24 Aralık 2025 Çarşamba

15:29   YENI ASGARI ÜCRET… DIYARBAKıR’DAKI ASGARI ÜCRETE TEPKI: “ASGARI ÜCRET SEFALETIN ADıDıR”   15:27   CHP’LI GÜNAYDıN’DAN BAKAN IŞıKHAN’A: "ASGARI ÜCRET NEDEN AÇLıK SıNıRıNıN ALTıNDA BıRAKıLMıŞTıR?"   15:25   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, LIBYA MILLI BIRLIK HÜKÜMETI BAŞBAKANı DIBEYBE ILE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ   15:24   MILLI DAYANıŞMA KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU... GÜLISTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT: BARıŞı ICRA EDECEK, HUKUKI ZEMINI KURACAK BIR PERSPEKTIF GEREKLI   10:40   MERSIN’DE GECE MESAISI: BÜYÜKŞEHIR’DEN 2 BIN 500 TONLUK ASFALT HAMLESI   10:19   “İMEP 2 ILE MERSIN’DE 2 BIN KIŞIYE MESLEKI EĞITIM, 200 KIŞIYE İSTIHDAM”   19:40   “MERSIN DOB’DAN YıLBAŞı KLASIĞI: FıNDıKKıRAN BALESI SAHNEYE BÜYÜ KATıYOR”   19:31   “ÇAMLıYAYLA’DA KADıN EMEĞI ŞENLIĞI: ÜRETICI KADıNLAR DOĞAL ÜRÜNLERIYLE BULUŞTU”   19:20   YUMURTALıK’TA GÜÇLÜ İŞBIRLIĞI: BALıKÇıLARA DESTEK, ESNAFA MORAL!   17:02   TOROSLAR’DA YÜZ GÜLDÜREN SÖZLEŞME   16:56   SıCAK ÇORBA İKRAMı İÇIN İLK DURAK: TARSUS’UN KADIM MEKANı ULU CAMII   16:54   ÖLDÜRÜLEN HIRANUR AYGAR IÇIN ADALET ÇAĞRıSı   12:44   MERSIN’IN KALBI YENI YıL IŞıKLARıYLA PARLıYOR: BÜYÜKŞEHIR’DEN SÜRDÜRÜLEBILIR SÜSLEMELER   12:15   “AMERIKA MATEMATIK OLIMPIYATLARı ŞAMPIYONU ELIF EYLÜL, TARSUS’UN GURURU OLDU”   11:40   “ADALET İÇIN YÜRÜYORUZ: DİSK’IN ANKARA YOLCULUĞU ESKIŞEHIR’DE SES GETIRDI”   10:18   “MESKİ’DEN MEZITLI’YE ÇIFTE YATıRıM: İÇME SUYU VE ASFALT ÇALıŞMALARı EL ELE”   19:59   TOROSLAR’DA KıRSALA GÜVENLI ULAŞıM: DORUKLU MAHALLESI ASFALTLA BULUŞTU   19:50   “2,7 TRILYONLUK AÇıĞıN BEDELI HALKıN SıRTıNDA”   19:40   MÜSİAD BAŞKANı KAYAN: MERSIN EKONOMISI TÜRKIYE’NIN LOKOMOTIFI   19:29   “MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN BALıKÇıLARA CAN SUYU: 772 KIŞIYE EKIPMAN DESTEĞI”  
 
     
   

Hakkında yakalama kararı çıkartılan Serhan Asker ifade verdi... " Halkın haber alma hakkını Halk TV olarak sonuna kadar savunacağız"


Halk TV Programcısı ve Halk TV İnternet Sitesi Sorumlu Müdürü Serhan Asker, 2021 yılında internet sitesinde çıkan bir haberin ‘zamanında kaldırılmadığı` gerekçesiyle hakkında açılan davanın ilk duruşmasında çıkarılan yakalama kararı nedeniyle bugün Ankara Adliyesi`ne gelerek Nöbetçi Mahkeme`ye ifade verdi. Asker ifadesinin ardından serbest bırakıldı. ANKA Haber Ajansı`na konuşan Asker, "Birinci duruşmadan hemen sonra haber yayından kaldırılmadı diye, böylesine basit bir suçtan dolayı yakalama kararı çıkartılmış. Diğer duruşma için ‘zorla getirilme` kararı alınabilirdi. Çünkü mevzuatı da biliyoruz. Ama yakalama kararı tamamen sindirmeye yönelik. Ama kararlı bir şekilde halkın haber alma hakkını Halk TV olarak sonuna kadar savunacağız" dedi.

 

Tarih : 12 Mart 2025 Çarşamba 16:13   Okunma : 462

Haber: Esra TOKAT

(ANKARA) - Halk TV Programcısı ve Halk TV İnternet Sitesi Sorumlu Müdürü Serhan Asker, 2021 yılında internet sitesinde çıkan bir haberin ``zamanında kaldırılmadığı`` gerekçesiyle hakkında açılan davanın ilk duruşmasında çıkarılan yakalama kararı nedeniyle Ankara Adliyesi`ne gelerek Nöbetçi Mahkeme`ye ifade verdi. Asker ifadesinin ardından serbest bırakıldı. ANKA Haber Ajansı`na konuşan Asker, "Birinci duruşmadan hemen sonra haber yayından kaldırılmadı diye, böylesine basit bir suçtan dolayı yakalama kararı çıkartılmış. Diğer duruşma için ‘zorla getirilme` kararı alınabilirdi. Çünkü mevzuatı da biliyoruz. Ama yakalama kararı tamamen sindirmeye yönelik. Ama kararlı bir şekilde halkın haber alma hakkını Halk TV olarak sonuna kadar savunacağız" dedi.

Halk TV Programcısı ve Halk TV İnternet Sitesi Sorumlu Müdürü Serhan Asker Hakkında, 2021`de Halk TV`de yayımlanan bir haber nedeniyle 2022 yılında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. Başsavcılık tarafından 28 Ocak 2024`te ``İçerik, Yer ve Erişim Sağlayıcıları Sorumlularının Hâkim Kararını Belirtilen Şartlara Uygun Olarak ve Süresinde Yerine Getirmemesi” suçlamasıyla iddianame düzenlendi.

 Antalya 31. Asliye Ceza Mahkemesince davanın ilk duruşması dün yapıldı. Duruşmada Mahkeme Başkanı`nın, Serhan Asker hakkında yakalama kararı çıkarttığı öğrenildi. Hakkında çıkartılan yakalama kararını öğrenen Serhan Asker, Ankara Adliyesi`nde Nöbetçi Mahkemede ifade verdi. Asker ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

"Böylesine basit bir suçtan yakalama kararı çıkartılmış"

İfade sonrası ANKA Haber Ajansı`na konuşan Asker, şunları söyledi:

"Sabah avukatım aradı beni, ‘bugün bize düşen bir yakalama kararı ne yapalım` dedi. O zaman ‘direkt biz gidelim, bizi yakalamaya gelmesinler. Yakalama Bürosu`na geldim. Daha önce İzmir`de gözaltına alındığım dosyayla ilgili ki o gün Savcı`ya ben ifademi vermiştim. Bir haberin tekzibi ile ilgili yayından kaldırılması ile ilgili bizim internet sayfasında yayımlanan bir haberle ilgili bir soruşturmaydı bu. Ben o zaman internetin değil TV`nin sorumlu müdürü olduğumu ve bu haberin benimle ilgili olmadığını dile getirmiştim. Fakat ona rağmen Savcı iddianame hazırlamış. Dün de mahkeme görülmüş. Birinci duruşmadan hemen sonra `haber yayından kaldırılmadı` diye böylesine basit bir suçtan diye; kaldı ki benimle ilgili olmayan bir suçtan dolayı yakalama kararı çıkartılmış. İlk duruşmaya gelmeyip ikinci duruşmaya gitmeyince zorla talebi olur. Fakat ben cuma günleri yurdun farklı noktalarına gittiğim için muhtemelen cuma günü ben program için giderken ya uçağa bindiğimde ya da uçaktan indiğimde gözaltına alınacaktım bundan dolayı. Avukatım beni uyardı ve uyarınca da ‘biz gelelim` dedik. İfademizi verdik. Zaten Hakim Bey de ‘savunması alınan sanığın başka suçtan tutuklu ya da hükümlü değilse serbest bırakılmasına` karar verdi. Bakalım daha neler yaşayacağız?

"Daha çok çalışırız, gece çalışırız, hazırlanırız daha iyi bir programı halkımıza iletmek için"

Bugün benim bir günüm gitti. Diğer duruşma için ‘zorla getirilme` kararı alınabilirdi. Çünkü mevzuatı da biliyoruz. Ama yakalama kararı tamamen sindirmeye yönelik. İşte bir günüm gitti, haftasonu programına hazırlanacaktım. Demek ki ‘az hazırlan` diyorlar ama daha çok çalışırız, gece çalışırız, hazırlanırız daha iyi bir programı halkımıza iletmek için. Artık biz bunlara alıştık. Ne olacak diye bekliyoruz. Ama kararlı bir şekilde halkın haber alma hakkını Halk TV olarak sonuna kadar savunacağız. Yıllardır bunu yapıyor Halk TV. Son zamanlarda bunu daha da dikkatle ve titizlikle yapıyor, yapmaya da devam edecek. Biz orada çalışan bireyler olarak zaten bu konudaki hassasiyetimizi her zaman dile getiriyoruz."

Adli para cezası isteniyor

Serhan Asker`in, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun`un, "erişimin engellenmesine ilişkin hakim kararını, şartlara uygun olarak ve süresinde yerine getirmeyen içerik, yer ve erişim sağlayıcıların sorumluları hakkında ceza verilmesini öngören" maddesi uyarınca adli para cezasıyla cezalandırılması isteniyor.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA