2 Mayıs 2026 Cumartesi

14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!  
 
     
   

Kadın örgütleri, Pınar Gültekin`in katiline verilen cezanın Yargıtay tarafından bozulmasını protesto etti


Kadın örgütleri, Muğla`da 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin`in katili Cemal Metin Avcı`ya “canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme” suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının Yargıtay 1. Dairesi tarafından bozulmasını protesto etti. Kadıköy`de bir araya gelen kadın örgütleri, “Biz kadınlar hayattan koparılmış her kadın için nasıl öldürüldüğümüzü konuşurken sizi Pınar`ın planlayarak öldürülmediğine ikna eden deliller nelerdi? Fail erkekler için devreye sokulan bu cezasızlık politikalarını kabul etmiyoruz" dedi.

 

Tarih : 8 Şubat 2025 Cumartesi 17:12   Okunma : 499

Kamera: Mehmet ÇALPAR

(İSTANBUL)- Kadın örgütleri, Muğla`da 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin`in katili Cemal Metin Avcı`ya “canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme” suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının Yargıtay 1. Dairesi tarafından bozulmasını protesto etti. Kadıköy`de bir araya gelen kadın örgütleri, “Biz kadınlar hayattan koparılmış her kadın için nasıl öldürüldüğümüzü konuşurken sizi Pınar`ın planlayarak öldürülmediğine ikna eden deliller nelerdi? Fail erkekler için devreye sokulan bu cezasızlık politikalarını kabul etmiyoruz" dedi.

Kadın örgütleri, Pınar Gültekin`in katili Cemal Metin Avcı hakkında verilen Yargıtay kararını protesto etmek için Kadıköy Süreyya Operası önünde bir araya geldi. Örgütler adına açıklamayı okuyan Tuğgen Gümüşay, "Pınar`ın öldürülmesi planlı bir şekilde tasarlanmış ve işkence edilerek gerçekleşmiş bir cinayetin sonucuyken Cemal Metin Avcı`nın hangi davranışının `canavarca` olmadığına kanaat getirdiniz" diye sordu.

"İktidar ise kadın cinayetlerini durdurmak bir yana, cezasızlık politikalarıyla failleri daha da cesaretlendiriyor"

8 Mart`ta da Kadıköy`de buluşacaklarını duyuran kadın örgütlerinin açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

"Bizler bu cezasızlık politikalarını çok iyi tanıyoruz. Hiçbir caydırıcılığı olmayan ödül gibi cezalarla failler korunurken kadına yönelik şiddet teşvik ediliyor. 2024 yılında 394 kadın erkekler tarafından katledildi. İktidar ise kadın cinayetlerini durdurmak bir yana, cezasızlık politikalarıyla failleri daha da cesaretlendiriyor, 6284 hala etkin uygulanmıyor... Kadına yönelik şiddeti önlemek, kadınlar için güvenli şehirleri, evleri inşa etmekle görevli devlet kurumları kolluğuyla, yargısıyla görevini yerine getirmezken yeni saldırılar için katillere cesaret veriyor. Her bir fail, gücünü daha önce cezalandırılmamış suçlardan, korunan katillerden, iyi hal indirimlerinden, haksız tahrik denilerek kadınların yaşam tarzlarının davalara konu olmasından, paketlerce çıkarılan aflardan, bir bütün olarak kadına yönelik şiddetin önünü açan cezasızlık politikalarından alıyor."

Ağırlaştırılmış müebbet cezası bozulmuştu

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Muğla`da 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin`i boğduktan sonra varile koyarak yakan Cemal Metin Avcı`ya, "canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme" suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını bozmuştu. Gerekçede, "Olayda suç işleme kararının ne zaman alındığı belirlenemiyorsa tasarlayarak öldürmeden değil, niteliksiz öldürme suçundan cezalandırma yoluna gidilmelidir" ve "Salt insan yaşamının ortadan kaldırılmasından duyulan zevki tatmin etme dürtüsü canavarca his olarak kabul edilmektedir" denilmişti. Bozma gerekçesinde, “sanığın maktulün şantaj kapsamındaki haksız davranışlarına duyduğu öfke ile suçu işlediği" belirtilerek, sanık hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulama şartlarının oluştuğu ifadesi yer almıştı.

Başsavcılık itiraz etmişti

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ise bozma kararına itiraz etmiş, sanığın eyleminin ağırlığıyla onu bu eyleme iten neden arasında aşırı derecede ölçüsüzlük-oransızlık bulunması, sanığın eyleminin toplumun ortak bilinci, duygusu ve vicdanınca hiçbir zaman onaylanmayacak oluşu hususları birlikte değerlendirildiğinde, eylemin “tasarlayarak ve canavarca hisle öldürme” sonucunu oluşturduğu kanaatine varıldığını kaydetmişti. Başsavcılık, sanığın savunmalarını da "haksız tahrik indiriminden yararlanma amacına dönük" olarak değerlendirmişti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA