6 Aralık 2025 Cumartesi

15:30   MERSIN’DE KADıNLAR DEMOKRASI İÇIN BULUŞTU: CHP’DEN EŞIT TEMSIL VURGUSU   14:29   MERSIN’DE KESK’TEN YÖNETICI ZAMMıNA PROTESTO: "ADALETSIZLIĞE KARŞı MÜCADELEYE!"   13:56   FUTBOLDA “BAHIS” SORUŞTURMASıNDA IKINCI OPERASYON... METEHAN BALTACı, MERT HAKAN YANDAŞ, AHMET ÇAKAR VE EŞININ DE ARALARıNDA BULUNDUĞU 35 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   13:55   ABD, DOĞU PASIFIK’TE BIR TEKNEYI DAHA VURDU: DÖRT KIŞI ÖLDÜ, UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE OPERASYONULARıNA YÖNELIK SORULAR ARTıYOR   13:50   CHP’LI AKSAZ ŞAHBAZ: SAĞLıK BILIMLERI ÜNIVERSITESI’NIN ÖĞRETIM ÜYESI ALıMıNA ILIŞKIN HER BIR ILAN, YALNıZCA TEK BIR KIŞININ ÖZGEÇMIŞINE BIREBIR UYACAK BIÇIMDE HAZıRLANMıŞ   13:48   ASU KAYA: BUGÜN, KADıNLARıN SIYASETE EŞIT KATıLıMı IÇIN KARARLıLıKLA ADıM ATMA GÜNÜDÜR   13:46   AYLIN NAZLıAKA: "SIYASETTE KADıN 2025 RAPORU, TÜRKIYE’NIN 185 ÜLKE ARASıNDA 126’NCı SıRAYA GERILEDIĞINI ORTAYA KOYDU"   13:44   MANSUR YAVAŞ’TAN TRT HABER’IN "SU KESINTISI" HABERINE TEPKI   05:11   “MERSIN’DE ‘BIZ DE VARıZ’: ENGELSIZ BIR ŞEHIR İÇIN COŞKULU YÜRÜYÜŞ”   19:45   TOROSLAR’DA KıRSAL MAHALLELER MODERN YOLLARA KAVUŞUYOR   19:25   MERSIN’DE KADıN RADYOCULARıN MÜCADELESI BEYAZPERDEDE: “BIZ RADYOYU ÇOK SEVDIK” AYAKTA ALKıŞLANDı   19:15   MERSIN AKDENIZ’DE ÇEVRE YATıRıMı: 1.081 KONTEYNER HIZMETE GIRDI   18:59   “MERSIN’DE DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: İŞKUR DESTEĞIYLE HAYATA KATıLAN GÜÇLÜ ADıMLAR”   18:54   MERSIN’DE HOBI PARKı KıŞA HAZıR: VATANDAŞLAR TOPRAKLA BULUŞTU   19:59   “YÜREĞIR’IN ÇıĞLıĞı MECLISTE: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM VE YATıRıM ÇAĞRıSı”   19:55   “MERSIN’DE ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: SANAT, EMPATI VE DAYANıŞMA BULUŞTU”   15:38   MERSIN SAĞLıK ÜSSÜ YOLMA YOLUNDA: MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL YENI SAĞLıK YATıRıMLARıNı DUYURDU   15:34   CHP’LI UZUN, MUĞLA’DAKI ZEHIRLENME OLAYıNı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   14:29   CHP’LI HEYETTEN DIVRIĞI’DE IŞTEN ÇıKARıLAN MADENCILERE DESTEK ZIYARETI   14:27   ASU KAYA: “‘AILE YıLı’ DIYE SÜSLÜ SLOGANLARLA KONUT PROPAGANDASı YAPMAK, GERÇEK AILELERIN YAŞADıĞı ACı TABLOYU INKÂR ETMEKTIR”  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer: "2024 yılı içerisinde bizim toplu taşımaya verdiğimiz destek 1 milyar 250 milyon TL"


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Minibüsçüler Esnaf Odası tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Programda minibüs kooperatiflerinin başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Seçer, "Toplu taşıma sosyal belediyeciliğin temelidir. 2024 yılı içerisinde bizim toplu taşımaya verdiğimiz destek 1 milyar 250 milyon TL" dedi. 

 

Tarih : 10 Mart 2025 Pazartesi 10:53   Okunma : 608

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Minibüsçüler Esnaf Odası tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Programda minibüs kooperatiflerinin başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Seçer, "Toplu taşıma sosyal belediyeciliğin temelidir. 2024 yılı içerisinde bizim toplu taşımaya verdiğimiz destek 1 milyar 250 milyon TL" dedi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Minibüsçüler Esnaf Odası tarafından düzenlenen iftar programında, şehir içinde faaliyet gösteren minibüs kooperatiflerinin başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

"Her insan kendinin değerli görülmesini, muhatap alınmasını ister"

Geçmiş yıllarda özel halk otobüs ve minibüs kooperatiflerinin çeşitli sıkıntılar yaşadığını, ancak kendi yönetimi ile birlikte bu sorunların ortadan kalktığını vurgulayan Seçer, kooperatiflerin büyük rahatlama yaşadığına dikkat çekti. 6 yıllık görev süresi boyunca her kesimin sesine kulak verdiklerini vurgulayan Seçer, "Minibüsçü esnafıyla bu kadar haşir neşir olan, derdini dinleyen, kooperatif başkanından, en sade üyesine kadar derdiyle hemhal olan çok az Başkan vardır, belki de yoktur. Hep böyle ortamlarda belediye başkanlarına deneyimlerimi aktarırken `Dernekler, odalar, sivil toplumla bunlarla diyaloğunuz iyi olsun, herkesle oturun, görüşün, toplantılar yapın` derim. Ben minibüsçü, halk otobüsçü esnafıyla oturmuş, 4-5 saat toplantı yapmış biriyim. Her insan kendinin değerli görülmesini, muhatap alınmasını ve diyalog kurulmasını ister" dedi. 

"Mersin`de artık kimse kendini ayrı görmüyor"

Yönetim anlayışında kimliğin, rengin, etnik köken kavramlarının bir önemi olmadığını ve bu kentte herkesin ‘Mersinli` kimliği altında kardeşçe ve bir arada yaşadığını söyleyen Seçer, "Bizim için kimliğiniz önemli değildir. Hepiniz Mersinlisiniz. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyoruz. Mersin`de bu ayrımlar kalkmıştır. Artık kimse kendini ayrı görmüyor. İnsanlara öz güven geldi. İnsanlar, `Benim Başkanım, bizim Başkanımız` diyor. Bu da bizi onore ve mutlu ediyor, hoşumuza gidiyor. İnsanların etnik kimliği, mezhebi onuru, şerefi ve kimliğidir. Buna müdahale etmek bizim hakkımız da haddimiz de değildir. Bunu kaldıracağız" ifadelerini kullandı. Bu ayrımların herkesi yorduğunu söyleyerek sözlerini sürdüren Seçer, "Mersin Türkiye gibi bir yer, herkes var burada. Doğu`dan Batı`ya, Kuzey`den Orta Anadolu`ya herkes burada. Huzur içeresindeyiz. İnsanlar sokaklarda hiç olmadığı kadar huzurlu, mutlu ve gülerek geziyor" diye konuştu. 

"Biz seçim sath-ı mailine girdik mi göz göze mücadele ederiz"

Parti ayırt etmeksizin bir olmanın önemine değinen Seçer, "Biz biriz. Biz seçim sath-ı mailine girdik mi göz göze mücadele ederiz. Halk kimi istiyorsa, beğeniyorsa ve takdir ediyorsa ona oyunu versin. Şimdi seçim geçti. Seçim zamanı, `Bakın 5 yıl görev yaptım, iyi bir görev yaptıysak, sizde iyi bir iz bıraktıysak ve bir gönül bağı kurmuşsak bize destek olun. Yoksa hakkımız helal olsun, hiçbir problem yok` dedik. Kimin parasını kime veriyoruz? Yaptığım yol, dağıttığım destekler, fakire fukaraya verdiğim iftar, bunların vergilerini sizler ödüyorsunuz. Kaynak sizin, hepimizin. Biz burada aracıyız ve çok büyük yük taşıyoruz" dedi. İyi bir yöneticinin hak, hukuk, adalet ve sorumluluklarını bilmesi gerektiğinin de altını çizen Seçer, sorumluluklarının da bilincinde olduklarını ve bu konuda vatandaşların müsterih olmasını isteyerek sözlerine ekledi.

"Biz petrol zengini olsak eğitimden daha değerli değil"

Toplu taşımanın sosyal belediyeciliğin temeli olduğunu vurgulayan Seçer, "Nasıl sosyal politikalar uyguluyor, evde hastalara bakıyor, 25 TL`ye mahalle mutfaklarında yemek veriyor,  eğitim merkezlerimizde 9 bin öğrenciyi sınavlara hazırlıyorsak, toplu taşıma da böyle bir şey. 2024 yılı içerisinde toplu taşımaya verdiğimiz destek 1 milyar 250 milyon TL. Dolaylı destektir çocuklar okula gitsin, aileler zorlanmasın. `Benden ne isterseniz isteyin ama öğrenci fiyatlarına dokunamam` diye, 5 yıl önce öğrencilere söz vermiştim. 5 yıl bitti, sözümüzde durduk. Ayarlamalar yaptık ama yine diğer illere göre bizde öğrenci daha uygun. Hem ailelere dolaylı destek olsun diye bunu yapıyorum hem de ben çocukların okuması taraftarıyım. Biz petrol zengini olsak eğitimden daha değerli değil" diye konuştu.

Seçer, Mersin 33 Kart`ın ulaşımı daha disiplinli bir hale getireceğini kaydederek, "Kayıt altına girmiş olacaksınız. Bir anlamda siz kazanmış oluyorsunuz. Önümüzdeki süreçte hem banka ile ilişkilerde hem yeni araba alırken kolaylık sağlayacak. Yolcudan çıkan her paranın da sizin kesenize girdiğini göreceksiniz" ifadelerini kullandı. 

"Bütçemizin yüzde 20`sini yol yapımına harcıyoruz"

Seçer, kent genelinde yapılan yol ve ulaşım yatırımları hakkında bilgi vererek, ilerleyen dönemde hayata geçirilecek projeleri anlattı. Mersin`de yol kalitesinin artırılmasına büyük önem verdiklerini belirten Seçer, bütçelerinin önemli bir kısmını yol yapım ve yenileme çalışmalarına ayırdıklarını vurguladı. Seçeri, "Eskiye baktığınızda çok ciddi mukayese edebilirsiniz. Sizin işiniz yollar, caddeler ve yeni bulvarlar. Araç sağlığı açısından yol kalitesinin iyi olması ve uygunluğu bunlar son derece önemli. Biz bütçemizin yüzde 20`sini yol yapımına harcıyoruz" dedi.

"Bulvarlarımız Türkiye`nin bir numarası desem abartı olmaz"

Ana arterlerde ve bulvarlarda yapılan iyileştirmelerin, kent trafiğinde gözle görülür bir fark yarattığını vurgulayan Seçer, "Bulvarlarımız belediyecilik standardı olarak Türkiye`nin bir numarası` desem abartı olmaz. D-400`den giriyorsunuz, Liman`ın önünde fark ediyorsunuz. Otoyoldan 34. Cadde`ye iniyorsunuz fark ediyorsunuz. 4. Çevreyolu`na geliyorsunuz araba rahatlıyor, orada da fark ediyorsunuz" diye konuştu.

"Düzenleme yüzde 38 oranında bir rahatlama sağladı"

Mevcut projelerden bahseden Seçer, yapılan ve yapılacak olan çalışmaların trafiği önemli ölçüde rahatlattığını, yeni açılacak yollarla bu sürecin devam edeceğini belirtti. Katlı kavşak projelerine değinen Seçer, Hal Kavşağı`nda yürütülen deplase çalışmalarının ardından inşaat sürecine başlanacağını, kavşağın 2026`nın ilk çeyreğinde tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi. Seçer, Akbelen Katlı Kavşağı`nın ise Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirileceğini belirterek şöyle devam etti:

"Akbelen Katlı Kavşağı yapılacak. Karayolları yapacak ancak takipteyiz. Siyasetten dile getirmiyoruz ama konuşuyoruz. Siyasetten de kullanmıyoruz, kavga etmek istemiyoruz, yeter ki yapılsın diyoruz. Saya Park`ta geçici olarak akıllı kavşak uygulaması yaptık ve bu düzenleme yüzde 38 oranında bir rahatlama sağladı." 

"Trafiği rahatlatacak birçok yeni uygulamamız var"

Ulaşım Master Planı`nın tamamlanarak onaylandığını açıklayan Seçer, şehir genelinde birçok kavşakta değişiklikler yapılacağını, döner kavşakların kaldırılacağını ve sinyalizasyon sisteminin ortadan kalkacağını belirtti. Trafik sorununun sadece altyapı çalışmalarıyla değil, bilinçli kullanım ile de çözülebileceğine dikkati çeken Seçer, "Trafiği rahatlatacak birçok yeni uygulamamız var. Bilinçsiz kullanımında önüne geçersek, aldığımız önlemlerin trafiği rahatlatacak önlemler olacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. Toplantının sonunda minibüsçülerle olan iletişimin önemine vurgu yapan Seçer, Ramazan ayı sonrasında tüm kooperatifleri kapsayan geniş çaplı bir toplantı düzenlemeyi planladıklarını söyledi. Seçer sözlerini, bu tür buluşmaların sektör temsilcileriyle güçlü bir iletişim kurmaya katkı sağlayacağını ifade ederek sonlandırdı.

"Bizim bugünlere gelmemizde çok büyük emekleriniz var"

Mersin Minibüsçüler Esnaf Odası Başkan Vekili Mehmet Kartal ise iftar yemeğinde aralarında olduğu için Başkan Seçer`e teşekkür etti. Minibüsçü esnafının koronavirüs dönemi ve sonrasında çektiği sıkıntılara değinen Kartal, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Seçer`in bu süreçte verdiği desteğin önemli olduğunu ifade etti. Kartal, "Bizlere destek çıktınız, yardımcı oldunuz, dinlediniz. Bizlerin bugüne gelmesinde çok büyük emekleriniz var. Yoksa esnafımız tamamen arabalarını evlerinin önüne çekmişti. Minibüs esnafı denilen bir esnaf tarihe gömülecekti ama biz bugünlere kadar sizlerin sayesinde geldik. Teşekkür ediyorum" dedi. Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin 33 Kent Kart uygulamasının, minibüslere entegre edilmesi noktasında gerekeni yapacaklarını sözlerine ekleyen Kartal, "Ne yapmamız gerekiyorsa biz de ona uyumlu yapacağız. Yeni konforlu araçlarla güzergahlarımızda belediye otobüslerimizle birlikte uyumlu bir şekilde hep birlikte çalışacağız" diye konuştu. 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA