24 Nisan 2025 Perşembe

10:59   MERSIN`DE ÇOCUKLAR, ITFAIYECILIK EĞITIMI ALDı   16:53   CHP`LI KıŞ`TAN BAKAN URALOĞLU`NA: "BAKANLıĞıNıZıN GSM OPERATÖRLERININ AFET ANLARıNDA HIZMET KESINTISINE UĞRAMAMASı IÇIN ALDıĞı ÖNLEMLER NELERDIR?"   13:44   İSTANBUL BÜYÜKÇEKMECE`DE 4,9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   13:10   İSTANBUL`DA DEPREM... İÇIŞLERI BAKANı YERLIKAYA: "TÜM EKIPLER SAHA TARAMALARıNA BAŞLADı"   12:24   MATTIA AHMET MINGUZZI`NIN AILESININ AVUKATı REZAN EPÖZDEMIR TEHDIT EDILDIĞINI DUYURDU   11:54   CHP`DEN TAKSIM ANıTı`NA "MILLET BÜYÜKTÜR" ÇELENGI   10:31   ÖZGÜR ÖZEL: “SAAT 17.00`DE BÜTÜN ANKARALıLARLA BIRLIKTE KURDUĞUMUZ MECLIS`TEN KURUCUMUZ ATATÜRK`E YÜRÜYECEĞIZ”   09:34   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, ULUSAL EGEMENLIK VE ÇOCUK BAYRAMı KONSERINE KATıLDı   16:45   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER: "23 NISAN, CUMHURIYET`IMIZIN TEMEL DEĞERLERINE BAĞLıLıĞıMıZıN SIMGESIDIR"   16:43   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL, MERSIN’IN IHTIYAÇLARıNı MECLIS’E TAŞıDı   14:57   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "BU ŞARTLAR ALTıNDA ORTAYA ÇıKAN ETKIN PIŞMANLıKLA ADALET SAĞLANıR Mı"   13:54   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA DEVRETTI   11:43   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER`DEN 23 NISAN MESAJı   11:14   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT: "ÇOCUKLARıMıZA SAHIP ÇıKMAK ÜLKEMIZIN GELECEĞINE SAHIP ÇıKMAK ANLAMı TAŞıMAKTADıR"   09:51   "MERSIN ÇOCUK FESTIVALI" RENKLI ETKINLIKLERLE DEVAM EDIYOR   09:36   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, ÇOCUKLARLA EL ELE BAYRAM KORTEJINE KATıLDı   09:14   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN SPORCUSU NIDANUR TURHAN, BAŞKAN SEÇER`I ZIYARET ETTI   23:33   "CHP’LI ÇAĞLA SAKAR: ’DEMOKRASI İÇIN, ADALET İÇIN, ERKEN SEÇIM ŞART!’"   21:45   ANKARA`DA LISELILERDEN "PROJE OKUL" ATAMALARıNA TEPKI: "BU BÖYLE GITMEZ, GENÇLIK BIAT ETMEZ"   20:39   KÜTAHYA`DA 4.3 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin MERCEK kurslarında kadınlar daha da güçleniyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı`na bağlı Yenişehir MERCEK`teki “Giyim Üretim Teknolojileri” kursuna katılan Funda Sayoğlu, kendi dikimevini kurdu. Üç çocuk annesi, 41 yaşındaki Sayoğlu`nun hikayesi, diğer kursiyerlere de örnek oldu.

 

Tarih : 18 Mart 2025 Salı 09:38   Okunma : 344

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı`na bağlı Yenişehir MERCEK`teki “Giyim Üretim Teknolojileri” kursuna katılan Funda Sayoğlu, kendi dikimevini kurdu. Üç çocuk annesi, 41 yaşındaki Sayoğlu`nun hikayesi, diğer kursiyerlere de örnek oldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı`na bağlı MERCEK Mesleki Eğitim Merkezleri, kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları ve iş hayatında başarılı olmaları için sunduğu kurslarla adından söz ettiriyor. 

Giyim Üretim Teknolojileri kursunu başarıyla tamamlayan Funda Sayoğlu, MERCEK yetkililerinin kendisini bir hibe programına yönlendirmesiyle sadece yeni bir beceri edinmekle kalmadı, aynı zamanda girişimcilik hayalini de gerçeğe dönüştürdü. Dikişin inceliklerini öğrendikten sonra kendi tasarımlarını yaratmaya ve üretim yapmaya başlayan Sayoğlu, hibe sayesinde kurduğu dikimevinin ekipmanlarını da almayı başardı.  

Funda Sayoğlu, Büyükşehir Belediyesi`nin kursu sosyal medyada gördüğünü ve çok heyecanlandığını anlatarak, süreci şöyle anlattı:

“Hiç hesapta yokken bu iş yerini açtım ve şimdi kendi paramı kazanıyorum”

“Biliyorum ki işin arkasında Büyükşehir varsa gerçekten çok güzel bir projedir. Kursa gittim ve hibe programından yararlandım, makinalar aldım. Hiç hesapta yokken, bu işyerini açtım. Şimdi çalışıyor ve kendi paramı kazanıyorum, çok mutluyum. Bu sektörde makinalar, kumaşlar çok pahalı. Hibe programı olmasaydı, ben cesaret edemezdim. Çünkü gerçekten çok maliyetli. Hibe programı sayesinde dört tane makinemi, ütümü, ütü masamı ve birçok ufak tefek malzeme aldım. Bunun bana çok fazla artısı oldu.”

Sayoğlu, daha önce temel bilgileri bildiğini fakat daha profesyonel hale gelmek için kursa katıldığını söyledi. Kursa başladığı ilk gün makineleri görünce çok şaşırdığını ve her şeyi çok kaliteli bulduğunu söyleyen Sayoğlu, “Hiçbir şey yapmadan evimde oturuyorken, birkaç ay sonra böyle bir şey yapmak gerçekten çok kıymetli bir şey. Bunu Büyükşehir Belediyesi sayesinde başardım. Büyükşehir, gerçekten kadınların yanında. Ben yaz döneminde orada eğitim gördüm. İçeceğimizden gıdamıza kadar her şey düşünüldü. Bu bile değer gördüğümüzü gösteriyor” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi sayesinde bir hayal kurduğunu ve hayalinin peşinden gittiğini sözlerine ekleyen Sayoğlu, şöyle devam etti:

“Hayallerimin ötesinde bir şey yaşıyorum”

“Ben bir dükkan açacağımı, kendi paramı kazanacağımı ve bu şekilde sosyalleşeceğimi gerçekten hayal bile etmiyordum. Belediyemiz beni o kadar güzel yönlendirdi ki, Başkanımıza defalarca kez teşekkür ediyorum. Hayallerimin ötesinde bir şey yaşıyorum. Bu kurs sayesinde hem meslek edindim, hem de kendi işimi kurmanın mutluluğunu yaşıyorum. Kendi atölyem oldu, kendi işim oldu ve kendi paramı kazanıyorum. Bütün bunlar Büyükşehir Belediyesi ve MERCEK kurslarının sayesinde.”

Büyükşehir Belediyesi MERCEK Mesleki Eğitim Merkezleri Koordinatörü Gül Kadem Maya, Giyim Üretim Teknolojileri Kursu`nun MERCEK`teki birçok kurstan biri olduğunu ve bu kurstan çıkan kursiyerlerin sadece evde bir şeyler üretmeye değil, atölye kurma ya da tekstil fabrikalarında çalışmaya da uygun yetiştirildiğini anlatarak, şunları söyledi:

“Funda Hanım da bu kursiyerlerimizden birisi. Kendi dikimevini açmayı istedi. Biz de bu konuda kendisine destek olduk. Küçük çaplı terzilik işlerinden paça, kesim ve daraltma gibi işlerin dışında, moda tasarım da istedi. Çevredeki komşular ve vatandaşlar da Funda Hanım`dan ‘Artık şöyle bir tasarım istiyorum` talebinde bulunup, buradan mutlu bir şekilde ayrılıyorlar. Bunu görmek de bizim için çok mutluluk verici bir şey. Kursiyerlerimiz sosyalleşmek amacıyla gelseler bile sonra bir hayal kurmaya başlıyorlar. Ürettikçe de hayallerini gerçekleştirmek üzere adımlar atıyorlar. Bizler de onların bu hayallerini gerçekleştirmek üzere destek veriyoruz.”

MERCEK Mesleki Eğitim Merkezleri`nin yedi şubesinde gençlere, kadınlara, meslek edinmek isteyenlere, mesleğini değiştirmek ya da mesleğini geliştirmek isteyenlere kapılarının sonuna kadar açık olduğunu sözlerine ekleyen Maya, “Ne yapacağını bilmeyen gençlerimiz de geliyor ve biz onları aslında biraz da mentörlük olarak mesleğe yönlendirmiş oluyoruz. Meslek edinmek isteyen tüm vatandaşlarımızı, MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi`ne bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA