16 Ağustos 2026 Pazar

11:10   TRUMP: ’İRAN’ı YENMEYI TAMAMLAYıNCA HÜRMÜZ’Ü ABD TOPRAĞı YAPACAĞıM’   10:55   MERSIN’DE MUCIZE KURTULUŞ: AĞıR YARALı YÜRÜYEMEYEN KÖPEK 6 AYLıK TEDAVIYLE HAYATA TUTUNDU   10:40   MERSIN’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU: KONTEYNER SOĞUTUCUSUNDAN VE ARAÇTAN MILYONLUK SEVKIYAT ÇıKTı!   10:30   ESKI REKTÖRLER VE BÜYÜKELÇILERDEN YENİ PARTI’YE KATıLıM SÜRPRIZI: ’BU DEĞIŞIME DESTEK VERMEK İSTIYORUZ’   09:50   MILLI SÖRFÇÜ RÜYA UĞURLU’DAN İLK U19 SEZONUNDA DÜNYA ÜÇÜNCÜLÜĞÜ: HEDEF OLIMPIYAT MADALYASı   09:40   KÜLTÜR PARK’TA ’KELEBEĞIN RÜYASı’ RÜZGARı! MERSINLILERE UNUTULMAZ YAZ AKŞAMı   08:59   ANKARA’DAKI MADENCI EYLEMINDE SON DAKIKA: GÖZALTıNDAKI İŞÇILER SERBEST, AKSU İÇIN KARAR BEKLENIYOR!   06:19   KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NDAN SÜRPRIZ ZIYARET! TUTUKLU ERDAL BEŞIKÇIOĞLU ILE CEZAEVINDE GÖRÜŞTÜ   01:57   SÜPER LIG’DE SEZONUN AÇıLıŞıNDA DEV SÜRPRIZ: GALATASARAY SAHASıNDA PUANı SON DAKIKADA KURTARDı!   16:11   KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NDAN ERDAL BEŞIKCIOĞLU’NA ZIYARET   16:08   YENİ PARTI İZMIR İL BAŞKANı GÜÇ’TEN CEMIL TUGAY’A: SÖZÜNÜ TUTACAĞıNA, EN YAKıN ZAMANDA PARTIMIZE KATıLACAĞıNA INANıYORUM   15:02   DATÇA BELEDIYE BAŞKAN AYTAÇ KURT, YENİ PARTI’YE GEÇIYOR   15:01   MANSUR YAVAŞ’TAN PARTI DEĞIŞTIRECEĞI IDDIALARıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "BIZIM GÜNDEMIMIZ ANKARA"   15:01   YENİ PARTI ZONGULDAK İL ÖRGÜTÜ’NDE YÖNETIM BELIRLENDI   14:40   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN GÜVENPARK’TAKI GAZILER VE KıZıLAY ESNAFıNA ZIYARET   14:01   AYDıN MILLETVEKILI ÖMER KARAKAŞ, İYİ PARTI’DEN ISTIFA ETTI   13:53   BAĞıMSıZ MADEN-İŞ SENDIKASı’NıN AVUKATı BATı: "’TÜRKIYE GELECEĞE HAZıR’ MITINGINE BIR HEYETLE DE OLSA KATıLMAYA NIYETLIYIZ"   13:50   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: AK PARTI’NIN ÇEYREK ASRıNDA DEMOKRATIK MEŞRUIYET GÜÇLENDI   16:46   MADENCILERIN EYLEMI DÖRDÜNCÜ GÜNÜNDE: CHP’LI DEMIR, BAKAN YARDıMCıSı TANCAN ILE GÖRÜŞTÜ   16:41   MADENCILERIN EYLEMI DÖRDÜNCÜ GÜNÜNDE... "ENERJI BAKANLıĞı’NDAN OLUMLU YANıT GELENE KADAR DA BURADAN AYRıLMAYACAĞıZ"  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardımlarını sürdürüyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı; çölyak hastalarına glütensiz gıda kolisi, fenilketonuri hastalarının beslenme düzenini sürdürebilmesi içinse düşük proteinli gıda kolisi dağıtımlarını düzenli bir şekilde sürdürüyor.

 

Tarih : 23 Şubat 2025 Pazar 09:57   Okunma : 720

Mersin Büyükşehir Belediyesi, dezavantajlı tüm kesimlerle dayanışmasını sürdürerek, ihtiyaç sahibi yurttaşların yanında olmaya devam ediyor. Büyükşehir, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından çölyak hastalarına glütensiz gıda kolisi, fenilketonuri hastalarının beslenme düzenini sürdürebilmesi içinse düşük proteinli gıda kolisi dağıtımlarını düzenli bir şekilde sürdürüyor.

Bu kapsamda 834 çölyak hastası vatandaşa her ay 16 ekmek ve 3 kilogram un, 24 Fenilketonuri hastasına ise 250 gramlık 4 adet düşük proteinli makarna, 250 gramlık 2 adet düşük proteinli şehriye, 1 kiloluk genel amaçlı nişasta karışımı ve 1 paket gofretin yer aldığı gıda kolisi desteği sunuluyor.

Piyasada zor bulunması ve fiyatları yüksek ürünler olması sebebiyle ulaşılmakta güçlük çekilen bu ürünler, sağlık sorunları nedeniyle özel beslenme gereksinimi duyan vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmakla kalmayıp, ekonomik anlamda da önemli bir destek sağlıyor. Bununla birlikte her yıl Ramazan ayında düzenli bir şekilde yapılan glütensiz ürünlerin yer aldığı gıda kolisi desteği, bu yıl da yapılacak.

“Gıda kolisi desteğimiz, yaklaşan Ramazan ayında da devam edecek”

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı`nda sosyolog olarak görev yapan Nurten Çukur, Büyükşehir`in her ay düzenli bir şekilde gerçekleştirdiği gıda kolisi desteğinden bahsederek, “Çölyak hastalarına özel her ay 16 ekmek ve 3 kilogram unun yer aldığı glütensiz paketler dağıtıyoruz. Bu ürünlere ulaşmak oldukça zor. Market raflarında glütensiz ürünler çok pahalı. Vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla, her ay en kaliteli ekmek ve unu dağıtmaya özen gösteriyoruz. Ramazan ayında da Çölyak hastalarımıza glütensiz ürünlerin olduğu, hem çocuklara hem yetişkinlere özel paketler dağıtıyoruz” dedi.

4 yıldır sürdürülen Çölyak hastalarına glütensiz gıda desteği kapsamında şimdiye kadar 2 bin 220 gıda kolisi dağıttıklarını kaydeden Çukur, fenilketonuri hastaları için yapılan gıda desteği ile ilgili de “Birkaç ay önce Fenilketonuri hastaları için başlattığımız projede sunduğumuz gıda kolisinin içinde düşük proteinli ürünler bulunuyor. Ramazan ayında Fenilketonuri hastalarımız için de gıda kolisi dağıtımımız olacak” ifadelerini kullandı.

“Marketlerde bulamadığım ürünleri, Büyükşehir bana ulaştırıyor”

Hizmetten faydalanan vatandaşlar, şunları söyledi:

-Melek Taşkan: “Büyükşehir kısa bir süre önce Glütensiz Kafe açtı. Ürünler gayet güzel ve sevdik. Bu koliyi ben cebimden alacak olsaydım 3 bin liraya mal olurdu. Büyükşehir`in bu desteği bizler için güzel oldu. Marketlerde bulamadığım ürünleri, Büyükşehir bana ulaştırıyor.” 

-Dursun Kutludoğmuş: “Büyükşehir Belediyemiz tüm Çölyak hastalarına yetişti. Ekmeğimizi, unumuzu veriyorlar ve Ramazan`da da bir aylık gıda kolisine her şeyi koyuyorlar. Ailemde 3 kişi çölyak hastası. Biz bunları alacak olsak bütçemizi çok sarsardı. Hem bütçemizi hem sağlığımızı düşünüyorlar.” 

-Mert Oktay: “Başkanımız Vahap Seçer, sosyal belediyeciliği sonuna kadar yapıyor. Kimsenin fark etmediği bizleri, Başkanımız fark etti. Bu da bizi aşırı derecede memnun ediyor. Ülke genelde Çölyak hastalığı tanınan bir hastalık, ancak Fenilketonuri pek tanınmıyor ve bilinmiyor. Biz siparişlerimizi Ankara`dan yapıyoruz, ancak çok masraflı oluyor. Başkanımız bize yardımcı oluyor. Her mahallede Mahalle Mutfağı var ve ürünlerimizi Mahalle Mutfağı`ndan gelip alabiliyoruz.” 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA