23 Ekim 2025 Perşembe

21:27   MERSIN’DE TARıMıN GELECEĞI GÜNEŞLE, GÜBREYLE, NERGISLE AYDıNLANıYOR   21:01   YUMURTALıK’TA AY YıLDıZ COŞKUSU: 21 MAHALLEDE BAYRAKLAR YENILENDI!   16:16   TARSUS BELEDIYESI DR. ÜSTÜN EZER ZEYTIN GEN KORUMA ALANıNDA HASAT BAŞLADı   16:14   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “KÂĞıT ÜZERINDE HAK VAR, AMA O HAKLARı KULLANAN IŞÇI KALMADı!”   16:12   BÜYÜKŞEHIR İLE MERSIN’DE ÖĞRENCI OLMAK ÇOK KOLAY   16:09   KARADUVAR SAHILINE DÖKÜLEN TONLARCA GIYSI VE TEKSTIL ATıĞı TOPLANDı   16:08   23. AHMET YEŞIL RESIM YARıŞMASı BAŞVURULARı YARıN SONA ERIYOR   21:46   TBMM’DE “SILIVRI” KRIZI: BAŞARıR’ıN SÖZLERI MECLIS’I KARıŞTıRDı   21:14   TÜRKIYE’NIN GELECEĞI TOPRAĞıN ALTıNDA: CHP’DEN NADIR ELEMENTLER İÇIN TARIHI HAMLE   16:09   MHP MERSIN MILLETVEKILI VE MYK ÜYESI DR. LEVENT UYSAL, KADıN ÇIFTÇILER İÇIN SGK PRIM DESTEĞI VE YıPRANMA PAYı TALEP ETTI   15:42   TBB BAŞKAN VEKILI SEÇER, ANKARA’DA ‘KADıN DOSTU KENTLER PROGRAMı 3. FAZı LANSMANı’NA KATıLDı   15:41   MEZITLI’DE ŞAH-HANE SATRANÇ EVINE YOĞUN İLGI   15:38   MINGUZZI CINAYETI DAVASıNDA KARAR AÇıKLANDı...   15:37   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "BIZ EĞER BIR GALIBIYET ALACAKSAK ÖNÜMÜZDEKI SEÇIMLERDE TÜRKIYE’DE ALACAĞıZ"   15:34   ÜMIT DIKBAYıR CHP’YE KATıLDı   15:32   DEVLET BAHÇELI’DEN KıBRıS ÇıKıŞı   09:59   ERDEMLI’DE HIJYEN KRIZI: İKI FıRıNA MÜHÜR VURULDU!   09:55   CAN ATALAY’DAN BAKAN KURUM’A HATAY TEPKISI: “DRONU YÜKSELTIN, GERÇEĞI GÖRÜN!”   09:53   ALTıN UĞRUNA KıRŞEHIR FEDA EDILEMEZ!   09:50   ZEYTINLE GELEN UMUT: MERSIN’DE KıRSAL KALKıNMANıN ALTıN ANAHTARı BÜYÜKŞEHIR’DEN  
 
     
   

Adıyaman Yaylakonak (Balyan) Derneği’nden Anlamlı Anma Etkinliği


6 Şubat depreminin 2. yıl dönümünde, Adıyaman Yaylakonak (Balyan) Derneği, Mersin Toroslar Cemevi’nde anlamlı bir anma etkinliği düzenledi. Depremde hayatını kaybeden canlar için helva dağıtımı yapılarak, dualar okundu ve kayıplara saygı gösterildi. Bu anlamlı etkinlik, kaybedilen canları anmanın yanı sıra, toplumsal dayanışmanın ve birlikte olmanın önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

 

Tarih : 9 Şubat 2025 Pazar 12:43   Okunma : 1313

“Unutmadık, Unutmayacağız” Temennisiyle Etkinlik

Dernek Başkanı Ali Döndaş, yaptığı konuşmada, 6 Şubat depreminde kaybettiklerimizi unutmadıklarını ve unutmayacaklarını vurguladı. Döndaş, bu tür felaketlerin bir daha yaşanmaması temennisinde bulunarak, kayıplarımıza duydukları saygıyı dile getirdi. “Bugün burada bir arada olmamız, sadece kayıplarımıza olan saygımızı göstermek değil, aynı zamanda toplumsal dayanışmanın gücünü de yansıtmaktadır,” diyen Döndaş, depremzedelere gösterilen destek ve birlikteliğin önemini vurguladı.

Helva Dağıtımıyla Anma

Etkinlik, Mersin Toroslar Cemevi’nde düzenlendi. Adıyaman Yaylakonak Derneği üyeleri, burada helva dağıtarak, hayatını kaybedenlerin ruhlarına dualar etti. Katılımcılar, depremde kaybedilen canlar için birlikte dua ederken, acıların paylaşıldığı ve toplumsal dayanışmanın ön plana çıktığı bir atmosfer oluşturuldu. Etkinlik hem duygusal hem de manevi anlamda katılımcılara derin bir anlam yükledi.

Dayanışma ve Birlik Mesajları

Helva dağıtımı ve duaların ardından, Dernek Başkanı Ali Döndaş, bir kez daha depremzedelere duyulan büyük saygı ve acının unutulmadığını dile getirdi. “Bu tür acıların tekrar yaşanmaması, ülkemizin daha güvenli bir hale gelmesi için hep birlikte çalışmamız gerektiğini unutmamalıyız. Bugün burada olduğumuz gibi, her zaman bir arada olmalı, toplumsal dayanışmayı güçlendirmeliyiz,” ifadelerini kullandı. Etkinlik, bir arada olmanın, birlikte dayanışmanın gücünü simgeleyen önemli bir hatırlatma oldu.

Geleceğe Umut Bırakan Bir Etkinlik

Bu anlamlı etkinlik, yalnızca bir anma değil, aynı zamanda geleceğe dair umut veren bir mesaj taşıdı. Adıyaman Yaylakonak (Balyan) Derneği, felaketlerin bir daha yaşanmaması ve kaybedilenlerin anısının yaşatılması adına düzenlediği etkinliklerle, toplumun birleşme gücünü ve dayanışmasını pekiştirdi. Dernek üyeleri, bu tür etkinliklerle kayıplara saygı gösterirken, aynı zamanda toplumu daha bilinçli ve güvenli bir geleceğe yönlendirmeyi hedefliyor.

Toplumsal Dayanışmanın Önemi

Adıyaman Yaylakonak (Balyan) Derneği’nin düzenlediği bu etkinlik, sadece bir anma değil, aynı zamanda toplumsal dayanışmanın ve birlikte hareket etmenin önemini vurgulayan bir anlam taşıyor. Dernek üyelerinin ve Mersin’deki diğer katılımcıların bir araya gelerek kayıplarını anması, acıların paylaşılması ve geleceğe umut bırakma amacıyla attıkları adımlar, felaketlerin ardından birlik olmanın ne kadar değerli olduğunu bir kez daha gösterdi.

Bu tür etkinlikler, toplumun geçmişteki acılarını hatırlatarak, geleceğe dair daha güvenli ve huzurlu bir toplum inşa etme yolunda önemli bir adım atılmasına vesile oluyor. Adıyaman Yaylakonak Derneği, hem geçmişi unutmamayı hem de birlikte daha güçlü bir gelecek için el birliğiyle hareket etmeyi öğretiyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA