1 Mayıs 2026 Cuma

09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’   16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”   14:49   BM’DEN TÜRKIYE’YE UYARı: “AVUKATLAR VE INSAN HAKLARı SAVUNUCULARı SISTEMATIK OLARAK HEDEF ALıNıYOR”  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nden LGS`ye hazırlanan öğrencilere destek


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi, dezavantajlı ve rehberlik birimi olmayan okullara rehberlik hizmeti sağlıyor. Bu kapsamda Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri`ndeki rehberlik öğretmenleri, Şehit Mustafa Asım Uslu Ortaokulu`nda Liselere Giriş Sınavı`na (LGS) hazırlanan öğrencilere sınav hakkında bilgi verdi. 

 

Tarih : 4 Şubat 2025 Salı 09:55   Okunma : 904

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi, kentin dezavantajlı bölgelerinde yer alan ve rehberlik birimi olmayan okullara rehberlik hizmeti sağlıyor. Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri`ndeki rehberlik öğretmenleri, yaptığı sunumlarla Liselere Giriş Sınavı`na (LGS) hazırlanan öğrencilere destek sunuyor. Bu kapsamda öğretmenler, Tarsus Kargılı Mahallesi`ndeki Şehit Mustafa Asım Uslu Ortaokulu`nda Liselere Giriş Sınavı`na (LGS) hazırlanan öğrencilere sınav hakkında bilgi verdi. 

7 ve 8. sınıf öğrencilerinin katılım sağladığı programda; LGS öncesi ve sonrasında yapılması gerekenler, hangi tür liselerin sınavlı alım yaptığı, soru dağılımı, süre, puanlama sistemi, sürenin verimli kullanımı, sınav kuralları, tercih ve yerleştirme işlemleri ele alındı.

Öğrencilere verimli çalışma teknikleri, günlük konu tekrarı ve düzenli soru çözümü, kodlayarak çalışmanın önemi anlatılırken, yeni nesil sorular hakkında örnekler verildi. Tarsus`tan Anamur`a kadar hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri`nin rehberlik birimi öğretmenleri, yıl boyu rehberlik hizmeti olmayan okullara destek sunmaya devam edecek.

"Sunum içeriklerini öğrenci ihtiyacına göre belirliyoruz"

Büyükşehir Belediyesi Yenice Kurs Merkezi Rehber Öğretmeni İpek Ay İlker, sunumlara düzenli olarak devam edeceklerini belirterek, "Öğrencilere LGS tanıtımını yaparak, verimli çalışma tekniklerinden bahsettik. Rehberlik hizmeti olmayan okullarla her ay düzenli olarak iletişim halinde olup, sunumlarımıza devam edeceğiz. Sunum içeriklerini öğrenci ihtiyacına göre belirliyoruz" dedi.

LGS sürecinde bu desteklerin süreceğini kaydeden İlker, "Onlar da dezavantajlı bölgelere böyle bir hizmeti getirdiği için Vahap Başkanımıza teşekkürlerini ilettiler. Kent genelinde rehber öğretmeni olmayan dezavantajlı bölgelere bu hizmeti vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

"Anlatılanlar sayesinde artık sınavda stres yaşamıyorum"

Rehberlik merkezinin verdiği eğitimlerden yararlanan öğrenciler ise memnuniyetlerini şu sözlerle dile getirdi:  

-Hira Balpetek: "Spor Lisesi`ne gitmek istiyorum. Verimli çalışma teknikleri işime yaradı. LGS ile ilgili birçok bilgi edindim. Ders tekrarlarının nasıl işe yaradığını öğrendim. Okulumuza düzenli olarak gelip rehberlik hizmeti verecekler." 

-Muhammed Musa Ekmekçi: "Sınavlardan önce çok fazla stres yaşıyorum. Üzerimdeki baskı yüzünden zorlanıyordum, ama şimdi anlatılanlar sayesinde artık sınavda stres yaşamıyorum. Verimli çalışma hakkında konu tekrarı, günlük soru çözümü, zorlandığımız derslere yönelmemiz gerektiğini anlattılar." 

-İbrahim Ebrişim: "Allah izin verirse doktor olmak istiyorum. Bunun için dedikleri gibi zaten çalışıyordum. Biraz daha verimli çalışacağım. Burada anlatılanlar işime yarayacak. Daha çok ders çalışasım geliyor. Büyükşehir Belediyesi`nden hocalarımız düzenli olarak geliyor." 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA