24 Ağustos 2025 Pazar

10:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KADıNLARA GÜÇLÜ DESTEK: “YALNıZ DEĞILSIN” MESAJı GRUP ÇALıŞMALARıYLA HAYATA GEÇIYOR   10:30   TOROSLAR BELEDIYESI 8 YıLLıK İŞGALE SON VERDI: KAÇAK BINA YıKıLDı   10:08   MESKİ’DEN MERSIN’E 27 BIN METREDEN FAZLA YENI ALTYAPı HATTı   09:20   İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ FAZILET DURMUŞ SILIFKE KARGıCAK ORTAOKULUNDA ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   18:10   YUMURTALıK’TA YENI ÇEKIM MERKEZI: GÜNEY YıLDıZı KORDON TURISTLERIN GÖZDESI OLDU   17:40   ÖSYM’DEN E-YDS 2025 ADAYLARıNA KIMLIK UYARıSı: NÜFUS MÜDÜRLÜKLERI SıNAV GÜNÜ AÇıK OLACAK   17:34   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN YAYLA KONSERLERI TAPURELI VE AVGADı’DA COŞKUYLA YANKıLANDı   17:10   MARDIN’DE KORKUNÇ OLAY: 10 GÜNDÜR HABER ALıNAMAYAN İKI KARDEŞ EVLERINDE ÖLÜ BULUNDU   15:46   SEZGIN TANRıKULU SILIVRI’DEKI TUTUKLU BAŞKANLARı ZIYARET ETTI   15:44   BARıŞ ANNELERININ ANADIL TALEBI TUTANAKLARA GIREMEDI   15:40   BURHANETTIN BULUT’TAN "CUMHUR REYONU" TEPKISI   15:38   ZELENSKI, PUTIN ILE ZIRVE IÇIN OLASı ÜLKELERI SAYDı...   13:41   TARSUS BELEDIYESI EMEKLI EVI’NDE DÜZENLENEN SERAMIK ATÖLYESI RENKLI ANLARA SAHNE OLDU   13:37   TBB’DEN BELEDIYELERE AFET BIRIMI YÖNETMELIK ÖNERISI   13:34   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, MUAY THAI SPORCULARıYLA BULUŞTU   09:25   YAYLALARıN KALBINE KONFORLU ULAŞıM: FıNDıKPıNARı–ARSLANKÖY YOLU MODERNLEŞTI   21:20   TARSUS’TA ÇOCUK İSTISMARı DAVASı BAŞLADı: BARO’NUN KATıLMA TALEBI REDDEDILDI   16:12   İMAMOĞLU, KADıKÖY’DEKI YURT AÇıLıŞıNA SILIVRI’DEN MESAJ GÖNDERDI   16:10   İMAMOĞLU’NUN DUYURUSUNU YAPTıĞı YURT AÇıLDı... ÖZGÜR ÖZEL, ERDOĞAN’A SESLENDI   16:08   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’TEN HÜKÜMETIN ZAM TEKLIFINE PROTESTO  
 
     
   

Sıla bebek davası... CHP`li Özçağdaş: "Bu utanç Türkiye`nin utancıdır, sadece suçluların değil"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, Sıla bebeğin ölümüyle ilgili bugün Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanı`na soruyorum; Sayın Cumhurbaşkanı, bir benzeriniz var mı acaba? Bu kadar çok çocuğun, gencin, kadının öldüğü bir ülkede aile yılı ilan edip, siyasi sorumluların hiçbirinden hesap sormamak mümkün mü? Türkiye`nin çocukları, gençleri, kadınları için dezavantajlı toplum kesimleri için daha iyi koruma sistemlerine ihtiyacı var... Bu utanç Türkiye`nin utancıdır, sadece suçluların değil" dedi.

 

Tarih : 5 Şubat 2025 Çarşamba 13:31   Okunma : 681

Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde Sıla bebeğin ölümüyle ilgili davanın duruşması görüldü. Davayı takip eden CHP Milli Eğitim Bakanlığı`ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, duruşma sonrası açıklama yaptı. Özçağdaş, şunları söyledi:

"Daha iyi bir sosyal hizmet sistemine ihtiyacımız var"

"Türkiye`de maalesef çocuklarımızı, kadınlarımızı, gençlerimizi ve bebeklerimizi koruyamıyoruz. Cuma günü bu davanın kararı, hukuk çerçevesinde verilecek. Buradaki suçlular, iki yaşındaki bir bebeğe yapmış oldukları vicdansızca eylemler nedeniyle cezalarını alacaklar, buna inanıyoruz. Ama burada en temel sorun, Sıla bebeğin 2 Eylül`de aslında hastaneye bir kez gittiğini, devletin sorunu o gün ve ondan öncesinde görmediği ve sonra 8 Eylül`de bu çocuğun hayatını kaybedecek şekilde darp edildiği, istismar edildiği gerçeğidir. Yine bu devletin 18 kez ziyaret edip ölümünü engelleyemediği beş çocuk var. Yine bu devletin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı`nın koruyamadığı Narin kızımız var, yenidoğan bebekler var. Gidenler için suçlulara ceza vermek elbette hukukun gereği ama bizim ihtiyacımız olan şey Sıla bebeklerin korunmasını sağlamak, toplumun ihtiyacı bu. Daha iyi bir sosyal hizmet sistemine ihtiyacımız var. Bugün Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü`nden iki avukat vardı burada. Ben Sayın Bakan`a soruyorum, kendi bakanlığı döneminde Sıla bebeği, Narin`i, İzmir`de beş çocuğumuzu, yenidoğan bebekleri, kafası kesilen genç kızlarımızı kaybettik.

"Bu utanç Türkiye`nin utancıdır, sadece suçluların değil"

Bir ülkede aile yılı ilan etmekle işler çözülmüyor. Mesele çocuğu, kadını, aileyi kamu politikalarıyla koruyabiliyor olmakta. Suçlular elbet de cezalarını alacaklar. Asıl mesele, kendi haklarını savunamayacak olan çocukların, gençlerin, kadınların, ailelerin yanında olmak. Çünkü bu facialar göz göre göre geliyor. Sayın Bakan, Belçika`da da parlamenterlik görevi yapmış birisi, Belçika`da aynı görevi yapan bir bakan, arka arkaya bu kadar çok kayıptan sonra hiçbir şey olmamış gibi makamında oturmaya devam eder miydi? Sayın Cumhurbaşkanı`na soruyorum; Sayın Cumhurbaşkanı, bir benzeriniz var mı acaba? Bu kadar çok çocuğun, gencin, kadının öldüğü bir ülkede Aile Yılı ilan edip, siyasi sorumluların hiçbirinden hesap sormamak mümkün mü? Türkiye`nin çocukları, gençleri, kadınları için dezavantajlı toplum kesimleri için daha iyi koruma sistemlerine ihtiyacı var. Cuma günü davanın sonucunu alacağız ama asıl olan gerçek sorumluların, siyasi sorumluların, bürokratik sorumluların kendi sorumluluklarının gereğini yerine getirmesidir. Bu utanç Türkiye`nin utancıdır, sadece suçluların değil."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA