3 Mayıs 2026 Pazar

16:35   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NDE VAHAP SEÇER DÖNEMI!   16:25   BAŞKAN SEÇER’DEN ANKARA’DA ‘DEMOKRASI’ VE ‘ADALET’ MUHTıRASı: ‘HUKUK İKTIDARDAN ÜSTÜNDÜR!’   14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!  
 
     
   

Mersin Büyükşehir İtfaiyesi, deneyimlerini Asya Belediye Başkanları Forumu`nda anlattı


Mersin Büyükşehir Belediyesi, üyesi olduğu Asya Belediye Başkanları Forumu`nun düzenlediği webinara katıldı. Webinarda Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim ve İtfaiye Dairesi Başkanı Kemal Akşahin, Büyükşehir`in orman yangınlarına ilişkin aldıkları önlemleri ve tecrübelerini aktardı.

 

Tarih : 26 Şubat 2025 Çarşamba 09:27   Okunma : 517

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediyesi, üyesi olduğu Asya Belediye Başkanları Forumu`nun (AMF) düzenlediği webinara katıldı. Webinarda Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim ve İtfaiye Dairesi Başkanı Kemal Akşahin, Büyükşehir`in orman yangınlarına ilişkin aldıkları önlemleri ve tecrübelerini aktardı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, üyesi olduğu Asya Belediye Başkanları Forumu`nun (AMF) düzenlediği webinara (internet üzerinden yapılan seminer) katıldı. Webinarda, Los Angeles`ta 7 Ocak 2025 tarihinde çıkan ve hızla yayılarak 29 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan orman yangını konuşuldu. Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim ve İtfaiye Dairesi Başkanı Kemal Akşahin, Büyükşehir`in orman yangınlarına ilişkin aldığı önlemleri ve tecrübelerini aktardı.

Webinara, birçok ulusal ve uluslararası belediyenin temsilcisi katılırken; yangın yönetimi, afet hazırlığı ve kriz anlarında belediyelerin rolü gibi konular ele alındı. Temsilciler toplantıda bilgi ve deneyimlerini birbirlerine aktararak, dayanışma mesajları da verdi.

Evrim, Büyükşehir`in gençleşen ve modern bir yapıya kavuşan itfaiye teşkilatını anlattı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, toplantıda Büyükşehir`in yangınlara ilişkin neler yaptığını anlattı. Teşkilatın özellikle son 5 yıl içinde araç, gereç ve ekipman konusunda teknolojik gelişmelere paralel olarak tamamen yenilendiği, genç ve uzman personel istihdamına önem verildiği ve geniş bir coğrafyaya hizmet edildiği için birçok noktada müfreze kurulduğuna vurgu yapan Evrim, Büyükşehir`in yangın önleyici mekanizmalar için de çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini belirtti.

“Kısa sürede müdahale, yangınlarda en büyük önleyici etkendir”

İtfaiye Dairesi Başkanı Kemal Akşahin ise orman yangınlarında itfaiye teşkilatının ve profesyonel müdahalenin önemine vurgu yaptı. Akşahin toplantıda; gönüllü itfaiyecilik eğitimi, hidrant sisteminin yaygınlaştırılması, ekip çalışması ve erken uyarı sisteminin önemini vurguladı.

Kısa sürede müdahalenin, yangınlarda en büyük önleyici etken olduğuna da değinen Akşahin, “Bu önlemlere ek olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti; kurumlarını orman yangınları ve şehir merkezinde çıkan yangınlar ile mücadele kapsamında ayrı ayrı teşkilatlandırmıştır. Orman yangınları ile mücadele Orman Genel Müdürlüğü`nün görevleri arasında yer alırken, şehir merkezinde çıkan yangınlara müdahale şehrin itfaiye teşkilatının görevleri arasında yer almaktadır. Bu görev ayrımı, müdahalenin niteliğini artırmakta ve yetki karmaşasının önüne geçmektedir. Ayrıca yangın türüne göre kurumların, alanında daha etkin hale gelmesini sağlamaktadır” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA