2 Mayıs 2025 Cuma

09:44   TAKSIM ABLUKASı YAKLAŞıK 24 SAAT SONRA KALDıRıLDı   09:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, 1 MAYıS KORTEJINDE EMEKÇILERLE OMUZ OMUZA YÜRÜDÜ: “BU HÜKÜMETE ITIRAZıMıZ VAR”   09:14   ADıYAMAN BELEDIYE BAŞKANı TUTDERE: “BEN DE BU KENTE HIZMET EDEN BIR IŞÇIYIM”   01:58   BOLU KARTALKAYA`DAKI YANGıN FACIASıNDA ÇALıŞANLARıN OTOPARKA INEREK ARAÇLARı ÇıKARTTıĞı GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇıKTı   01:01   SAĞLıK BAKANı MEMIŞOĞLU: MERKEZ VE TAŞRA TEŞKILATıNDA GÖREVLENDIRILMEK ÜZERE 15 BIN 342 SÖZLEŞMELI PERSONEL ALıMı GERÇEKLEŞTIRILECEK     23:57   CHP`NIN KONYA MITINGI ÖNCESI TANıTıM ARACıNıN GEÇIŞI SıRASıNDA HAVAYA ATEŞ AÇıLMASıYLA ILGILI IKI KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   23:33   CHP`LI MURAT ÇAN: İKTIDAR STAJ VE ÇıRAKLıK MAĞDURLARıNA BIR AYRıMCıLıK YAPTı VE ONLARı GÖRMEZDEN GELDI   23:32   GÖKAN ZEYBEK: RANT PROJESI, KANAL İSTANBUL PROPAGANDASıNıN EN BAŞAT SAVUNUCULARıNDAN BIRI TRT`DIR   23:27   ALI BABACAN: TRT MILLETIN VARLıĞıDıR, ADIL BIR YAYıNCıLıK POLITIKASı IZLEMEK ZORUNDADıR. HAKKıMı HELAL ETMIYORUM   23:03   MUĞLA`DA IPTAL EDILEN PROJE GENELGEYLE GERI DÖNDÜ: BODRUM BARAJı YENIDEN GÜNDEMDE   22:50   CHP, 1 MAYıS`TA GÖZALTıNA ALıNAN YURTTAŞLARıN SÜRECINI TAKIP EDIYOR... ÖZGÜR KARABAT: HIÇ KIMSEYI YALNıZ BıRAKMAYACAĞıZ   22:27   CHP`NIN KONYA MITINGI ÇALıŞMASıNA SILAHLı SALDıRı... ERHAN ADEM: KURŞUNLA SUSTURAMAYACAKSıNıZ   22:26   MERSIN`DE 1 MAYıS KUTLAMASıNDA `BOZKURT IŞARETI` KAVGAYA NEDEN OLDU   21:51   CHP`LI İNAN AKGÜN ALP, TAKSIM MEYDANı YASAĞıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   21:41   23 NISAN`DA CHP`NIN OTOBÜSÜNÜ KULLANAN ŞOFÖRE ADLI KONTROL... GÖKAN ZEYBEK, "İKTIDARıN TAMAMEN ŞIRAZESI KAYMıŞTıR"   20:58   ÖZGÜR ÖZEL:  TRT MILLETINDIR. O EKRANı MILLETE KAPATıP YALANLARA VE IFTIRALARA AÇANLARı BIR GÜN HATıRLANMAK ÜZERE MILLETIMIZE HAVALE EDIYORUM   20:57   CHP`NIN OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖKHAN GÜLYURT ADLI KONTROL ŞARTıYLA SERBEST BıRAKıLDı   20:08   CHP`LI BULUT: GENEL MERKEZIMIZIN EMEKTAR OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖKHAN KARDEŞIMIZI TUTUKLAMA TALEBIYLE MAHKEMEYE SEVK ETMIŞLER. BIRAZ INSAF, BIRAZ AKıL, BIRAZ VICDAN   20:01   ALI YERLIKAYA: 1 MAYıS ETKINLIKLERI KAPSAMıNDA 409 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   19:58   İSTANBUL PLANLAMA AJANSı: İSTANBULLULARıN %77,2`SI KANAL İSTANBUL PROJESI`NI DESTEKLEMIYOR  
 
     
   

TİP Genel Başkanı Baş: "Bu düzen `Recep Tayyip Erdoğan`ın askeriyiz` demeyen herkesi tehdit ediyor"


Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, "Daha dün `Mustafa Kemal`in askerleriyiz` diyen beş genç teğmen ordudan atıldı. `Recep Tayyip Erdoğan askerleriyiz` deselerdi ordudan atılırlar mıydı? Bu düzen `Recep Tayyip Erdoğan`ın askeriyiz` demeyen herkesi tehdit ediyor. CHP`den, DEM`e Türkiye İşçi Partisi`ne, gazetecilerden, teğmenlere kadar hepimizin tehdit edilmesinin, kimimizin hapiste olmasının tek bir nedeni var; ya `Recep Tayyip Erdoğan askeriyiz` diyeceğiz ya susacağız" açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 1 Şubat 2025 Cumartesi 22:58   Okunma : 368

(ANKARA)- Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, "Daha dün `Mustafa Kemal`in askerleriyiz` diyen beş genç teğmen ordudan atıldı. `Recep Tayyip Erdoğan askerleriyiz` deselerdi ordudan atılırlar mıydı? Bu düzen `Recep Tayyip Erdoğan`ın askeriyiz` demeyen herkesi tehdit ediyor. CHP`den, DEM`e Türkiye İşçi Partisi`ne, gazetecilerden, teğmenlere kadar hepimizin tehdit edilmesinin, kimimizin hapiste olmasının tek bir nedeni var; ya `Recep Tayyip Erdoğan askeriyiz` diyeceğiz ya susacağız" açıklamasını yaptı.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı video ile gündema ilişkin açıklamalarda bulundu. “Bu düzen `Recep Tayyip Erdoğan`ın askeriyiz` demeyen herkesi tehdit ediyor" diyen Baş, şunları söyledi:

"Sevdiğimiz, sesini sözünü duymak istediğmiz  gazeteciler, siyasetçiler düşünce insanları her an kaybedebilirmişiz gibi geliyor"

"Her gün her ay daha da yoksullaşıyoruz. Bence daha da önemlisi yoksunlaşıyoruz. Gelecek hayallerimizden yapabileceğimizi bildiğimiz şeylerden yoksun bırakılıyoruz. Kalbi bu ülke için, bu halk için atan binlerce on binlerce insandan koparılıyoruz. Birçoğumuzun eşi, dostu arkadaşı bir an önce bu karabasandan kurtulup fırsat bulursa yurt dışına gitmek istiyor. Belki bir çoğu gitti bile. Sevdiğimiz, sesini, sözünü duymak istediğmiz gazeteciler, siyasetçiler düşünce insanları her an kaybedebilirmiş gibi geliyor. Silivri şakaları herhalde sadece beni rahatsız etmiyor. Televizyonda, Yotube`de ne güzel şeyler anlatıyor diye düşündüğümüz herkes için `başına birşey gelmese bari` deyip düşünüp duruyoruz.

Son bir iki aydır bu iktidar kayyumlar, tutuklamalar ve tehditlerle hepimizi susturmaya çalışıyor. Bolu`da 78 canımız hayatını kaybetti. Daha bir kaç ay önce bebeklerimizi katleden bir çetenin dehşetiyle karşılaşmştık. Bunları yapanlar, bunların sorumluları elini kolunu sallaya salaya dolaşırken gazetecilerin hapiste olması, Can vekilimizin tutsak ediliyor olması hepimizin onuruna dokunmuyor mu?

"Bu düzen `Recep Tayyip Erdoğan`ın Askeriyiz` demeyen herkesi tehdit ediyor"

Daha dün `Mustafa Kemal`in askerleriyiz` diyen beş genç teğmen ordudan atıldı. ‘Recep Tayyip Erdoğan askerleriyiz` deselerdi ordudan atılırlar mıydı? Bu soru her halde sadece benim aklıma gelmiyor. Bence kilit noktası tam da burası. Bu düzen `Recep Tayyip Erdoğan`ın askeriyiz` demeyen herkesi tehdit ediyor. CHP`den DEM`e, Türkiye İşçi Partisi`ne, gazetecilerden teğmenlere kadar hepimizin tehdit edilmesinin, kimimizin hapiste olmasının tek bir nedeni var; `Ya Recep Tayyip Erdoğan askeriyiz` diyeceğiz ya susacağız.

"Halkın yarısını tehdit eden adama bir ülkenin lideri denilebilir mi?"

Soruyorum? Halkın yarısını tehdit eden adama bir ülkenin lideri denilebilir mi? Halkın yarısından fazlasının oyunu alınca başkan olabilirsin. Ama yarısından fazlasını düşman ilan ediyorsan artık o ülke için tehlikesin demektir. O yüzden ona lider değil halk düşmanı diyoruz.  Geçen aylarda Polonez işçileri sendikalı oldukları için işten atılan arkadaşlarını satmadılar. Birlikte direnip kazandılar. Sendikalı işçiler hangi gerekçe ile işten atılmıştı hatırlıyor musunuz? Ahlaka aykırı davranıştan. Üstüne polis amirleri, `eğer direnirseniz çocuklarınız iş bulamaz` dedi. İnsanların onurlarıyla oynayarak onları tehdit etti. Ama cevaplarını aldılar. Metal işçilerinin grevini `milli güvenliğe tehdit` diye yasaklamaya kalktılar. Yine işçilerin onuruyla oynamaya kalktılar Birleşik Metal İş Sendikası ve direnişçi işçiler ısrar etti kazandı.

 "Uyduruk gerekçelerle halkın seçtiği belediye başkanını tehdit ediyorlar"

Dün milletvekillerimiz, partili arkadaşlarımız yönetici arkadaşlarımız Çağlayan Adliyesi`ndeydi. Uyduruk gerekçelerle halkın seçtiği belediye başkanını tehdit ediyorlar, İstanbul halkının onuruyla oynamaya devam ediyorlar. Arkadaşlarımız on binlerce İstanbulluyla barikatları yıktı aştı. Ben bunların hepsini `Recep Tayyip Erdoğan`ın askeri değiliz` diyen insanların haykırışı olarak görüyorum. İnsanlar ben buradayım diyor. Biz buradayız diyelim. Emin olun sinmezsek, çekinmezsek halkla kavga edemezler. Yeterki burada olduğumuzu hem kendimize hem da sarayda oturana gösterelim."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA