1 Mayıs 2026 Cuma

09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’   16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”   14:49   BM’DEN TÜRKIYE’YE UYARı: “AVUKATLAR VE INSAN HAKLARı SAVUNUCULARı SISTEMATIK OLARAK HEDEF ALıNıYOR”  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, 18 Mart Şehitleri Anma Günü programına katıldı


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi`nin 110`uncu yıl dönümü kapsamında Mersin Valiliği tarafından Mersin Şehitliği`nde düzenlenen programa katıldı. Günün anlam ve önemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Seçer, "Çanakkale Zaferi, sadece bizim tarihimizde değil, dünya tarihinde önemli yer tutan bir zafer" dedi. 

 

Tarih : 18 Mart 2025 Salı 13:56   Okunma : 711

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi`nin 110`uncu yıl dönümü kapsamında valilik tarafından düzenlenen programa katıldı. Törene Başkan Vahap Seçer`in yanı sıra Mersin Valisi Atilla Toros, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harekât ve Eğitim Daire Başkanı Tuğamiral Tayfun Karataş, Mersin milletvekilleri, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Mersin Şube Başkanı Halit Şahin, şehit yakınları, gaziler, kent protokolü, vatandaşlar ve öğrenciler katılım sağladı. 

Şehit mezarlarına karanfil bırakıldı 

Törende, Vali Toros, Tuğamiral Karataş, Başkan Seçer ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Mersin Şube Başkanı Şahin tarafından Şehitlik Anıtı`na çelenk sunuldu. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve saygı atışı yapıldı. Bir öğrenci tarafından okunan şiirin ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Mersin Şube Başkanı Halit Şahin konuşma yaptı. Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı`ndan Teğmen Hüseyin Yılgın da günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdikten sonra, Vali Toros tarafından Şehitlik Defteri imzalandı.

Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından Mersin İl Müftüsü Aydın Yığman tarafından şehitler için dua okundu. Yapılan duanın ardından Başkan Seçer ve protokol üyeleri, şehitlerin mezarlarını ziyaret ederek, karanfil bıraktı. 

"Türkiye Cumhuriyeti`nin ön sözü Çanakkale Zaferi`nde yaşandı"

Şehitlerin mezarlarına çiçek bırakan ve dua eden Başkan Seçer, günün anlam ve önemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Seçer, "Çanakkale Zaferi sadece bizim tarihimizde değil, dünya tarihinde önemli yer tutan bir zafer. Bir ulusun küllerinden yeniden doğuşunun başlangıcı. Bugün eğer Atatürk`ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti çatısı altında yaşıyorsak, bu o zaferin sonucunda olmuştur. Bugünkü Cumhuriyet`in kilometre taşlarının o günlerde döşenmeye başlamasıyla oldu. Bir anlamda Türkiye Cumhuriyeti`nin ön sözü Çanakkale Zaferi`nde yaşandı" dedi. 

"Bizi ulus yapan en önemli unsurların başında ortak amaç var"

Anadolu topraklarında yaşayan her insanın atalarının Çanakkale`de vatanı uğruna savaştığını vurgulayan Seçer, "Hepsinin kutsal mücadeleleri, alın terleri var. Bizi ulus yapan en önemli unsurların başında da ortak amaç, ortak kader, ortak mücadele var. Bu nedenle Çanakkale Zaferi bizim tarihimizin çok önemli bir dönüm noktasıdır. Ezelden ebede eğer bir vatan, ülke, millet uğruna canını feda eden insanlar, şehitler varsa; topluma, ülkeye, o vatana kimse zarar veremez" diye konuştu.

"Hepsine şükran ve minnet borçluyuz"

Bu toprakların, Mustafa Kemal Atatürk gibi bir lideri yarattığını söyleyen Seçer, sözlerini şöyle noktaladı:

"Ne mutlu ki bu topraklar 20. yüzyılda Mustafa Kemal Atatürk gibi bir lideri yarattı ve bu topraklar üzerinde genç ve bağımsız bir Cumhuriyet`in oluşmasını sağladı. O günden bugüne elbette ki çok zorlu mücadeleler oldu. Şehitlik, her ortamda ve konuda ülkenin birliğini, bütünlüğünü savunan ve bu uğurda can veren evlatlarımızın mekânı. Hepsine şükran ve minnet borçluyuz. Milletimizin Zafer Günü`nü kutluyor, şehitlerimizi de saygıyla yâd ediyorum." 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA