3 Mayıs 2026 Pazar

16:35   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NDE VAHAP SEÇER DÖNEMI!   16:25   BAŞKAN SEÇER’DEN ANKARA’DA ‘DEMOKRASI’ VE ‘ADALET’ MUHTıRASı: ‘HUKUK İKTIDARDAN ÜSTÜNDÜR!’   14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!  
 
     
   

Kaboğlu`ndan İstanbul Barosu davası açıklaması: “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`nın başlattığı soruşturmalar zincirinin bir halkasıdır”


İstanbul Barosu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, kendisinin ve yönetim kurulu üyelerinin görevine son verilmesi talebiyle açılan davanın yarın yapılacak ilk duruşması için çağrı yaptı. Kaboğlu, “Bu dava, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`nın İstanbul Barosu`na karşı 22 Aralık 2024 günü başlattığı soruşturmalar zincirinin bir halkasıdır. İstanbul Barosu yönetimi olarak hep hukukun ortak paydasında birleşmeyi, hukuku etkili kılmayı amaçladık ve bu yönde çalışmalar yürüttük. Ne var ki Cumhuriyet Başsavcılığı hızını alamadı ve davalar açmaya devam ediyor” dedi.

 

Tarih : 3 Mart 2025 Pazartesi 21:06   Okunma : 5268

(İSTANBUL) - İstanbul Barosu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, kendisinin ve yönetim kurulu üyelerinin görevine son verilmesi talebiyle açılan davanın yarın yapılacak ilk duruşması için çağrı yaptı. Kaboğlu, “Bu dava, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`nın İstanbul Barosu`na karşı 22 Aralık 2024 günü başlattığı soruşturmalar zincirinin bir halkasıdır. İstanbul Barosu yönetimi olarak hep hukukun ortak paydasında birleşmeyi, hukuku etkili kılmayı amaçladık ve bu yönde çalışmalar yürüttük. Ne var ki Cumhuriyet Başsavcılığı hızını alamadı ve davalar açmaya devam ediyor” dedi.

Suriye`de öldürülen gazeteciler Nazım Daştan ve Cihan Bilgin ile ilgili yapılan sosyal medya paylaşımı üzerine İstanbul Barosu hakkında iddianame hazırlanmıştı. İddianamede, baro başkanının ve yönetim kurulu üyelerinin faaliyetlerini kendilerine verilen yetkiler ve görevler dışında kullandığı öne sürüldü.

Başkan ve yönetim kurulu üyelerinin görevlerine son verilerek yeni baro başkanı ve yönetim kurulu üyeleri seçilmesi talebiyle açılan davanın ilk duruşması yarın 2. Asliye Hukuk Mahkemesi`nde yapılacak. İstanbul Barosu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu da dava için videolu çağrı yaptı. Davanın hukuk ve anayasa dışı olduğuna vurgu yapan Kaboğlu, şunları söyledi:

“Bu dava, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`nın İstanbul Barosu`na karşı 22 Aralık 2024 günü başlattığı soruşturmalar zincirinin bir halkasıdır. İstanbul Barosu yönetimi olarak hep hukukun ortak paydasında birleşmeyi, hukuku etkili kılmayı amaçladık ve bu yönde çalışmalar yürüttük. Ne var ki Cumhuriyet Başsavcılığı hızını alamadı ve davalar açmaya devam ediyor. Bu nedenle bütün hukukçular İstanbul`un, Türkiye`nin ve Avrupa`nın hukukçuları birleşti; bu haksız davalara karşı hukuk yoluyla demokrasi adına 23 Şubat günü Olağanüstü Genel Kurul`da bir araya gelerek dayanışma örneğini sergiledi. Yarın da bu haksız davaya karşı büyük buluşmayı gerçekleştirebileceğimize inanıyor, hepinize saygı ve sevgilerimi iletiyorum.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA