15 Mart 2026 Pazar

10:40   OTOYOLDA %650 ZAM KAPıDA! CHP’LI YAVUZYıLMAZ İSIM VEREREK UYARDı: "BU BIR SOYGUN PLANıDıR"   10:31   İRAN’DAN ABD ÜSSÜNE AĞıR DARBE! NETANYAHU İÇIN DEHŞET VEREN ’ÖLÜM’ YEMINI: ’PEŞINI BıRAKMAYACAĞıZ!’   10:29   LIMON İTHALATıNDA VERGI ŞOKU! ÖMER FETHI GÜRER RAKAMLARLA KONUŞTU: "ÜRETICI SOĞUYOR, TÜKETICI KAYBEDIYOR"   23:46   ANAMUR’DA TARIHI GECE: VAHAP SEÇER’DEN 4 DEV MÜJDE BIRDEN! 2028’E KADAR HER ŞEY DEĞIŞECEK   23:40   TOROSLAR’DA "MUTFAK" DEĞIL SANKI ÇÖP EV! MERDIVEN ALTı PASTA İMALATHANESINE ŞOK BASKıN   23:35   TARSUS’TA BAYRAM ERKEN GELIYOR: ST. PAUL MEYDANı’NDA BAYRAM İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı!   11:40   BAŞKAN SEÇER TALIMATı VERDI: MERSIN’DE 115 BIN NOKTADA 7/24 İLAÇLAMA MESAISI!   01:01   MERSIN’DE "ALGı OPERASYONU"NA BAŞKAN SEÇER’DEN SERT YANıT: "AILEMLE AYNı KAZANDAN YEMEK YIYORUM!"   01:01   MERSIN’DE ‘GÖNÜL SOFRASı’ MEZITLI’DE KURULDU: BAŞKAN SEÇER KADıN EMEĞINE VURGU YAPTı!   19:01   "35 YıL SONRA GELEN ACı İTIRAF: ’O MANŞET SAVAŞ YÜZÜNDEN ÇÖPE GITTI!’"   16:40   MERSIN’DE RAMAZAN BEREKETI: ÇAĞDAŞKENT İFTARıNDA BINLER AYNı SOFRADA BULUŞTU!   16:37   CHP’LI TRAKYA BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı...ÇANAKKALE BELEDIYE BAŞKANı MUHARREM ERKEK: "ASLA VE ASLA BIR MILIM DAHI GERI ADıM ATMAYACAĞıZ"   16:34   GÜVENPARK KATLIAMı’NıN 10. YıLı... MANSUR YAVAŞ: "ŞEHIT OLAN VATANDAŞLARıMıZı RAHMETLE ANıYORUM"   16:33   ÜNLÜ TARIHÇI İLBER ORTAYLı HAYATıNı KAYBETTI   15:39   ÖMER GÜNEL GÖZALTıNA ALıNDı... ALI MAHIR BAŞARıR: "ÖMER GÜNEL’IN SIYASI BIR OPERASYONUN HEDEFI OLDUĞU APAÇıK ORTADADıR"   15:37   CHP’DEN DOĞU AKDENIZ YEREL MEDYA BULUŞMASı… CHP’LI BULUT: “TRT SAVCıLıĞA SOYUNDU”   15:36   GÖZALTıNA ALıNAN KUŞADASı BELEDIYE BAŞKANı GÜNEL’DEN AÇıKLAMA... "MÜCADELEM SADECE HAKSıZLıĞA KARŞı DEĞIL, KÖTÜLÜĞE VE KÖTÜYE KARŞı DA OLACAK"   15:36   MSB: İRAN’DAN ATEŞLENIP TÜRK HAVA SAHASıNA GIREN BIR BALISTIK MÜHIMMAT NATO HAVA VE FÜZE SAVUNMA UNSURLARı TARAFıNDAN ETKISIZ HALE GETIRILDI   14:23   CHP’LI ESKI İL BAŞKANLARıNDAN BAŞKAN SEÇER’E DESTEK ZIYARETI   13:35   ÖZGÜR ÖZEL, SOSYALIST ENTERNASYONAL PREZIDYUM TOPLANTıSı’NA KATıLDı: "BU BASKı REJIMI ALTıNDA IKTIDARA DOĞRU YÜRÜMEYE ÇALıŞıYORUZ"  
 
     
   

Eğitim Sen`den "örgütlenme ve mücadele" kampanyası


Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), "eğitimcilerin özlük haklarının ve ekonomik koşullarının düzeltilmesi" talebiyle "örgütlenme ve mücadele" kampanyası başlattı. 

 

Tarih : 18 Mart 2025 Salı 11:48   Okunma : 472

(VAN) - Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), "eğitimcilerin özlük haklarının ve ekonomik koşullarının düzeltilmesi" talebiyle "örgütlenme ve mücadele" kampanyası başlattı. 

Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, kampanyaya ilişkin Cumhuriyet Caddesi`nde sendika üyeleriyle birlikte yaptığı açıklamada, kampanyanın, talepleri kabul edilene kadar süreceğini ifade etti.

Eğer rol model olacaklarsa eğitim emekçilerinin entelektüel, sportif, kültürel, sanatsal faaliyetleri takip etmek, bunları yapmak için de yeterli ücrete sahip olmak zorunda olduğunu belirten Irmak, "özellikle AKP iktidarının rant, piyasa odaklı, zengini daha zengin yapan politikları karşısında ücretlilerin, emeklilerin, asgari ücretlilerin her gün yoksullaştıklarını" kaydetti.

“Eskiden 48 gram altın alıyorduk, şimdi 10 grama düştü”

Kampanyayı 81 ilde sürdüreceklerini belirten Irmak, eylemlerinin toplu sözleşme sürecine kadar devam edeceğini, toplu sözleşme masasında taleplerinin yerine getirilmemesi halinde de ülkede genel grev ve direniş örgütleyeceklerini anlattı.

Irmak, "2005 yılında maaşımızla 48 gram altın alabiliyorken bugün sadece 10 gram alabiliyoruz. Cumhurbaşkanı diyor ki `En çok yükselenden örnek veriyorsunuz`. Bir süredir baskılanma altında tuttuğunuz euro, dolardan örnek verelim. 20 yıl önce maaşlarımızla aldığımız euro, doların sadece 8`de biri kadar büyümüşüz. Nereden bakarsak bakalım çok ciddi yoksullaşma, ücret adaletsizliği ile karşı karşıyayız." diye konuştu.

Vergide adalet, yan ödemelerin ve aylık enflasyon farklarının maaşlara yansıtılması ve eşit işe eşit ücret istediklerini bildiren Irmak, şunları söyledi:

"Yıllardır AKP iktidarı rant odaklı bir siyaset izliyor. Bu ülkede ücretle çalışanlar her gün yoksullaşıyorlar. Ülkedeki genel hukuksuzluk ve anti demokratik uygulamalar da aynı zamanda toplumsal eşitsizliği derinleştiren birer olguya dönüşmüş durumda. 2005`te bugünkü taban maaşımızın iki katını alıyorduk. Seyyanen zamlar, eğitim öğretim tazminatları, sınav ücretleri vb. ücretlendirmeler taban maaşımıza yansıtılmıyor. Taban maaşa yansıtılmadığı için de emekli olduğumuzda açlık ve sefalet ücretiyle karşı karşıya kalıyoruz. O yüzden temel talebimizdir, bütün yan ödemelerin, ek ödemelerin taban maaşa eklenmesini istiyoruz. Tüm kamu emekçileri için bu durum geçerlidir. O yüzden kimse 65 yaşı doldurmadan artık emekli olamıyor. Çünkü emekli olduklarında bir sefalet ücreti ile karşı karşıya kalıyorlar.

5510 sayılı yasaya göre bugün bir eğitim emekçisi emekli olduğunda 28-29 bin lira emekli maaşı alırken 2008 sonrası işe başlayan bir kamu emekçisi bugünün parasıyla 14 bin 700 lira emekli maaşıyla karşı karşıya kalacaktır."

“Öğretmen 3 maaşını vergi olarak ödüyor”

Maaşlarında vergi dilimlerinden kaynaklı ciddi kesintiler olduğunu anlatan Irmak, bu sebeple vergide de adalet istediklerini bildirdi.

Irmak, "Maaşlarımız enflasyona karşı bir de orada eriyor. Bir eğitim emekçisi öğretmen yılda 3 maaşını vergi olarak ödüyor. Yoksulluk sınırının altındaki hiçbir ücretliden vergi alınmamalıdır. Yoksulluk sınırının üstündeki vergilendirme de kategori olarak vergilendirilmeli, az ücretliden az, çok ücretliden çok, çok kazanandan çok vergi alınmalıdır." dedi.

Eğitim Sen Van Şube Eş Başkanı Funda Demir Bozkurt ise kampanyayı beş ilden başlattıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Haklarımız taleplerimiz ve geleceğimiz için Eğitim Sen`de buluşalım şiarı ile başlattığımız bu kampanya ile eğitim ve bilim emekçilerinin en geniş kesimlerine ulaşmayı ve onlarla birlikte ortak bir gelecek örgütlemeyi, birlikte mücadeleyi ilmik ilmik örmeyi hedefliyoruz. Mücadelemizi büyütelim ve haklarımızı kazanalım. Haklarımız, geleceğimiz ve taleplerimiz için Eğitim Sen ile birleşelim."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA