19 Temmuz 2025 Cumartesi

20:28   GÜLNAR KıRSALıNDA ULAŞıMıN KALITESI BÜYÜKŞEHIR İLE ARTıYOR   19:25   TOROSLAR’DA PARKLAR DAHA CANLı, YEŞIL ALANLAR DAHA TEMIZ   19:19   TBMM GENEL KURULU’NDA AK PARTILI VARANK ILE CHP’LI BAŞARıR ARASıNDA "AYı" TARTıŞMASı   19:16   BÜYÜKŞEHIR’IN ÜCRETSIZ YÜZME KURSLARıYLA MERSIN’DE YÜZME BILMEYEN KALMAYACAK   22:26   TBMM GENEL KURULU’NDA "LGS" TARTıŞMASı...CHP’LI BAŞARıR: GÖREVDEN ALıNAN BILIŞIM SORUMLUSUNUN 2022’DE ÇOCUĞU DA TÜM SORULARı TAM YAPMıŞ   22:15   KAMU IŞÇILERI, İSTANBUL’DA SES YÜKSELTTI: “İŞÇILERIN BIRLIĞI SERMAYEYI YENECEK”   22:15   EKREM İMAMOĞLU: TERÖRÜN BITMESI ADıNA BAŞLATıLAN SÜREÇ, MILLETLE BIRLIKTE YAPıLMALıDıR   21:47   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: MEMURLAR, DOĞUMDAN ITIBAREN ILK ÖĞRETIM ÇAĞıNA BAŞLAYANA KADAR YARı ZAMANLı ÇALıŞABILECEK   20:35   TBB HEYETI, SAVUNMA HAKKı IÇIN AVUKATı TUTUKLU BULUNAN İMAMOĞLU’NUN KARAR DURUŞMASıNA KATıLDı   19:05   ZEYDAN KARALAR: "BEN IYIYIM, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜN OLDUĞU GÜNLER ÖZLEMIYLE..."   19:03   TBMM ZIRAI DON KOMISYONU DEĞERLENDIRME TOPLANTıSı... CHP’LI GÜRER: "NISAN AYıNDA YAŞANAN BIR DONA KASıM AYıNDA VERECEĞINIZ DESTEĞIN ARTıSı OLMAZ"   18:59   TBB BAŞKANı SAĞKAN, SILIVRI’DE EKREM İMAMOĞLU VE ZEYDAN KARALAR’ı ZIYARET ETTI   18:55   CHP’LI EMIR : TÜRKIYE’NIN FAILI MEÇHULLERLE ANıLAN BEYAZ TOROSLAR YERINE BARıŞLA, ADALETLE ANıLMASı GEREKIYOR   18:46   CHP’DEN KONGRE KARARı!   16:56   İMRALı HEYETI, ÖZGÜR ÖZEL ILE GÖRÜŞTÜ...   15:39   YENI ÖMERLI MAHALLESI’NDE YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARı TAMAMLANDı   15:34   MERSIN BAROSU BAŞKANı ÖZDEMIR, İMAMOĞLU DURUŞMASıNA KATıLDı   11:36   BÜYÜKŞEHIR’IN SULAMA BORUSU DESTEĞIYLE ÜRETICI SUSUZ KALMıYOR   11:08   CUMHURBAŞKANLıĞı’NDA KAMU IŞÇILERININ BEKLEDIĞI ZAM GÖRÜŞMESI... TÜRK-İŞ, RESMI OLMAYAN YÜZDE 22’LIK TEKLIFI KABUL ETMEDI   10:28   EMEP GENEL BAŞKANı ASLAN: "TÜRK-İŞ YÖNETIMI, IŞÇININ GREV TALEBINE KULAK VERMEK YERINE, TARIHI ERTELEYEREK HÜKÜMETIN GÖNLÜNÜ HOŞ TUTUYOR"  
 
     
   

Toroslar Belediye Başkanı Yıldız: Depremden gerekli dersler hâlâ çıkarılmadı


Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, 6 Şubat 2023 depreminde hayatını kaybeden yurttaşları andı. Başkan Yıldız, büyük felaketten gerekli derslerin çıkarılmadığını, depremden etkilenen şehirlerin sorunlarının çözülemediğini, deprem olması muhtemel yerlerde de depreme karşı önlem alınmadığını belirterek “Artık birilerinin inisiyatif alması, görev alması gerekiyor” dedi.

 

Tarih : 6 Şubat 2025 Perşembe 14:12   Okunma : 671

6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 2 deprem 11 ilde yıkıma neden oldu, on binlerce insan enkaz altında hayatını kaybetti, yüz binlerce insan göç etmek zorunda kaldı.

Bu büyük felaketin ikinci yılında, depremde hayatını kaybeden yurttaşları anan Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, deprem bölgesinde hâlâ devam eden sorunlara ve şehirlerin depreme hazırlanması konusundaki ihmallere dikkat çekti.

Başkan Yıldız, “6 Şubat 2023 ülkemizde felaketin yaşandığı gün. 11 kentimiz etkilendi. Maalesef 6 Şubat’tan sonra da biz gerekli dersleri alamadık. Hâlâ hem depremden etkilenen şehirlerin sorunlarını çözebilmiş değiliz hem de ihtimal ki deprem olması beklenen bölgelerde gerekli önlemleri alabilmiş değiliz. Sürekli sorumluluğu birbirimizin üzerine atarak, sen etkilisin, ben yetkiliyim kavgası yaparak bu memlekette vakitler gelip geçip gidiyor ama olan canlara oluyor. Bakınız sadece 6 Şubat’tan sonra bu ülkede defaten felaketler yaşandı. İşte iki hafta evvel bir otel gözümüzün önünde cayır cayır yandı. 78 yurttaşımız öldü ve biz hâlâ bu otelin yanmasına sebep nedir bilmiyoruz. Yine hâlâ sorumlusu olmayan bir olayla karşı karşıyız. Herkes sorumluluğu birbirine atıyor. Ülkemizin 6 Şubat gibi, yangın gibi bu tarz felaketlerde boşu boşuna insanların ömrünü yok etmemesi için, insan hayatının yok olmaması için artık birilerinin inisiyatif alması, görev alması gerekiyor” dedi.

“Toroslar’da yapı stoğumuz eski”

Şehirlerin depreme hazırlıklı hale getirilmesinin ekonomik güçle mümkün olduğuna dikkat çeken Başkan Yıldız, “Toroslar Belediyesi olarak, kentimiz çok sağlam bir zeminde kurulu olmasına rağmen, yapıların çok eski stoklar olması, herhangi bir mimari mühendislik hizmeti alınmadan yapılmış çok yoğun bir dokumuzun olması nedeniyle deprem konusunda hakikaten bizi de çok ciddi endişelendiriyor. Bu konularda kafa yoruyoruz ama hani mevcut ekonomik durum düzelmediği müddetçe, ilçeler bazında, iller bazında tek tek durumun düzeltilmesinin de mümkün olmadığını bilecek kadar ekonomik bilgiye hakimiz.  Dolayısıyla ben bir kez daha 6 Şubat’ta ve daha sonraki felaketlerde yaşamını yitirmiş olan hemşerilerime Allah’tan rahmet diliyorum. Onların ailelerine, dostlarına, eşlerine sabır diliyorum. Ülkemizin bir daha bu felaketleri yaşamaması için her birimizin inisiyatif alarak, kendi görevlerimizi gerçekten doğru bir şekilde yapmamız gerektiği kanaatini bildiriyorum” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA