16 Haziran 2026 Salı

09:22   MERSIN’DE ÇOCUK İŞÇILIĞIYLE MÜCADELEDE KRITIK UYARı: ’UCUZ İŞÇILIK ÜZERINDEN KAZANÇ RISKI VAR!’   01:54   CHP GENEL MERKEZI’NDE İŞTEN ÇıKARMA KRIZI! ADANA MILLETVEKILI BURHANETTIN BULUT İSYAN ETTI: "VICDANLARA HAVALE EDIYORUZ"   19:22   ÖZGÜR ÖZEL YARıN GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK... “GRUBUMUZUN ORTAK KARARı”   19:19   CHP ANKARA GÖNÜLLÜLER PLATFORMU’NDAN ÇAĞRı: ACIL KURULTAY ISTIYORUZ   19:16   ABDURRAHMAN TUTDERE, AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA SAVUNMA YAPTı: UYDURMA BEYANLAR ÜZERINDEN RÜŞVETLE ITHAM ETMEK BU KADAR UCUZ OLMAMALı   19:13   ARZU ÇERKEZOĞLU: “DEMOKRASI IŞÇI SıNıFıNıN EKMEĞIDIR, KıRMıZı ÇIZGISIDIR”   19:12   CHP’DE ANLAŞMA: ÖZEL DE KıLıÇDAROĞLU DA GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK   19:10   DEM PARTI’DEN "SEYFO" ANMASı   11:32   MEZITLI BELEDIYESI RITIM GRUBU’NDAN HATAY’DA DAYANıŞMA KONSERI   11:31   MUTABAKAT, KÜRESEL PIYASALARA NEFES ALDıRDı,: ALTıN VE ASYA BORSALARı YÜKSELDI, PETROL GERILEDI   10:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KALKıNMADA SÜRDÜRÜLEBILIR MODEL: “HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM”   10:28   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE PSIKOLOJIK VE AKADEMIK DESTEK   09:10   YKS’YE GÜNLER KALA HAYAT KURTARAN TAKTIKLER! UZMANLAR UYARDı: SıNAV ANıNDA BUNU YAPıN, STRATEJINIZI ASLA DEĞIŞTIRMEYIN!   23:58   78’LILER HAREKETI MERSIN’DE TOPLANDı! TARIHI GENEL KURULDAN ’YÜZYıLLıK YÜZLEŞME’ VE ’ADALET’ ÇıKıŞı   23:58   MHP’LI LEVENT UYSAL PALERMO’DAN DÜNYAYA SESLENDI...   15:35   SÜHEYL BATUM’DAN CHP KURULTAY KARARıNA SERT TEPKI: ’ÇOCUKLARıN BILE GÜLECEĞI BIR DURUM!’   01:05   CHP’DE DEPREM! REKOR OYLA SEÇILEN BELEDIYE BAŞKANı İÇIN İHRAÇ İSTEMI: "KARARı KABUL ETMIYORUM!"   23:23   CHP’DE ŞOK İSTIFA! TANJU ÖZCAN "SIYASI CUNTA" DIYEREK GEMILERI YAKTı: ’SAVUNMA VERMEM...’   19:09   CHP SÖZCÜSÜ SARı: MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı SERKAN TUNCER ILE BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN TEDBIRLI OLARAK KESIN ÇıKARMA CEZASı ISTEMIYLE YÜKSEK DISIPLIN KURULU’NA SEVK EDILDI   16:50   CHP MYK, GENEL BAŞKAN KEMAL KıLıÇDAROĞLU BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı  
 
     
   

Ekrem İmamoğlu`nun avukatı Mehmet Pehlivan: "Diploma iptal edildi haberi yanlıştır. Üniversite yönetim kurulu yetkisi görevi olmaksızın bir metin yayınlamış"


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun avukatı Mehmet Pehlivan, "Üniversite yönetim kurulu bu kararı alamaz. İdare hukukunun açık hükümleri bellidir. Yetkide ve usulde paralellik ilkesi vardır. Bu diplomayı, bu yatay geçişi fakülte yönetim kurulu yapmıştır ancak bu konuda kararı fakülte yönetim kurulu alır. Bu aşamada bundan başka söyleyecek bir şey yok ki. Kanun açık, yönetmelik açık. Ortada aleni bir hukuksuzluk var. Yok hükmündedir. Yani diploma iptal edildi haberi yanlıştır. Üniversite Yönetim Kurulu, yetkisi görevi olmaksızın bir metin yazmış yayınlamış" dedi.

 

Tarih : 18 Mart 2025 Salı 18:53   Okunma : 2206

(ANKARA) - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan, "Üniversite yönetim kurulu bu kararı alamaz. İdare hukukunun açık hükümleri bellidir. Yetkide ve usulde paralellik ilkesi vardır. Bu diplomayı, bu yatay geçişi fakülte yönetim kurulu yapmıştır ancak bu konuda kararı fakülte yönetim kurulu alır. Bu aşamada bundan başka söyleyecek bir şey yok ki. Kanun açık, yönetmelik açık. Ortada aleni bir hukuksuzluk var. Yok hükmündedir. Yani diploma iptal edildi haberi yanlıştır. Üniversite Yönetim Kurulu, yetkisi görevi olmaksızın bir metin yazmış yayınlamış" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pevlivan, İstanbul Üniversitesi Yönetim Kurulu kararıyla İmamoğlu`nun diplomasının iptal edilmesini Halk TV canlı yayınında değerlendirdi.

Avukat Pehlivan, şunları söyledi:

"Kararı biz görmedik. İstanbul Üniversitesi`nin resmi sayfasında yapılan duyurudan okuyoruz. Bu ilana göre Üniversite Yönetim Kurulu kararından bahsediyor. 18 Mart tarihli bir Üniversite Yönetim Kurulu kararından bahsediyorlar. Şunu çok açık bir şekilde söyleyeyim; üniversite yönetim kurulunun böyle bir karar alma yetkisi yoktur. Bu karar yok yok hükmündedir. Bunu mevzuata dayanarak söylüyorum. 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu`nun 15`inci maddesi üniversite yönetim kurulunun kuruluşunu, işleyişini ve görevlerini tanımlar. Kuruluşu ve işleyişinde bu kanun maddesinde çok açık bir şekilde şunu söylüyor; Üniversite Yönetim Kurulu, idari faaliyetlerde rektöre yardımcı bir organ olarak şu görevleri yapar, yükseköğretim üst kuruluşları ve senato kararlarının uygulanmasında belirlenen plan ve programlar doğrultusunda rektöre yardım etmek, faaliyet, plan ve programların uygulanmasını sağlamak, üniversiteye bağlı birimlerin önerilerini dikkate almak, yatırım programı ve bütçe tasarımı incelemek, kendi önerileriyle birlikte rektörlüğe, vakıf üniversitelerinde ise mütevelli heyetini sunmak. Yani bu kanun maddesi açıkça Üniversite Yönetim Kurulunun görevlerini tanımlıyor. Üniversite Yönetim Kurulunun bu şekilde bir karar alma yetkisi yoktur, yetki gaspı vardır. Yok hükmündedir. Yani şunu söylüyorum; kantinliğin bu kararı almasıyla Üniversite Yönetim Kurulunun bu kararı alması aynı hükümdedir.

Nasıl kantin başkanlığı veyahut da döner sermaye bu kararı alamıyorsa Üniversite Yönetim Kurulu kararı alamaz. İdare hukukunun açık hükümleri bellidir. Yetkide ve usulde paralellik ilkesi vardır. Bu diplomayı, bu yatay geçişi fakülte yönetim kurulu yapmıştır bu konuda kararı ancak fakülte yönetim kurulu alır. Bu aşamada bundan başka söyleyecek bir şey yok. Kanun açık, yönetmelik açık. Ortada aleni bir hukuksuzluk var. Yok hükmündedir. Yani diploma iptal edildi haberi yanlıştır. Üniversite Yönetim Kurulu, yetkisi görevi olmaksızın bir metin yazmış yayınlamış."

"Diploma hakkında Üniversite’nin Kantini ile Yönetim Kurulu’nun yetkisi aynıdır"

Pehlivan ayrıca sosyal medya hesabından da şu paylaşımı yaptı:

"Üniversite Yönetim Kurulu, böyle bir karar alamaz. İlan edilen karar, yok hükmündedir. 2547 sayılı Yükseköğretim Öğretim Kanunu’nun 15. Maddesinde Üniversite Yönetim Kurulu’nun idari faaliyetlerde rektöre yardımcı bir organ olduğu açıkça yazıyor. Diplomaya dair böyle bir karar alma yetkisi yoktur, yok hükmündedir. Haliyle diploma iptali haberi doğru değildir. Diploma hakkında Üniversite’nin Kantini ile Yönetim Kurulu’nun yetkisi aynıdır. Yani, yetkisi yoktur."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA