16 Mart 2026 Pazartesi

17:22   MUHITTIN BÖCEK, HAKIM KARŞıSıNDA: "HIÇBIR AKRABAMı ZENGIN ETMEDIM. BÜTÜN SUÇLAMALARı REDDEDIYORUM. KIMSENIN BIR KURUŞUNDA GÖZÜM YOK"   16:29   BAYRAMDA YAĞıŞLı VE SOĞUK HAVA ETKILI OLACAK   16:28   CHP’LI BAŞARıR’DAN IKTIDARA TEPKI: "SIZ ÖMER GÜNEL’E DÜŞMANLıK YAPMıYORSUNUZ; AYDıN’A, KUŞADASı HALKıNA DÜŞMANLıK YAPıYORSUNUZ"   15:27   PROF. DR. İLBER ORTAYLı IÇIN GALATASARAY ÜNIVERSITESI’NDE ANMA TÖRENI... TÖRENE, CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL’IN DE ARALARıNDA OLDUĞU BIRÇOK SIYASI, SANATÇı VE AKADEMISYEN KATıLDı   14:26   CHP’LI NAZLıAKA: HIÇ DEĞILSE BAYRAMDAN ÖNCE TUTSAK ETMEYE ÇALıŞTıĞıNıZ ARKADAŞLARıMıZı SERBEST BıRAKıN   14:25   İSTANBUL 40. AĞıR CEZA MAHKEMESI, “TURAN TAŞKıN ÖZER” KRIZI SONRASı “İBB DAVASı” IÇIN YENI MÜZEKKERE YAZDı   13:54   CHP KUŞADASı ÖRGÜTÜNDEN ÇAĞLAYAN ADLIYESI ÖNÜNDE "ÖMER GÜNEL" NÖBETI: HEPIMIZ ÖMER BAŞKAN’ıMıZA DESTEK IÇIN BURADAYıZ   13:53   MURAT EMIR: İBB KUMPAS DAVASıNDA GAZETECILERIN GÖREVINI YAPMALARı ENGELLENIYOR, SUÇ IŞLENIYOR; ALENIYET ILKESI AYAKLAR ALTıNDA ÇIĞNENIYOR   13:52   ATLAS ÇAĞLAYAN’ıN AILESINE YÖNELIK TEHDITLERLE ILGILI 9 KIŞI HAKKıNDA IDDIANAME DÜZENLENDI   12:49   ÖZGÜR ÖZEL: “BIN AYDAN DAHA HAYıRLı OLDUĞU MÜJDELENEN KADIR GECESI MÜBAREK OLSUN”   09:20   MERSIN’IN MINIK ŞEFLERI İŞ BAŞıNDA! TOROSLAR ÇOCUK KAMPÜSÜ’NDE LEZZET RÜZGARLARı ESIYOR   01:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ DOĞUKAN UYAN TUTUKLANDı   01:03   MERSIN’DE DEVLERIN SAVAŞı TEK TARAFLı BITTI: CARETTALAR GALATASARAY’ı PARKEYE GÖMEREK TARIH YAZDı!   14:46   MERSIN’DE SOSYAL BELEDIYECILIK DEVRIMI: HER ÇOCUĞA EŞIT GELECEK, HER MAHALLEYE FıRSAT!   13:55   MERSIN’DEN DÜNYAYA 1,7 MILYAR DOLARLıK İMZA: İŞTE İHRACATıN 50 DEV FIRMASı!   10:40   OTOYOLDA %650 ZAM KAPıDA! CHP’LI YAVUZYıLMAZ İSIM VEREREK UYARDı: "BU BIR SOYGUN PLANıDıR"   10:31   İRAN’DAN ABD ÜSSÜNE AĞıR DARBE! NETANYAHU İÇIN DEHŞET VEREN ’ÖLÜM’ YEMINI: ’PEŞINI BıRAKMAYACAĞıZ!’   10:29   LIMON İTHALATıNDA VERGI ŞOKU! ÖMER FETHI GÜRER RAKAMLARLA KONUŞTU: "ÜRETICI SOĞUYOR, TÜKETICI KAYBEDIYOR"   23:46   ANAMUR’DA TARIHI GECE: VAHAP SEÇER’DEN 4 DEV MÜJDE BIRDEN! 2028’E KADAR HER ŞEY DEĞIŞECEK   23:40   TOROSLAR’DA "MUTFAK" DEĞIL SANKI ÇÖP EV! MERDIVEN ALTı PASTA İMALATHANESINE ŞOK BASKıN  
 
     
   

CHP`de ön seçim 23 Mart`ta yapılacak… Belirlenen aday ittifak görüşmeleri yapacak


CHP`de 23 Mart tarihinde yapılacak ön seçim için hazırlıklar devam ederken, belirlenecek adayın diğer partilerle görüşme sürecini yürüteceği öğrenildi. Parti kurmayları, "Siz doğru yöntemle doğru aday, doğru politika, doğru kampanya, doğru iletişim yaparsanız çok oy alırsınız. Kimseyi tanımıyoruz demiyoruz. Bu iktidarın değişmesini isteyen partilerle her zeminde otururuz, konuşuruz, bir arada oluruz" dedi. Öte yandan ön seçim takvimi başlarken Ankara`da il başkanlarıyla toplantı yapılacağı da belirtildi.

 

Tarih : 14 Şubat 2025 Cuma 07:08   Okunma : 556

Haber: İleyda ÖZMEN

(ANKARA) - CHP`de 23 Mart tarihinde yapılacak ön seçim için hazırlıklar devam ederken, belirlenecek adayın diğer partilerle görüşme sürecini yürüteceği öğrenildi. Parti kurmayları, "Siz doğru yöntemle doğru aday, doğru politika, doğru kampanya, doğru iletişim yaparsanız çok oy alırsınız. Kimseyi tanımıyoruz demiyoruz. Bu iktidarın değişmesini isteyen partilerle her zeminde otururuz, konuşuruz, bir arada oluruz" dedi. Öte yandan ön seçim takvimi başlarken Ankara`da il başkanlarıyla toplantı yapılacağı da belirtildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, son grup toplantısında, partinin cumhurbaşkanı adayını belirlemek için yapılacak ön seçimin tarihini 23 Mart olarak açıkladı. Gözler cumhurbaşkanlığı adaylığında ismi geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş`a çevrilirken, Yavaş ön seçime katılmayacağını açıkladı. 

Ön seçim il ve ilçe merkezlerinde belirlenen alanlara sandık kurularak ve mühürlü pusulalar kullanılarak yapılacak. Kaynaklardan edinilen bilgiye göre; ön seçime aday olabilmek için en az 20 milletvekilinin imzası aranacak. CHP`de ön seçim ve aday tartışmaları devam ederken parti kurmayları, tek aday olma ihtimalinin katılımı düşürmeyeceğini belirterek, “Tabanımız başarı istiyor. Bunun için kendi kişisel duygularından arınıyor. Toplumun istediği, benimsediği kimse onu tercih ediyor. Biz bunu ölçtük. Yerel seçimde 198 yerde önseçim yaptık. Ankette birbirine yakın çıkan isimlerde önseçim yaptık. Ankete göre birinci çıkan ön seçimde de birinci çıktı. Burada da öyle olacak. Üyelerimiz, seçmenimiz düşünerek kimi istiyorsa onu seçecek” ifadelerini kullandı.

“Parlamenter sistem bizim parti programımızda var”

Aday belirlendikten sonra seçim kampanyası başlatacaklarını belirten kurmaylar, “Parlamenter sistem bizim parti programımızda var. Programı güncelliyoruz, onda da olacak. Kampanyamızda da bunu konuşacağız. Şu an Türkiye`nin acil ve öncelikli konularını konuşuyoruz. Bunları değiştirmeden de oraya adım atamıyoruz” dedi.

İl başkanları Ankara`da toplanacak

Edinilen bilgiye göre; ön seçim takvimi başlarken Ankara`da il başkanları toplantı yapılacak. Başkanlara ön seçim süreci tarif edilecek ve yönerge anlatılacak.

Aday diğer partilerle görüşme sürecini yürütecek

Parti kurmayları CHP`nin adayının ön seçimle belirlenmesinin olası ittifakları engelleyeceği yönündeki görüşe katılmadıklarını belirterek, “Aday diğer partilerle görüşme sürecini yürütecek. CHP`nin cumhurbaşkanı adayını çıkartıyoruz. Matematik siyasette böyle işlemiyor. Partiler çok olunca oy çoğalmıyor. Siz doğru yöntemle doğru aday, doğru politika, doğru kampanya, doğru iletişim yaparsanız çok oy alırsınız. Kimseyi tanımıyoruz demiyoruz. Bu iktidarın değişmesini isteyen partilerle her zeminde otururuz, konuşuruz, bir arada oluruz. Ama diyoruz ki adayımızı üyelerimizle seçeceğiz. Bunun için bir aylık üyelik açtık. Biz süreci aslında halka açtık” diye konuştu. Kurmaylar sadece cumhurbaşkanı adayını değil milletvekillerini, belediye başkanlarını, meclis üyelerini de en doğru yöntemlerle seçeceklerini vurguladı.

Öte yandan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel`in dün DEVA Partisi ve Demokrat Parti ile yaptığı görüşmelerde de genel başkanlara partinin adayını neden ön seçimle belirleme kararı aldıklarını anlattığı, bunun ittifaklara kapıyı kapatmadığını vurguladığı öğrenildi. Parti kulislerinde yapılacak ön seçimin ardından partinin Cumhurbaşkanı adayının diğer siyasi partilerle görüşme trafiği yürüteceği ifade ediliyor.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA