlçesi Kanalizasyon Projesi’nin Temelini Attı


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz ilçesindeki Anadolu (Homurlu), Kazanlı ve Toroslar mahallelerine yapılacak Kanalizasyon Projesi’nin temel atma törenine katıldı.

 

Tarih : 30 Ocak 2025 Perşembe 09:03   Okunma : 649

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz ilçesindeki Anadolu (Homurlu), Kazanlı ve Toroslar mahallelerine yapılacak Kanalizasyon Projesi’nin temel atma törenine katıldı. Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) finansman desteği ve İlbank koordinesinde gerçekleştirilen projede, Avrupa Birliği’nin Türkiye’deki Mülteciler İçin Mali Yardım Programı Fonu olan FRIT II kapsamında 365 milyon 558 bin TL hibe sağlandı.

Başkan Seçer, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Mersin’in altyapı sorunlarını çözme yolunda önemli bir adım attıklarını belirtti. Proje tamamlandığında Akdeniz bölgesine bir damla kirli su akmayacağına dikkat çeken Seçer, "Bu projeyle birlikte kanalizasyon sorununu tarihe gömüyoruz" dedi.

Mersin’in her köşesinde şantiyeler kurarak, altyapı projelerini hızla ilerlettiklerini belirten Seçer, şu an 19 farklı noktada çalışmaların sürdüğünü ve yapılan yatırımların toplamda 4 milyar 600 milyon TL'yi bulduğunu ifade etti. Mersin’in sadece Türkiye’de değil, dünya çapında değerli bir şehir olmasını hedeflediklerini de vurgulayan Başkan Seçer, halkın desteğiyle projelere hızla devam ettiklerini söyledi.

Proje hakkında daha detaylı bilgi veren Seçer, Akdeniz ilçesinin üç mahallesinde yapılacak olan kanalizasyon hattı ve arıtma tesisi çalışmalarının 2026 yılında tamamlanacağını duyurdu. Ayrıca, Erdemli ve Mezitli’de devam eden projelere de değinen Seçer, bu projelerin finansmanını büyük ölçüde Avrupa kaynaklarıyla sağladıklarını belirtti.

AFD Paris Su ve Kanalizasyon Departmanı Başkan Yardımcısı Sebastien Valleur ise, bu projelerin çevre dostu yatırımlar olduğuna ve Mersin’in su ve kanalizasyon altyapısını güçlendirmek için sürdürülebilir kalkınma alanında önemli adımlar atıldığına dikkat çekti. AB Türkiye Delegasyonu Altyapılar Program Yöneticisi Vidmantas Ruply ise, projenin atık suların denizlere karışmasını engelleyerek çevreye katkı sağlayacağını belirtti.

Törenin sonunda, Başkan Seçer ve protokol üyeleri, temel atma işlemini gerçekleştirerek projeye start verdiler. Mersinliler, altyapı sorunlarının çözülmesinin ardından daha sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşayacak.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA