30 Ekim 2026 Cuma

14:11   MERSIN’DE CUMHURIYET’IN 103. YıLı COŞKUSU! BAŞKAN VEKILI GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN ANLAMLı MESAJ   11:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ERDEMLI VE SILIFKE ÜRETICISINE TAM DESTEK: FIDANDAN HAYVANA, GÜNEŞ PANELINDEN TOHUMA   10:25    CHP’DE DERIN ÇATLAK VE FLAŞ KURULTAY HAMLESI! KURMAYLARDAN ZIRVEDE ŞOK ’HANÇER’ SÖZLERI!   23:25   DOĞAN TANıŞ: ’CUMHURIYET RUHUNU BÜYÜTMEK VE YARıNLARA TAŞıMAK BORCUMUZDUR’   23:10   İZZET EYÜBOĞLU’NDAN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYET, ÜRETEN VE DEĞER YARATAN GÜCÜMÜZÜN EN BÜYÜK TEMINATıDıR’   23:02   CHP’LI MAHMUT DÖNMEZ’DEN CUMHURIYETIN 103. YıLıNA VEFA DOLU MESAJ!   22:05   BÜLENT YORULMAZ: ’CUMHURIYET DEĞERLERI DEMOKRASIMIZIN VE HUKUKUN TEMINATıDıR’   21:45   CABBAR ANıLAN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRLEŞTIRICI GÜCÜ EN BÜYÜK ZENGINLIĞIMIZDIR’   20:50   GÖKHAN BÜBER: ’CUMHURIYETIN IŞıĞı AKDENIZ’DEN TÜM TÜRKIYE’YE YAYıLACAK’   20:38   KEMAL TUNCER: ’CUMHURIYET KAZANıMLARıNA SAHIP ÇıKMAK TARIHI GÖREVIMIZDIR’   20:25   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı ERDAL NUR: ’CUMHURIYET, ÖZGÜRLÜĞÜN VE ADALETIN SARSıLMAZ KALESIDIR’   20:17   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKAN YARDıMCıSı HASAN ÖNAL ÖZALP: ’CUMHURIYET IŞıĞıNDA HALKıMıZA HIZMET EDIYORUZ’   19:55   GÖKHAN ÇIÇEKÇILIK’TEN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYETIN AÇTıĞı BAĞıMSıZLıK ÇIÇEKLERI ASLA SOLMAYACAK’   19:45   İSMAIL ÖZGÜN: ’CUMHURIYETIN SUNDUĞU VIZYONLA DAHA GÜÇLÜ BIR EKONOMIYE İLERLIYORUZ’   19:36   HÜSEYIN SAVAŞ: ’CUMHURIYET RUHUNU VE KÜLTÜREL MIRASıMıZı GELECEĞE TAŞıYACAĞıZ’   19:27   ADD MERSIN ŞUBE BAŞKANı ADEM ÇETIN: ’CUMHURIYET DEVRIMLERI İLELEBET PAYIDAR KALACAKTıR’   19:20   İSMAIL YURTSEVEN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRIKIMI, YARıNLARıMıZı AYDıNLATAN EN BÜYÜK GÜÇTÜR’   19:10   MÜSLÜM ÖZEL: ’CUMHURIYET, TAM BAĞıMSıZ VE DEMOKRATIK TÜRKIYE’NIN PUSULASıDıR’   19:04   YENIMAHALLE MUHTARı SERVET DOĞAN: ’CUMHURIYET COŞKUSU MAHALLELERIMIZDEN SOKAKLARıMıZA YAYıLıYOR’   19:01   ATAHAN KAYTAŞ: ‘CUMHURIYET, GENÇLIĞIN İNANCı VE GELECEĞIN GÜVENCESIDIR’  
 
     
   

Seçer ile Karalar`dan Silivri`de tutuklulara ziyaret: “Mutlaka ülkemizi tam demokrasiye kavuşturacağız”


Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Silivri`deki Marmara Kapalı Cezaevi`nde tutuklu bulunan Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş ile görevden alınan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer`i ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat`ı ziyaret etti. Seçer, “Mutlaka ülkemizi tam demokrasiye kavuşturacağız. Buna canı yürekten inanıyoruz” dedi. Karalar da “Ülkemiz hukukun üstünlüğü olan demokrasinin olduğu günlere kavuşacak” diye konuştu.

 

Tarih : 5 Şubat 2025 Çarşamba 15:57   Okunma : 779

Haber: Çağatan AKYOL - Kamera: Ozan URAL

(İSTANBUL)  Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Silivri`deki Marmara Kapalı Cezaevi`nde tutuklu bulunan Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş ile görevden alınan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer`i ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat`ı ziyaret etti. Seçer, “Mutlaka ülkemizi tam demokrasiye kavuşturacağız. Buna canı yürekten inanıyoruz” dedi. Karalar da “Ülkemiz hukukun üstünlüğü olan demokrasinin olduğu günlere kavuşacak” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Silivri`deki Marmara Kapalı Cezaevi`nde bugün bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş ile görevden alınan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer`i ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat`ı ziyaret eden ikili, sonrasında cezaevi yakınında ANKA Haber Ajansı`na konuştu.

Türkiye`de son günlerdeki gelişmelerin kaygı verdiğini belirten Vahap Seçer, şunları söyledi:

``Bugün Silivri zaten Türkiye`deki hukuksuzlukların, siyasi tutuklulukların simgesi hâline gelmiş bir cezaevi. Bu FETÖ`nün etkili olduğu dönemlerde onların kumpaslarıyla gözaltına alınan, tutuklanan siyasilerin mekânıydı Silivri. Şimdi de yazık ki bu dönemde de aynı tabloyu, dejavuyu yaşıyoruz. Türkiye`de son zamanlarda yapılan gözaltılar, tutuklamalar, toplumu endişelendiren yargının bağımsızlığı, tarafsızlığı, hukukun üstünlüğü endişeleri tamamen aslında ayyuka çıkmış durumda. Özellikle yargı süreçlerine siyasetin müdahalesi endişesi toplumda her geçen gün artarak devam ediyor. Bu da Türkiye`nin demokrasisine çok büyük etkiler yapıyor, sorunlar yaratıyor ve zayıflatıyor. Biz de görevdeki belediye başkanları olarak, siyasiler olarak elbette ki yargının bağımsız ve tarafsız olduğu, hukukun üstünlüğünün olduğu bir ülkede, demokrasinin kurum ve kurallarıyla işlediği bir ülkede görev yapmak isteriz ama günümüzde bunu söylemek mümkün değil.

``İçi boş dosyalarla tutuluyorlar``

İşte Ahmet Özer, Rıza Akpolat, iki belediye başkanının gözaltına alınmaları, alınma şekli, günlerce gözaltında tutulup büyük güçlükler altında ifadelerini vermeleri ve dosyalarında gerçekten tutuklamalarını gerektirecek kesin delillerin, suçların olmadığı içi boş dosyalarla bugün cezaevinde tutuluyorlar. Bu insanlar bu ülkede daha bir yılı doldurmamış, bir süre önce halkın, milletin iradesiyle belediye başkanı seçilmiş iki arkadaşımız. Bir gün yargı eliyle ve maalesef yargıya siyasetin müdahale ettiği bir süreçte şu anda cezaevindeler. Elbette ki bütün arzumuz Türkiye`nin demokratikleşmesi, Türkiye`de yargının bağımsız, tarafsız olması, hukukun üstünlüğünün egemen olması. Bu mücadelemiz devam edecek. Mutlaka ülkemizi tam demokrasiye kavuşturacağız. Buna canı yürekten inanıyoruz. Bugünler de aşılacak ama tabii ki hepimizde bugünlerin derin yaraları olacak. Benim ülkem adına geleceğe dair endişelerim maalesef var ama umudumuzu diri tutmaya çalışıyoruz.”

``Umutluyuz, bugünler de geçecek``

Zeydan Karalar da Silivri`de çok sayıda tutuklunun olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:

``Üçünün de morali çok iyiydi, üçü de kendinden emindi. Üçü de hak etmedikleri bir cezayla karşı karşıya kaldıklarını açıkça söylediler. Açıkçası biz de böyle düşünüyoruz. Çok kısa sürede çıkacaklarını umut ediyorlar çünkü herhangi bir suçların olmadığı kanaatini taşıyorlar. Sonuç itibarıyla ülkenin geldiği nokta çok belli. Bir filozof diyor ya, ‘Bir ülkenin nasıl yönetildiğini, hangi durumda olduğunu görmek istiyorsanız insanların nasıl öldüğüne bakın`. Ben ‘Nasıl tutuklandığına da bakın` ekleyeceğim. Şaşılacak bir şey. Ülkemiz hiç böyle bir şey görmedi, geldiği nokta çok üzüntü verici. Ülkede demokrasi yoksa zaten başka bir şey konuşmaya gerek yok. Üzüntülüyüz ama umutluyuz. Bugünler de geçecek. Ülkemiz hukukun üstünlüğü olan demokrasinin olduğu günlere kavuşacak. İrademiz de çabamız da direncimiz de budur.``

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA