24 Nisan 2025 Perşembe

10:59   MERSIN`DE ÇOCUKLAR, ITFAIYECILIK EĞITIMI ALDı   16:53   CHP`LI KıŞ`TAN BAKAN URALOĞLU`NA: "BAKANLıĞıNıZıN GSM OPERATÖRLERININ AFET ANLARıNDA HIZMET KESINTISINE UĞRAMAMASı IÇIN ALDıĞı ÖNLEMLER NELERDIR?"   13:44   İSTANBUL BÜYÜKÇEKMECE`DE 4,9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   13:10   İSTANBUL`DA DEPREM... İÇIŞLERI BAKANı YERLIKAYA: "TÜM EKIPLER SAHA TARAMALARıNA BAŞLADı"   12:24   MATTIA AHMET MINGUZZI`NIN AILESININ AVUKATı REZAN EPÖZDEMIR TEHDIT EDILDIĞINI DUYURDU   11:54   CHP`DEN TAKSIM ANıTı`NA "MILLET BÜYÜKTÜR" ÇELENGI   10:31   ÖZGÜR ÖZEL: “SAAT 17.00`DE BÜTÜN ANKARALıLARLA BIRLIKTE KURDUĞUMUZ MECLIS`TEN KURUCUMUZ ATATÜRK`E YÜRÜYECEĞIZ”   09:34   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, ULUSAL EGEMENLIK VE ÇOCUK BAYRAMı KONSERINE KATıLDı   16:45   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER: "23 NISAN, CUMHURIYET`IMIZIN TEMEL DEĞERLERINE BAĞLıLıĞıMıZıN SIMGESIDIR"   16:43   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL, MERSIN’IN IHTIYAÇLARıNı MECLIS’E TAŞıDı   14:57   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "BU ŞARTLAR ALTıNDA ORTAYA ÇıKAN ETKIN PIŞMANLıKLA ADALET SAĞLANıR Mı"   13:54   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA DEVRETTI   11:43   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER`DEN 23 NISAN MESAJı   11:14   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT: "ÇOCUKLARıMıZA SAHIP ÇıKMAK ÜLKEMIZIN GELECEĞINE SAHIP ÇıKMAK ANLAMı TAŞıMAKTADıR"   09:51   "MERSIN ÇOCUK FESTIVALI" RENKLI ETKINLIKLERLE DEVAM EDIYOR   09:36   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, ÇOCUKLARLA EL ELE BAYRAM KORTEJINE KATıLDı   09:14   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN SPORCUSU NIDANUR TURHAN, BAŞKAN SEÇER`I ZIYARET ETTI   23:33   "CHP’LI ÇAĞLA SAKAR: ’DEMOKRASI İÇIN, ADALET İÇIN, ERKEN SEÇIM ŞART!’"   21:45   ANKARA`DA LISELILERDEN "PROJE OKUL" ATAMALARıNA TEPKI: "BU BÖYLE GITMEZ, GENÇLIK BIAT ETMEZ"   20:39   KÜTAHYA`DA 4.3 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, 18 Mart Şehitleri Anma Günü programına katıldı


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi`nin 110`uncu yıl dönümü kapsamında Mersin Valiliği tarafından Mersin Şehitliği`nde düzenlenen programa katıldı. Günün anlam ve önemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Seçer, "Çanakkale Zaferi, sadece bizim tarihimizde değil, dünya tarihinde önemli yer tutan bir zafer" dedi. 

 

Tarih : 18 Mart 2025 Salı 13:56   Okunma : 520

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi`nin 110`uncu yıl dönümü kapsamında valilik tarafından düzenlenen programa katıldı. Törene Başkan Vahap Seçer`in yanı sıra Mersin Valisi Atilla Toros, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harekât ve Eğitim Daire Başkanı Tuğamiral Tayfun Karataş, Mersin milletvekilleri, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Mersin Şube Başkanı Halit Şahin, şehit yakınları, gaziler, kent protokolü, vatandaşlar ve öğrenciler katılım sağladı. 

Şehit mezarlarına karanfil bırakıldı 

Törende, Vali Toros, Tuğamiral Karataş, Başkan Seçer ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Mersin Şube Başkanı Şahin tarafından Şehitlik Anıtı`na çelenk sunuldu. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve saygı atışı yapıldı. Bir öğrenci tarafından okunan şiirin ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Mersin Şube Başkanı Halit Şahin konuşma yaptı. Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı`ndan Teğmen Hüseyin Yılgın da günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdikten sonra, Vali Toros tarafından Şehitlik Defteri imzalandı.

Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından Mersin İl Müftüsü Aydın Yığman tarafından şehitler için dua okundu. Yapılan duanın ardından Başkan Seçer ve protokol üyeleri, şehitlerin mezarlarını ziyaret ederek, karanfil bıraktı. 

"Türkiye Cumhuriyeti`nin ön sözü Çanakkale Zaferi`nde yaşandı"

Şehitlerin mezarlarına çiçek bırakan ve dua eden Başkan Seçer, günün anlam ve önemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Seçer, "Çanakkale Zaferi sadece bizim tarihimizde değil, dünya tarihinde önemli yer tutan bir zafer. Bir ulusun küllerinden yeniden doğuşunun başlangıcı. Bugün eğer Atatürk`ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti çatısı altında yaşıyorsak, bu o zaferin sonucunda olmuştur. Bugünkü Cumhuriyet`in kilometre taşlarının o günlerde döşenmeye başlamasıyla oldu. Bir anlamda Türkiye Cumhuriyeti`nin ön sözü Çanakkale Zaferi`nde yaşandı" dedi. 

"Bizi ulus yapan en önemli unsurların başında ortak amaç var"

Anadolu topraklarında yaşayan her insanın atalarının Çanakkale`de vatanı uğruna savaştığını vurgulayan Seçer, "Hepsinin kutsal mücadeleleri, alın terleri var. Bizi ulus yapan en önemli unsurların başında da ortak amaç, ortak kader, ortak mücadele var. Bu nedenle Çanakkale Zaferi bizim tarihimizin çok önemli bir dönüm noktasıdır. Ezelden ebede eğer bir vatan, ülke, millet uğruna canını feda eden insanlar, şehitler varsa; topluma, ülkeye, o vatana kimse zarar veremez" diye konuştu.

"Hepsine şükran ve minnet borçluyuz"

Bu toprakların, Mustafa Kemal Atatürk gibi bir lideri yarattığını söyleyen Seçer, sözlerini şöyle noktaladı:

"Ne mutlu ki bu topraklar 20. yüzyılda Mustafa Kemal Atatürk gibi bir lideri yarattı ve bu topraklar üzerinde genç ve bağımsız bir Cumhuriyet`in oluşmasını sağladı. O günden bugüne elbette ki çok zorlu mücadeleler oldu. Şehitlik, her ortamda ve konuda ülkenin birliğini, bütünlüğünü savunan ve bu uğurda can veren evlatlarımızın mekânı. Hepsine şükran ve minnet borçluyuz. Milletimizin Zafer Günü`nü kutluyor, şehitlerimizi de saygıyla yâd ediyorum." 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA