20 Haziran 2025 Cuma

09:20   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, ÖZEL GEREKSINIMLI BIREY VE AILELERINE SANATLA DESTEK OLUYOR   09:10   BÜYÜKŞEHIR’DEN TARSUS’UN DOĞU VE BATı GIRIŞ NOKTALARıNDA PEYZAJ ÇALıŞMASı…    08:10   TARSUS BELEDIYESI’NDEN MIMAR-MÜHENDIS ÇALıŞTAYı   08:07   TÜRKIYE BAROLAR BIRLIĞI, İMAMOĞLU’NUN AVUKATı PEHLIVAN’ıN TUTUKLANMASı ÜZERINE OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı: SAVUNMA ASLA SUSMAYACAK, KORKMAYACAK VE ITAAT ETMEYECEK   21:19   MERSIN VE HATAY’DAN BIR İLK: ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’   16:46   CHP TARSUS İLÇE KADıN KOLLARı EV ZIYARETLERINE DEVAM EDIYOR   10:15   TARIHE, DOĞAYA VE KÜLTÜRE YOLCULUK: KILIKYA YOLU TANıTıM YÜRÜYÜŞLERI SÜRÜYOR   10:09   KADıNLAR ÜRETMEYE, MERSIN GÜÇLENMEYE DEVAM EDIYOR   10:05   CHP’LI GÜLCAN KıŞ, “MERSIN ÜRETIYOR AMA YATıRıM ALAMıYOR, BU BIR IHMALKÂRLıK DEĞIL, SIYASI TERCIHTIR!”   09:01   BÜYÜKŞEHIR’IN İTAIYE ERI SıNAVLARıNDA ADAYLAR TER DÖKTÜ   14:39   TARSUS BELEDIYESI’NDEN YAŞAMA DOKUNAN HIZMET    14:01   YENIŞEHIR BELEDIYESI MERSIN’E KENT KÜTÜPHANESI VE OYUNCAK MÜZESI KAZANDıRıYOR   13:59   MEZITLI’DE KADıNLARA, EMEKLILERE VE ENGELLILERE YÖNELIK MOBIL KUAFÖR HIZMETI 15.500 KIŞIYE ULAŞTı   13:55   GOLDEN GLOBAL YATıRıM BANKASı VE ICD 20 MILYON DOLARLıK FINANSMAN ANLAŞMASıNı İMZALADı   10:28   YÖNETICI KRIZI KAPıDA: TERFI SISTEMI ÇÖKÜYOR, ŞIRKETLER GELECEĞINI KAYBEDIYOR   10:23   RAHMI M. KOÇ MÜZESI’NDE BOYANıN SUYLA DANSı: EBRU SERGISI   10:19   MINIK SPORCULAR SPORA İLK ADıMLARıNı AKDENIZ’DE ATıYOR   10:16   ULUSLARARASı PARA TRANSFERI ARTıK DAHA KOLAY: MORPARA VE MONEYGRAM İŞ BIRLIĞI   10:12   YUMURTALıK BELEDIYESI, HALK SAĞLıĞı IÇIN ÇALıŞıYOR   10:08   “ZEYTINLIKLER MADENCILIĞE KURBAN EDILIYOR”  
 
     
   

DİSK Genel-İş: “İmamoğlu`nun gözaltına alınması, hukuk devleti anlayışına ve halkın iradesine yönelik ağır bir saldırıdır”


Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu`na (DİSK) bağlı Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu`nun gözaltına alınmasına ilişkin, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun diplomasının, İstanbul Üniversitesi Yönetim Kurulu tarafından keyfi ve hukuksuz bir kararla iptal edilmesinin ardından, bugün sabah erken saatlerde evine yapılan baskınla gözaltına alınması, hukuk devleti anlayışına ve halkın iradesine yönelik ağır bir saldırıdır” ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 19 Mart 2025 Çarşamba 11:47   Okunma : 930

(ANKARA) - Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu`na (DİSK) bağlı Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu`nun gözaltına alınmasına ilişkin, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun diplomasının, İstanbul Üniversitesi Yönetim Kurulu tarafından keyfi ve hukuksuz bir kararla iptal edilmesinin ardından bugün sabah erken saatlerde evine yapılan baskınla gözaltına alınması, hukuk devleti anlayışına ve halkın iradesine yönelik ağır bir saldırıdır” açıklamasını yaptı.

DİSK Genel-İş Sendikası, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan iki ayrı soruşturma kapsamında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun gözaltına alınmasına tepki gösterdi. DİSK Genel-İş tarafından yapılan açıklama şöyle:

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun diplomasının, İstanbul Üniversitesi Yönetim Kurulu tarafından keyfi ve hukuksuz bir kararla iptal edilmesinin ardından, bugün sabah erken saatlerde evine yapılan baskınla gözaltına alınması, hukuk devleti anlayışına ve halkın iradesine yönelik ağır bir saldırıdır. İmamoğlu`nun yanı sıra, ilçe belediye başkanları ve gazetecilerin de gözaltına alınması, siyasi saiklerle yürütülen, keyfi ve hukuksuz bir operasyonun parçasıdır.

Türkiye`nin en büyük kentinin belediye başkanının hukuksuz bir şekilde gözaltına alınması kesinlikle kabul edilemez. Bu uygulamalar, halkın iradesini yok sayan, adaleti, demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü hedef alan bir sürecin devamıdır. Türkiye toplumu, adalet, eşitlik, demokrasi ve hukuk devleti ilkelerine duyduğu inancına bir kez daha ağır bir darbe almıştır. Muhaliflere yönelik şafak baskınlarıyla gözdağı verilmesi ve ülkenin adeta büyük bir cezaevine dönüştürülmesi, geleceğimize yapılacak en büyük kötülüktür. Bu hukuksuz gözaltıları reddediyor ve güçlü bir şekilde kınıyoruz.

Ülkemizin ihtiyacı daha fazla demokrasi, daha fazla hukuk ve adalet iken, baskı ve tutuklamalarla yönetilmeye çalışılması asla kabul edilemez. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve gözaltına alınan diğer belediye başkanları ile belediye yöneticileri derhal serbest bırakılmalıdır. Hukukun siyasete alet edilmesine son verilmesi, yalnızca bu sürecin mağdurları için değil, ülkemizin geleceği için de bir zorunluluktur. Bu hukuksuzluktan bir an önce vazgeçilmelidir!”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA