29 Ekim 2026 Perşembe

23:10   İZZET EYÜBOĞLU’NDAN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYET, ÜRETEN VE DEĞER YARATAN GÜCÜMÜZÜN EN BÜYÜK TEMINATıDıR’   23:02   CHP’LI MAHMUT DÖNMEZ’DEN CUMHURIYETIN 103. YıLıNA VEFA DOLU MESAJ!   22:05   BÜLENT YORULMAZ: ’CUMHURIYET DEĞERLERI DEMOKRASIMIZIN VE HUKUKUN TEMINATıDıR’   21:45   CABBAR ANıLAN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRLEŞTIRICI GÜCÜ EN BÜYÜK ZENGINLIĞIMIZDIR’   20:50   GÖKHAN BÜBER: ’CUMHURIYETIN IŞıĞı AKDENIZ’DEN TÜM TÜRKIYE’YE YAYıLACAK’   20:38   KEMAL TUNCER: ’CUMHURIYET KAZANıMLARıNA SAHIP ÇıKMAK TARIHI GÖREVIMIZDIR’   20:25   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı ERDAL NUR: ’CUMHURIYET, ÖZGÜRLÜĞÜN VE ADALETIN SARSıLMAZ KALESIDIR’   20:17   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKAN YARDıMCıSı HASAN ÖNAL ÖZALP: ’CUMHURIYET IŞıĞıNDA HALKıMıZA HIZMET EDIYORUZ’   19:55   GÖKHAN ÇIÇEKÇILIK’TEN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYETIN AÇTıĞı BAĞıMSıZLıK ÇIÇEKLERI ASLA SOLMAYACAK’   19:45   İSMAIL ÖZGÜN: ’CUMHURIYETIN SUNDUĞU VIZYONLA DAHA GÜÇLÜ BIR EKONOMIYE İLERLIYORUZ’   19:36   HÜSEYIN SAVAŞ: ’CUMHURIYET RUHUNU VE KÜLTÜREL MIRASıMıZı GELECEĞE TAŞıYACAĞıZ’   19:27   ADD MERSIN ŞUBE BAŞKANı ADEM ÇETIN: ’CUMHURIYET DEVRIMLERI İLELEBET PAYIDAR KALACAKTıR’   19:20   İSMAIL YURTSEVEN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRIKIMI, YARıNLARıMıZı AYDıNLATAN EN BÜYÜK GÜÇTÜR’   19:10   MÜSLÜM ÖZEL: ’CUMHURIYET, TAM BAĞıMSıZ VE DEMOKRATIK TÜRKIYE’NIN PUSULASıDıR’   19:04   YENIMAHALLE MUHTARı SERVET DOĞAN: ’CUMHURIYET COŞKUSU MAHALLELERIMIZDEN SOKAKLARıMıZA YAYıLıYOR’   19:01   ATAHAN KAYTAŞ: ‘CUMHURIYET, GENÇLIĞIN İNANCı VE GELECEĞIN GÜVENCESIDIR’   18:58   ERCAN MUTLUAY’DAN 29 EKIM MESAJı: ‘CUMHURIYET, ORTAK GELECEĞIMIZIN EN KıYMETLI MIRASıDıR’   18:56   KADIR ÖZCAN: ’EKONOMIK VE SOSYAL KALKıNMANıN TEMELI CUMHURIYET İLKELERIDIR’   18:54   CHP TOROSLAR İLÇE BAŞKANı CUMALI AKBAŞ: ’CUMHURIYET MEŞALESI TOROSLAR’ıN ZIRVESINDE DAIMA YANACAK’   18:53   GÜROL AKBAŞ’TAN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYET, GÜÇLÜ TÜRKIYE VE AYDıNLıK GELECEĞIMIZIN TEMINATıDıR’  
 
     
   

TEİS Genel Başkanı Nurten Saydan: “Türkiye`deki kadın eczacılar özellikle gece nöbetlerinde can güvenliklerinden endişe ediyor”


Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününe ilişkin yaptığı açıklamada kadına karşı şiddetin dünyanın en büyük sorunu haline geldiğine dikkati çekerek, "Türkiye`deki eczacıların yarısını oluşturan kadın eczacılar özellikle gece nöbetlerinde can güvenliklerinden endişe ediyor. Sadece 2025 şubat ayında 16 kadın cinayeti, 21 şüpheli kadın ölümü gerçekleşti. Kadına yönelik şiddetin, cinayet ve istismar artışlarının önlenmesi için yasal düzenlemeler yapılarak cezalar artırılmalıdır" diye konuştu.

 

Tarih : 7 Mart 2025 Cuma 15:08   Okunma : 555

(ANKARA) - Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününe ilişkin yaptığı açıklamada kadına karşı şiddetin dünyanın en büyük sorunu haline geldiğine dikkati çekerek, "Türkiye`deki eczacıların yarısını oluşturan kadın eczacılar özellikle gece nöbetlerinde can güvenliklerinden endişe ediyor. Sadece 2025 şubat ayında 16 kadın cinayeti, 21 şüpheli kadın ölümü gerçekleşti. Kadına yönelik şiddetin, cinayet ve istismar artışlarının önlenmesi için yasal düzenlemeler yapılarak cezalar artırılmalıdır" diye konuştu.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde basın açıklaması yaptı. Saydan, yıllardır devam eden bu mücadele sonucunda kadınların yasalarla erkeklerle eşit haklar kazandığına değinerek “Ancak, günümüzde bu haklardan faydalanmak isteyen kadınlar yine de birçok engelle karşılaşıyor. Ülkemizde nüfusun yarısını oluşturan kadınlar yaşamın her alanında varken, karar alma organlarında, istihdamda, eğitimde ve politikada aynı oranda temsil edilemiyor. Bunun yanında kadına ve çocuklara yönelik şiddet ile cinsel istismar her geçen gün artıyor” dedi.

Kadına karşı şiddetin dünyanın en büyük sorunlarından biri haline dönüştüğünü söyleyen Saydan, “Hemen her gün karşımıza çıkan kadına karşı işlenen şiddet ve cinayet haberleri artık üçüncü sayfa haberi olmaktan çıkıp manşetlere taşınıyor. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet yükselişe geçerken, ülkemizdeki kadın eczacılar da bundan nasibini alıyor. Türkiye`deki eczacıların yarısını oluşturan kadın eczacılar özellikle gece nöbetlerinde can güvenliklerinden endişe ediyorlar. Kadın eczacılar böyle bir ortamda, şiddet tehdidi altında, tüm risk ve zorluklara rağmen eczacılık hizmeti vermeye çalışıyorlar” diye konuştu.

“Sadece 2025 şubat ayında 16 kadın cinayeti, 21 şüpheli kadın ölümü gerçekleşti”

Türkiye`de öldürülen kadınların istatistiki verilerine de değinen Saydan şunları kaydetti:

“Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu`nun verilerine göre 2023 yılında 315 kadın öldürülürken, 248 kadın da şüpheli şekilde ölü bulundu. 2024 yılında ise en az 394 kadın öldürüldü ve 259 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu. Sadece 2025 şubat ayında 16 kadın cinayeti, 21 şüpheli kadın ölümü gerçekleşti. Kadına yönelik şiddetin, cinayet ve istismar artışlarının önlenmesi için yasal düzenlemeler yapılarak cezalar artırılmalıdır. Tabii ki aile içinden başlayarak kamusal alana yayılan cinsiyet ayrımcılığına da bir son verilmesi gerekiyor. Bu ülkenin eczacıları olarak; ‘Dünya Emekçi Kadınlar Günü`nde ülkemizde ve dünyada her gün yaşanan, kadına yönelik şiddetin, kadın cinayetlerinin, her türlü baskı ve ayrımcılığın son bulmasını, kadın eczacıların uğradığı haksızlık dahil tüm sorunlar için gereken hukuki ve idari düzenlemelerin gecikmeden hayata geçirilmesini istiyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA