23 Ekim 2025 Perşembe

21:27   MERSIN’DE TARıMıN GELECEĞI GÜNEŞLE, GÜBREYLE, NERGISLE AYDıNLANıYOR   21:01   YUMURTALıK’TA AY YıLDıZ COŞKUSU: 21 MAHALLEDE BAYRAKLAR YENILENDI!   16:16   TARSUS BELEDIYESI DR. ÜSTÜN EZER ZEYTIN GEN KORUMA ALANıNDA HASAT BAŞLADı   16:14   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “KÂĞıT ÜZERINDE HAK VAR, AMA O HAKLARı KULLANAN IŞÇI KALMADı!”   16:12   BÜYÜKŞEHIR İLE MERSIN’DE ÖĞRENCI OLMAK ÇOK KOLAY   16:09   KARADUVAR SAHILINE DÖKÜLEN TONLARCA GIYSI VE TEKSTIL ATıĞı TOPLANDı   16:08   23. AHMET YEŞIL RESIM YARıŞMASı BAŞVURULARı YARıN SONA ERIYOR   21:46   TBMM’DE “SILIVRI” KRIZI: BAŞARıR’ıN SÖZLERI MECLIS’I KARıŞTıRDı   21:14   TÜRKIYE’NIN GELECEĞI TOPRAĞıN ALTıNDA: CHP’DEN NADIR ELEMENTLER İÇIN TARIHI HAMLE   16:09   MHP MERSIN MILLETVEKILI VE MYK ÜYESI DR. LEVENT UYSAL, KADıN ÇIFTÇILER İÇIN SGK PRIM DESTEĞI VE YıPRANMA PAYı TALEP ETTI   15:42   TBB BAŞKAN VEKILI SEÇER, ANKARA’DA ‘KADıN DOSTU KENTLER PROGRAMı 3. FAZı LANSMANı’NA KATıLDı   15:41   MEZITLI’DE ŞAH-HANE SATRANÇ EVINE YOĞUN İLGI   15:38   MINGUZZI CINAYETI DAVASıNDA KARAR AÇıKLANDı...   15:37   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "BIZ EĞER BIR GALIBIYET ALACAKSAK ÖNÜMÜZDEKI SEÇIMLERDE TÜRKIYE’DE ALACAĞıZ"   15:34   ÜMIT DIKBAYıR CHP’YE KATıLDı   15:32   DEVLET BAHÇELI’DEN KıBRıS ÇıKıŞı   09:59   ERDEMLI’DE HIJYEN KRIZI: İKI FıRıNA MÜHÜR VURULDU!   09:55   CAN ATALAY’DAN BAKAN KURUM’A HATAY TEPKISI: “DRONU YÜKSELTIN, GERÇEĞI GÖRÜN!”   09:53   ALTıN UĞRUNA KıRŞEHIR FEDA EDILEMEZ!   09:50   ZEYTINLE GELEN UMUT: MERSIN’DE KıRSAL KALKıNMANıN ALTıN ANAHTARı BÜYÜKŞEHIR’DEN  
 
     
   

CHP`li Gülcan Kış: "Halkın çığlığını duymazdan gelenler, bu sefaletin faturasını ödemek zorunda kalacak"


CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, "Asgari ücretli maaşıyla ay ortasını bile göremiyor. Asgari ücretlinin ve emeklinin hayatta kalma savaşı verdiği bu düzende, hükümet çıkıp `müjde` açıklamaları yapıyor. Bu bir müjde değil, sefaletin resmileşmesi. Halkın çığlığını duymazdan gelenler, bu sefaletin faturasını ödemek zorunda kalacak" dedi.

 

Tarih : 3 Şubat 2025 Pazartesi 13:07   Okunma : 623

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, uluslararası raporlarda Türkiye`nin dünyanın en kötü ekonomik şartlarına sahip 10 ülke arasına girdiğini belirterek, ülkedeki ekonomik sorunlara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Kış, şunları kaydetti:

"Türkiye`de milyonlarca vatandaş için 2025, sefalet ve çaresizliğin yılı olmaya devam ediyor. Hükümet, en düşük emekli maaşını 14 bin 469 liraya yükselttiğini bir `müjde` olarak duyurdu. Ancak gerçekler ortada. Ocak 2025 itibariyla açlık sınırı 22 bin 131 lira. Emekli, açlık sınırının tam 7 bin 662 lira altında. Asgari ücret, daha ilk aydan açlık sınırının altına düştü. Türkiye, sefalet endeksinde dünyanın en kötü 10 ülkesi arasına girdi.

Peki, milyonlarca insan bu maaşlarla nasıl yaşayacak? Barınma, gıda, faturalar, eğitim ve sağlık gibi temel ihtiyaçlar artık birer lüks haline gelmişken, bu ücretlerle hayatta kalmak mümkün mü? Ocak ayı boyunca temel tüketim maddelerine gelen zamlar, asgari ücretlinin ve emeklinin cebini adeta boşalttı. Türkiye`de fiyatlar sadece bir ay içinde dahi fahiş oranlarda arttı.

"Savaş ve iç krizlerle boğuşan ülkelerle aynı listede olmak bir başarı mıdır?"

Uluslararası raporlar Türkiye`nin ekonomik felaketini gözler önüne seriyor. Türkiye, dünyanın en kötü ekonomik şartlarına sahip 10 ülke arasına girdi. Savaş ve iç krizlerle boğuşan ülkelerle aynı listede olmak bir başarı mıdır? Bu tablo, ülkeyi yönetenlerin eseridir. Bu maaşlarla halk nasıl geçinecek? Kira mı ödenecek? Büyükşehirlerde en düşük kira 15-20 bin lira. Milyonlarca insanın kirası emekli maaşından fazla. Gıda mı alınacak? Dört kişilik bir ailenin sadece gıda masrafı 22 bin 131 lira. Et, süt, peynir almak artık hayal oldu. Faturalar mı ödenecek? Elektrik, doğal gaz, su faturaları maaşın büyük kısmını götürüyor. Isınmak bile lüks hale geldi. Eğitim ve sağlık hizmetlerine ulaşılabilecek mi? Özel hastaneler ulaşılmaz hale geldi. Devlet hastanelerinde aylar süren bekleme süreleri var.

Sizin iktidarınız tarihe geçecek, ama düşündüğünüz gibi değil. Vatandaşı aç bırakan, sefaletin mimarı olan bir yönetim olarak anılacaksınız. Bir ay boyunca bu maaşlarla geçinmeyi deneyin. Bir emeklinin pazara çıkıp torbasını doldurması artık mümkün değil. Asgari ücretli maaşıyla ay ortasını bile göremiyor. Asgari ücretlinin ve emeklinin hayatta kalma savaşı verdiği bu düzende, hükümet çıkıp `müjde` açıklamaları yapıyor. Bu bir müjde değil, sefaletin resmileşmesi. Halkın çığlığını duymazdan gelenler, bu sefaletin faturasını ödemek zorunda kalacak."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA