16 Haziran 2025 Pazartesi

15:21   BÜYÜKŞEHIR’IN YENIŞEHIR EMEKLI EVI’NDE “SOLUNUM EGZERSIZLERI ATÖLYESI” DÜZENLENDI   15:17   ENERJIDE YATıRıMCıLARA “SÜPER IZIN” GETIREN YASA TEKLIFI... KAZDAĞı DOĞAL VE KÜLTÜREL VARLıKLARı KORUMA DERNEĞI: "TEKLIFIN YASALAŞMASıNı ENGELLEMEK IÇIN BIRLIKTE MÜCADELE EDELIM"   15:12   ÖZGÜR ÖZEL: “KURULTAY DAVASıNDA BUTLAN YA DA KAYYUM KARARı ÇıKARSA TANıMAM”   15:05   LGS SONA ERDI... ÖĞRENCILER IÇERIDE AILELER DıŞARıDA TER DÖKTÜ: “BEN OKUMAYı ÇOK ISTIYORDUM, ŞARTLAR GEREĞI OLMADı. ŞU AN ÇOCUĞUMDAN UMUTLUYUM”   15:01   BÜYÜKŞEHIR’IN “MERSINLI KADıN USTALAR” PROJESI İLE KADıNLAR İSTIHDAMA KATıLıYOR    14:55   ÖZGÜR ÖZEL, ÖNCEKI CHP GENEL BAŞKANLARıNıN BABALAR GÜNÜ’NÜ KUTLADı   13:59   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BABALAR GÜNÜ MESAJı: “BU ÜLKE, EVLADıNA ONURLU BIR GELECEK BıRAKMAK IÇIN YıLMADAN DIRENEN BABALARıN EMEĞIYLE YENIDEN AYAĞA KALKACAK”   11:01   BAŞKAN CANAN AKSU , “KAÇAK YAPıLARA GEÇIT VERILMEMELIDIR”    10:40   BAŞKAN YıLDıZ VE BAŞKAN SEÇER’DEN GÜNEYKENT SEMT PAZARıNA ZIYARET   10:28   TOROSLAR’DA İKINCI SOSYETE PAZARı AÇıLDı   09:07   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN ‘MINIKBÜS’ PROJESI BÜYÜYOR    23:25   BAŞKAN HASAN TÜZÜN’DEN BABALAR GÜNÜ MESAJı   21:05   BAŞKAN SEÇER, GÜNEYKENT PAZAR YERI’NI ZIYARET ETTI   20:01   BAŞKAN SEÇER, ‘JANDARMA TEŞKILATı’NıN 186. KURULUŞ YıL DÖNÜMÜ KUTLAMA PROGRAMı’NA KATıLDı    17:59   YENIŞEHIR BELEDIYESININ ÇOCUK SAĞLıĞı PANELLERI DEVAM EDIYOR   09:04    ŞEHIR TIYATROSU PERDELERINI ERDEMLILI ÇOCUKLAR İÇIN AÇTı    06:07   TBMM BAŞKANLıK DIVANı ÜYELIKLERI IÇIN YAPıLAN SEÇIME ILIŞKIN KARAR RESMI GAZETE’DE   22:50   MISLI’DEN GALATASARAY’A MISLIYLE DESTEK   22:35   SEÇER: “SADECE TÜRKIYE DEĞIL, DÜNYA BIR SU STRESI YAŞıYOR”    22:25    TOROSLAR’DA YÖRÜK KÜLTÜRÜ YENIDEN AYAĞA KALKıYOR  
 
     
   

Erhan Adem: “Tarım Kredi Kooperatifleri, çiftçiye destek olması gerekirken yandaş şirketlerin servetini artıran bir yapıya dönüştü”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, “Tarım Kredi Kooperatifleri`nin görevi çiftçiyi desteklemek, tarımsal üretimi teşvik etmek ve girdi maliyetlerini düşürmektir. Ancak geldiğimiz noktada bu kurum, çiftçinin sırtından rant devşiren bir yapıya dönüşmüş durumda. Son olarak ortaya çıkan LNG gemisi skandalı, bu düzenin ne kadar çarpık hale geldiğini gözler önüne seriyor. Düşünebiliyor musunuz? Tarım Kredi Kooperatifleri`nin iştiraki olan bir şirket, çiftçinin kaynağıyla bir LNG gemisi aldırıyor, sonra aynı gemiyi yine kendi kendine kiralıyor. Sözün bittiği yerdeyiz. Tarım Kredi Kooperatifleri, çiftçiye destek olması gerekirken yandaş şirketlerin servetini artıran bir yapıya dönüştü” dedi.

 

Tarih : 18 Şubat 2025 Salı 11:17   Okunma : 363

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, “Tarım Kredi Kooperatifleri`nin görevi çiftçiyi desteklemek, tarımsal üretimi teşvik etmek ve girdi maliyetlerini düşürmektir. Ancak geldiğimiz noktada bu kurum, çiftçinin sırtından rant devşiren bir yapıya dönüşmüş durumda. Son olarak ortaya çıkan LNG gemisi skandalı, bu düzenin ne kadar çarpık hale geldiğini gözler önüne seriyor. Düşünebiliyor musunuz? Tarım Kredi Kooperatifleri`nin iştiraki olan bir şirket, çiftçinin kaynağıyla bir LNG gemisi aldırıyor, sonra aynı gemiyi yine kendi kendine kiralıyor. Sözün bittiği yerdeyiz. Tarım Kredi Kooperatifleri, çiftçiye destek olması gerekirken yandaş şirketlerin servetini artıran bir yapıya dönüştü” dedi.

CHP Tarım ve Orman Bakanlığı`ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Tarım Kredi Kooperatifleri`ne ilişkin yazılı açıklama yaptı. Adem`in açıklaması şöyle:

“Tarım Kredi Kooperatifleri`nin görevi çiftçiyi desteklemek, tarımsal üretimi teşvik etmek ve girdi maliyetlerini düşürmektir. Ancak geldiğimiz noktada bu kurum, çiftçinin sırtından rant devşiren bir yapıya dönüşmüş durumda. Son olarak ortaya çıkan LNG gemisi skandalı, bu düzenin ne kadar çarpık hale geldiğini gözler önüne seriyor. Edindiğimiz bilgilere göre, çiftçinin kaynağı kullanılarak bir LNG gemisi alınmış ancak bu gemi tekrar aynı şirkete kiralanmıştır. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı bile bu sözleşmeyi şirket çıkarlarına aykırı bularak imza atmaktan kaçınmıştır. Ancak buna rağmen Tarım Kredi Kooperatifleri yöneticileri sözleşmeye imza atmış ve çiftçinin milyonlarca dolarlık kaynağı belirli şirketlere aktarıldığı iddia edilmektedir. Üstelik sektör uzmanları, bu geminin çok daha düşük maliyetlerle kiralanabileceğini belirtirken neden böyle bir yönteme başvurulduğu kamuoyuna açıklanmamıştır.

“Tarım Kredi Kooperatifleri`nin kaynaklarının bu şekilde harcanması kabul edilemez”

Bugün Türkiye`de çiftçi gübreyi, mazotu, yemi yüksek fiyatlarla almak zorunda kalırken Tarım Kredi Kooperatifleri`nin kaynaklarının bu şekilde harcanması kabul edilemez. Bu kurumun asli görevi, üretimi desteklemek ve çiftçinin maliyetlerini düşürmektir. Ancak görüyoruz ki çiftçiye ucuz girdi sağlamak yerine, skandal sözleşmelerle bir avuç yandaş zengin ediliyor. Bu gelişmeler, Tarım Kredi Kooperatifleri`nin yönetim anlayışının artık ciddi şekilde sorgulanması gerektiğini gösteriyor. Tarımın desteklenmesi için kurulmuş bu yapıların, çiftçinin refahı için değil, başka amaçlarla kullanılıyor olması, gıda güvenliği açısından da büyük bir risk oluşturmaktadır.

"Türkiye`nin tarımı, bu kötü yönetimi hak etmiyor”

Düşünebiliyor musunuz? Tarım Kredi Kooperatifleri`nin iştiraki olan bir şirket, çiftçinin kaynağıyla bir LNG gemisi aldırıyor, sonra aynı gemiyi yine kendi kendine kiralıyor. Sözün bittiği yerdeyiz. Tarım Kredi Kooperatifleri, çiftçiye destek olması gerekirken yandaş şirketlerin servetini artıran bir yapıya dönüştü. Biz CHP olarak bu işin peşini bırakmayacağız. Tarım Kredi Kooperatifleri`nin kaynaklarının kimlere, hangi yöntemlerle aktarıldığını sorgulamaya devam edeceğiz. Türkiye`nin tarımı, bu kötü yönetimi hak etmiyor.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA