10 Ağustos 2025 Pazar

14:52   MıSıR’DAN CUMHURBAŞKANı SISI VE BAKAN FIDAN GÖRÜŞMESINE ILIŞKIN AÇıKLAMA   14:50   TEOMAN MUTLU’DAN DIYANET’E ’HUTBE’ TEPKISI   15:28   ATAYMAN: BENDEN DUYMADıĞıM, GÖRMEDIĞIM, YAŞAMADıĞıM ŞEYLERI ANLATMAMı BEKLIYORLAR, HIÇBIR KANUN DıŞı ŞEYE RASTLAMADıM, HIÇBIR KANUNSUZ IŞE IMZA ATMADıM   15:22   CHP’LI EMIR’DEN BAKAN TUNÇ’A “İBB BORSASı” SORUSU: ADALET BAKANı DEĞIL MISIN, NIYE HAREKETE GEÇMEDIN?   15:21   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA DESTEK, EL EMEĞI EKONOMIYE DÖNÜŞÜYOR   12:30   YUMURTALıK’TA HER ADıMDA HIZMET VAR   11:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN MERCEK KURSLARı KADıNLARA UMUT VE EKONOMIK GÜÇ SAĞLıYOR   10:58   1 MILYAR TL’LIK KIRA SERTIFIKASı İHRACı BAŞARı İLE TAMAMLANDı   10:35   AKMİB’DEN TEMMUZ İHRACATıNDA 380,2 MILYON DOLARLıK PERFORMANS – BELÇIKA PAZARıNDA YÜZDE 803’LÜK REKOR ARTıŞ   09:35   TOPLU TAŞıMADA DEVRIM: KONFORLU VE UYGUN FIYATLı YOLCULUK"   01:03   ÖZGÜR ÖZEL’IN "İBB BORSASı" OLUŞTURDUĞUNU IDDIA ETTIĞI AVUKAT GÖZALTıNA ALıNDı   22:58   GÜLNAR’ıN EFSANE LEZZETI GERI DÖNDÜ: ATA NOHUT TENCERELERDE KAYNıYOR!   20:50   GAZETECI FATIH ALTAYLı’NıN YOUTUBE KANALıNA ‘MILLI GÜVENLIK VE KAMU DÜZENININ KORUNMASı’ GEREKÇESIYLE ERIŞIM ENGELI GETIRILDI   19:55   CHP MERSIN KADıN KOLLARı’NDAN SERT TEPKI: “KADıN CINAYETLERI MÜNFERIT DEĞIL, POLITIKTIR!”    15:17   EKREM İMAMOĞLU’NDAN IKTIDARA MURAT ÇALıK TEPKISI   15:16   ÖZGÜR ÖZEL’E SALDıRAN SELÇUK TENGIOĞLU’NUN TUTUKLULUĞUNUN DEVAMıNA KARAR VERILDI   15:14   MILLI DAYANıŞMA, KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU’NUN IKINCI TOPLANTıSıNDA JAMMER ÖNLEMI   15:12   GÜLCAN KıŞ’TAN BAKAN GÖKTAŞ’A SORU ÖNERGESI TEPKISI   14:33   TARSUS’UN YOLLARı YENILENIYOR: 9 MAHALLEDE ASFALT YAMA ÇALıŞMASı   09:25   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE ÖRNEK ADıM: ISO 50001 SERTIFIKASıYLA MERSIN’DE BIR İLK!  
 
     
   

CHP`li Başevirgen: "Her dört vatandaştan biri icralık”


CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, 2025 başından bu yana 13 Mart`a kadar icra dairelerine gelen yeni dosya sayısının 1 milyon 851 bin 519, işlemleri süren toplam dosya sayısının ise 23 milyona ulaştığını söyledi. Başevirgen, “İcra dairelerinde on milyonlarca kişiyi kapsayan icra dosyalarıyla ilgili bu veriler 85 milyonluk Türkiye`de neredeyse ortalama her 4 kişiden birinin icra dairelerine yolunun düştüğünü gösteriyor. Çocuklar ve 18 yaş altı nüfus hesaplama dışında tutulduğunda kişi başına düşen icra dosyası sayısı 3-4`e çıkıyor” dedi.

 

Tarih : 18 Mart 2025 Salı 10:59   Okunma : 1753

(ANKARA) - CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, 2025 başından bu yana 13 Mart`a kadar icra dairelerine gelen yeni dosya sayısının 1 milyon 851 bin 519, işlemleri süren toplam dosya sayısının ise 23 milyona ulaştığını söyledi. Başevirgen, “İcra dairelerinde on milyonlarca kişiyi kapsayan icra dosyalarıyla ilgili bu veriler 85 milyonluk Türkiye`de neredeyse ortalama her 4 kişiden birinin icra dairelerine yolunun düştüğünü gösteriyor. Çocuklar ve 18 yaş altı nüfus hesaplama dışında tutulduğunda kişi başına düşen icra dosyası sayısı 3-4`e çıkıyor” dedi.

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, icra dosyalarındaki artışa ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bankaların bireysel kredi ve kredi kartı borcundan dolayı kanuni takibe aldığı kişi sayısının her ay yüz binlerce attığını belirten Başevirgen, vatandaşların güncel olarak kredi ve kredi kartı borcu 4 trilyon 183 milyar liraya kadar yükselirken, bu tablonun bir benzeri de icra dairelerinde yaşandığına dikkat çekti.  Mart ayında icra dairelerine gelen günlük dosya sayısının 20 binin üzerine çıktığını hatırlatan CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

“13 Mart itibarıyla bir günde icra dairelerine gelen dosya sayısı 20 bin 737 oldu”

Başevirgen, icra dosyalarındaki artışların vatandaşın içine düştüğü derin ekonomik krizinde bir göstergesi olduğunu ifade etti. UYAP sistemindeki verileri hatırlatan Başevirgen, “Adalet Bakanlığı Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) sistemindeki icra iflas davaları ve icra dairelerinde işlem gören dosya sayılarına ilişkin veriler ekonomik çaresizliğin her geçen gün yayıldığını, milyonlarca kişinin, şirketin, esnafın darboğaza ve ödeme güçlüğüne sürüklendiğini ortaya koyuyor. UYAP icra dosyası günlük işlem verilerine göre mart başından bu yana icra dairelerine intikal eden icra dosyası sayısı 20 binin üzerine çıktı. Dosya sayısında günlük 300-600 fark yaşanırken, mart başından bu yana günlük gelen dosya sayısı 20 binin altına inmedi. En son 13 Mart itibarıyla bir günde icra dairelerine gelen dosya sayısı 20 bin 737 oldu” dedi.

“Türkiye`de ortalama her dört kişiden biri icralık”

Kişi başına düşen icra dosya sayısının 4`ü bulduğunu belirten Başevirgen, “2025 başından bu yana 13 Mart`a kadar icra dairelerine gelen yeni dosya sayısı 1 milyon 851 bin 519 olurken, işlemleri süren toplam dosya sayısı 23 milyona ulaştı. İcra dairelerinde on milyonlarca kişiyi kapsayan icra dosyalarıyla ilgili bu veriler 85 milyonluk Türkiye`de neredeyse ortalama her 4 kişiden birinin icra dairelerine yolunun düştüğünü gösteriyor. Çocuklar ve 18 yaş altı nüfus hesaplama dışında tutulduğunda kişi başına düşen icra dosyası sayısı 3-4`e çıkıyor” diye konuştu.

“Yılın ilk iki ayında konkordato ve iflas kararlarının sayısı 869`a yükseldi”

Konkordato ve iflas kararlarına da değinen Başevirgen, “İcra dairelerinin yanı sıra, Asliye Ticaret Mahkemelerindeki iflas ve konkordato davalarında da olağanüstü yükseliş söz konusu. UYAP verilerine göre bu yılın ilk iki ayında Asliye Ticaret Mahkemelerince verilen konkordato ve iflas kararlarının sayısı 869`a yükseldi. 2024 yılının tamamında 3497 olan iflas ve konkordato toplamının dörtte birinin daha yılın ilk iki ayında gerçekleşmesi, yılsonuna kadar iflas ve konkordatoların 4-5 bine ulaşacağını gösteriyor. Şirketler, holdingler, işletmeler iflas ve konkordatolarla borçlarını erteleme yoluna giderken, 23 milyon icra dosyası ile bir başka ekonomik yıkım yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

“Bu yılın ocak-şubat döneminde iş yerini kapatan esnaf sayısı 22 bin oldu”

Kepenk indiren esnaf sayısının yıl sonuna kadar 200 bini bulabileceği uyarısında da bulunan Başevirgen, “Geçen yılın tamamında 120 bin küçük esnaf sicil kaydını sildirerek kepenk indirirken, bu yılın ocak-şubat döneminde işyerini kapatan küçük esnaf sayısı 22 bin oldu. Veriler bize gösteriyor ki yılsonunda işyerini kapatan esnaf sayısının 200 bine yaklaşma ihtimali de oldukça yüksek. İcra, iflas, konkordato, işyeri kapatma işlemlerinde görülen bu olağan üstü artış, bankaların kanuni takibe intikal ettirdiği bireysel borçlu sayısının geçen yıla göre yüzde 201 artması, AKP`nin 23 yıllık iktidarında ekonomimizde yarattığı yıkımı gösteriyor” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA