2 Mayıs 2026 Cumartesi

14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!  
 
     
   

Alman basını, İmamoğlu`nun gözaltına alınmasını manşetlere taşıdı


Almanya`nın önde gelen basın kuruluşları, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun gözaltına alınmasını gündemlerine taşıdı. Haberlerde, İmamoğlu`nun "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a karşı güçlü bir rakip olduğu" vurgulanırken, gözaltının ``siyasi bir hamle olup olmadığı`` tartışmaya açıldı.

 

Tarih : 19 Mart 2025 Çarşamba 10:49   Okunma : 717

Haber: İlhan BABA

(BERLİN)- Almanya`nın önde gelen basın kuruluşları, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun gözaltına alınmasını gündemlerine taşıdı. Haberlerde, İmamoğlu`nun "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a karşı güçlü bir rakip olduğu" vurgulanırken, gözaltının ``siyasi bir hamle olup olmadığı`` tartışmaya açıldı.

Alman basını, Türkiye`deki siyasi gelişmeleri gündemlerine taşıdı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun gözaltına alınması, maneştlerde, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a karşı güçlü bir rakip olduğu"  ifadeleriyle yer aldı. Haberlerde, muhalefetin bu tutuklamaya tepki gösterdiği ve uluslararası toplumun da konuyu yakından takip ettiği vurgulandı. Seçim sürecine etkisi büyük olabilecek bu gelişmenin, Türkiye`nin iç siyasetinde yeni bir döneme işaret edebileceği ifade edildi.

Alman basını, ayrıca, İmamoğlu`nun tutuklanmasının demokratik sürece zarar verebileceğine dair yorumlara da yer verdi. Haberlere göre, bu gelişme Türkiye`de muhalefet üzerindeki baskıyı artırabilir ve uluslararası alanda Türkiye`nin hukuk devleti anlayışına ilişkin tartışmalara neden olabilir. 

Süddeutsche Zeitung, İmamoğlu`nun suç örgütü üyeliği ve yolsuzluk gibi suçlamalarla karşı karşıya olduğunu belirtti. Haberde, tutuklama kararının, İmamoğlu`nun partisinin Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesine kısa bir süre kala alındığına dikkat çekildi.

Focus Online ise "Erdoğan`a karşı aday olacaktı, Türk yargısı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu`nu gözaltındı" başlığıyla verdiği haberinde, muhalefetin bu kararı bir darbe girişimi olarak nitelendirdiğini aktardı. Haberde, İmamoğlu`nun Erdoğan`a karşı güçlü bir rakip olarak görüldüğü vurgulandı.

Der Westen gazetesi, İmamoğlu`nun sabahın erken saatlerinde gözaltına alındığını duyurdu. Haberde, gözaltının zamanlamasına dikkat çekilerek, bu gelişmenin seçim sürecini doğrudan etkileyebileceği ifade edildi.

RP Online ve DER FRANG, "Önemli Erdoğan muhalifi İmamoğlu gözaltında" başlığıyla verdikleri haberlerinde, İmamoğlu`nun İstanbul`un popüler belediye başkanı olduğu ve Erdoğan`ın en güçlü rakiplerinden biri olarak görüldüğünü belirtti.

Seçim sürecine etkisi tartışılıyor

Frankfurter Allgemeine, "Erdoğan en güçlü rakibini saf dışı bırakıyor" başlığıyla yayımladığı haberinde, İmamoğlu`nun cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilmek istendiğini, ancak Türk yargısının siyasi bir karar alarak önce davrandığını öne sürdü.

Deutschlandfunk, İmamoğlu hakkında "Yedi yıl hapis cezasıyla karşı karşıya" başlıklı bir haber yayımlayarak, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının CHP`li belediye başkanı için ağır bir ceza talep ettiğini bildirdi.

Tages Anzeiger ise "Önemli Erdoğan muhalifi gözaltında – Pazar gününe kadar gösteri yasağı" başlıklı haberinde, gözaltı kararının ardından  gösteri yasağı getirildiğine vurgu yaptı.

Stuttgarter Nachrichten de benzer şekilde, muhalefetin İmamoğlu`nun gözaltına alınmasını ``darbe girişimi olarak nitelendirdiğine`` dikkati çekti.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA