8 Kasım 2025 Cumartesi

07:47   TARSUS FESTIVALI’NDE BINLER BULUŞTU: “BU COŞKU TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLACAK!”   23:32   TARSUS’TA RUH SAĞLıĞıNA DOKUNAN BELEDIYECILIK: YAŞLıLAR İÇIN UMUT VEREN SÖYLEŞI   23:12   TOROSLAR’DA YENI DÖNEMIN SIMGESI: MIMAR SINAN PARKı VE ÜLMIYE TOPUZ TAZIYE EVI HIZMETE AÇıLDı   22:47   CUMHURIYETIN KARANLıĞA TESLIM OLMASıNA İZIN VERMEYECEĞIZ   22:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ULUSLARARASı HIZMET KALITESI ONAYı   15:44   FıRSAT EŞITLIĞI VE VEFA BULUŞTU: PELIN KıYGA (YAŞOT) PARKı HIZMETE AÇıLDı   15:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN LÖSEMILI ÇOCUKLARA MORAL DESTEĞI…    15:32   YENIŞEHIRLI KADıNLAR “DAYANıŞMA PIKNIĞI”NDE BULUŞTU   09:23   SABAHA KARŞı ‘FIILI GÖZALTı’: GAZETECILERE SESSIZ OPERASYON   09:15   PET ŞIŞE DEĞIL, ÇÖP KUTUSU: MESKİ’DEN VATANDAŞA TEMIZLIK ÇAĞRıSı   08:20   SABAH BASKıNıYLA GÖZALTı: İKI GAZETECI MALI ŞUBE’DE İFADE VERDI   06:33   HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ İÇIN TARIHI İMZA: 30 BARODAN DEMIRTAŞ VE ATALAY VURGUSU   23:12   ANKARA’NıN GÖBEĞINDE AÇLıK: ÖĞRENCILER ÜCRETSIZ YEMEK İSTEDI, MECLIS REDDETTI   22:57   MERSIN’DE HUZUR İÇIN EL ELE: BAŞKAN SARı’DAN EMNIYET’E TEŞEKKÜR ZIYARETI   22:45   TOPLUMSAL SORUMLULUKTA ÖNCÜ ADıM: SEÇER, LÖSEMILI ÇOCUKLARLA BULUŞTU   22:33   FAS VE BELÇIKA’DA YÜZDE 55’LIK ARTıŞ: AKİB, YENI PAZARLARLA ZIRVEYE YÜRÜYOR   22:05   AVRUPA’DAN TÜRKIYE’YE GÜÇLÜ HAMLE: MEHRWERK GROUP, CPP TÜRKIYE’YI SATıN ALDı   21:52   BAŞKENTTE TARSUS VIZYONU: BAŞKAN BOLTAÇ’TAN STRATEJIK ANKARA TEMASı   15:56   MEZITLI’DE ZEYTININ BEREKETI EĞITIME DÖNÜŞÜYOR   15:54   TOROSLAR’ıN YEŞIL ALANLARı KASıMPATı İLE RENKLENDI  
 
     
   

Tarsus Belediyesi, araç filosunu yeniledi


Tarsus Belediyesi, kentteki hizmet kalitesini artırmak ve vatandaşlara daha hızlı, verimli bir şekilde hizmet sunmak amacıyla araç filosunu yeniledi. Toplam 115 milyon TL`lik yatırımla 39 yeni araç, belediye bünyesine kazandırıldı. Belediye Başkanı Ali Boltaç, yeni araçların tanıtımında yaptığı konuşmada, bu sürecin titizlikle ve şeffaflıkla yürütüldüğünü vurgulayarak, “Tarsus`un her şeyin en iyisini hak ettiğini biliyor ve bu anlayışla çalışıyoruz” dedi.

 

Tarih : 12 Mart 2025 Çarşamba 09:24   Okunma : 591

(MERSİN)- Tarsus Belediyesi, kentteki hizmet kalitesini artırmak ve vatandaşlara daha hızlı, verimli bir şekilde hizmet sunmak amacıyla araç filosunu yeniledi. Toplam 115 milyon TL`lik yatırımla 39 yeni araç belediye bünyesine kazandırıldı. Belediye Başkanı Ali Boltaç, yeni araçların tanıtımında yaptığı konuşmada, bu sürecin titizlikle ve şeffaflıkla yürütüldüğünü vurgulayarak, “Tarsus`un her şeyin en iyisini hak ettiğini biliyor ve bu anlayışla çalışıyoruz” dedi.

Tarsus Belediyesi, vatandaşlara daha hızlı ve etkili hizmet sunmak için araç filosunu güçlendirdi. Yeni araçlar, düzenlenen tanıtım etkinliğiyle halkın beğenisine sunuldu. Belediye Başkanı Ali Boltaç, “Temizlik, kent yaşamının olmazsa olmazıdır. Daha yaşanabilir bir Tarsus için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Tanıtım etkinliğinin ardından 39 yeni araç konvoy halinde şehir turu yaptı. İlçe sokaklarında dolaşan araçlar, halk tarafından büyük ilgiyle karşılandı. 

"Sıkıntıları olan bir belediyeyi devraldık"

Boltaç, şunları söyledi:

“Ben Tarsus‘ta yaşayan herkesin belediye başkanıyım. Herkese eşit hizmet vereceğiz, herkese eşit davranacağız dedik. Hiç kimseyi siyasi görüşünden, etnik yapısından, kimliğinden, mezhebinden, ırkından, dilinden dolayı ötekileştirmeyeceğiz. Biz göreve gelir gelmez sıkıntıları olan bir belediyeyi devraldık. Biz bu işin altından kalkamayız demedik. Tam tersine biz Uluslararası Finans okuduk bu işleri de biliriz. Bu memlekete hizmet edeceğiz. Tarsus Belediyesi güçlü bir belediyedir. Bürokratları, güçlü bürokratlardır. Tarsus Belediyesi`nin bütün meclis üyeleri ayırmaksızın her biri birbirinden değerlidir. Liyakatli, deneyimli ve birikimli de bir belediye başkanı vardır. Bugün burada buluşmamızın en büyük sebeplerinden biri, yapılan anketlerde büyük bir çoğunluğun memnuniyetini kazanmış olmamızdır. Tarsus Belediyesi`nin memnuniyet oranı yüzde 62 olmuştur.

“Bugünkü fiyatın çok daha ekonomik olduğunu görüyoruz”

O dönem 9-10 yaşında araçlar alınmıştı. Bu dönem jelatini üstünde sıfır araçlar aldık. Tarsus, hizmetin en güzelini hak ediyor. Bu hizmetlerin arkası kesilmeyecek, bu hizmetlerin tamamı sizin, ananızın ak sütü gibi helal. Çünkü para da sizin, mal da mülk de. Ben sizin beş yıllık kiracınızım. Gördüğünüz araçların Tarsus Belediyesi`ne maliyeti 115 milyon TL. Normalde 165 milyon TL`ydi, yani 50 milyon TL fazladan para ödemedik. 2022 yılında bu araçların aynısının maliyeti 103 milyon TL idi. O dönemin dolar kuru 18,50 TL iken bugün 36,50 TL. Dolar bazında karşılaştırdığımızda, bugünkü fiyatın çok daha ekonomik olduğunu görüyoruz. Aynı araçlar bugün daha kaliteli olmalarına rağmen, geçmişte neden çok daha pahalıya alındı? İşte bunun cevabını herkesin düşünmesi gerekiyor.” 

Çevre temizliği konusunda duyarlı olunması gerektiğinin altını çizen Boltaç, “Tarsus‘ta her mahallede günü gününe, temizlik işleri yapılacaktır. Ekip arkadaşlarımızdan tutun da araç envanterimize kadar hepsi dört dörtlük dizayn edilmiştir. Bahanemiz yoktur ama vatandaşlarımızın da bize karşı duyarlı olmasını rica ediyorum. Onların emeklerini bu kadar riyakâr olmamamız gerektiğini, çöpü çöp kutusuna atmamız gerektiğinin bilincinde olan birer toplum olmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Mersin Tarsus el el ele güzel günlere diyorum”

Mersin ile el ele hareket edildiğini vurgulayan Başkan Boltaç, “Sizler Tarsus`un her bir karış toprağına sahip çıktınız. Bu memleketin her bir karesini vatan toprağı bildiniz, sahip çıktınız. Günün sonunda sizi yönetecek liyakatli, bilgi birikimli ve deneyimli birini de görev başına getirdiniz. Zaten Mersin Büyükşehir`de de işini doğru düzgün yöneten Vahap Başkan`ımız var. Allah onun da yolunu bahtını açık etsin. İşini dört dörtlük yapmaktadır. Dün de beraberdik bir önceki gün de. Mersin Tarsus el el ele güzel günlere diyorum. Bu kentin birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe ihtiyacı var” diyerek, konuşmalarını sonlandırdı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA