22 Aralık 2025 Pazartesi

15:37   DEM PARTI İMRALı HEYETI, CHP’YI ZIYARET ETTI... ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKIYE’NIN HEM TERÖRSÜZ TÜRKIYE HEDEFINI, HEM DEMOKRATIK TÜRKIYE HEDEFINI BIRLIKTE HAYATA GEÇIREBILECEK YARıNLARı UMUT EDIYORUZ”   15:35   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN, MILLI SAVUNMA BAKANı GÜLER VE MİT BAŞKANı KALıN, SURIYE CUMHURBAŞKANı ŞARA TARAFıNDAN KABUL EDILDI   15:34   LEYLA ZANA, “ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK” MITINGINDE KONUŞACAK   15:31   İYİ PARTILI ÇÖMEZ: "AMERIKAN ADALET BAKANLıĞı EPSTEIN DOSYASıNDA TÜRKIYE’DEN KÜÇÜK KıZ ÇOCUKLARıNıN ISTISMAR ADASıNA GÖTÜRÜLDÜĞÜ YAZıYOR"   11:33   MERSIN OPERASı KAPALı GIŞE SEZONUNU “YENI YıL ŞARKıLARı” KONSERIYLE ZIRVEYE TAŞıYOR!   10:23   “TÜRKIYE DARALıRKEN AKDENIZ HAZıR GIYIM İHRACATTA REKOR KıRDı: %68 ARTıŞLA 45,6 MILYON DOLAR”   10:05   TARSUS’UN LEZZETLERI DÜNYA SAHNESINDE: FıNDıK LAHMACUN VE KAYNAR PROJESIYLE GASTRONOMI YOLCULUĞU   12:30   “SEÇER’DEN DEMOKRASI VURGUSU: ‘TÜRKIYE HUKUK DEVLETI İSE HERKES ÖZGÜRCE KONUŞACAK’”   09:35   TÖMÜK’TE YERLI MALı HAFTASı: KADıN EMEĞI VE YÖRESEL LEZZETLER BÜYÜKŞEHIR’LE HAYAT BULDU   06:27   SANAT VE HAFıZA BULUŞTU: “KONUŞAN MEKTUPLAR” MERSIN’DE İZLEYICIYLE   17:10   MERSIN’DE KADıNLARıN HIKÂYELERI PERDEDE: 28. UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI BAŞLADı   15:58   “SILIVRI’DEN EDIRNE’YE: İMAMOĞLU’NUN MEKTUBU MILLET İRADESINI AYAĞA KALDıRDı”   15:45   CHP’DEN İSTANBUL ÇıKıŞı: “İMAMOĞLU’NA ENGEL, DEMOKRASIYE DARBE”   15:15   “39 BIN LIRANıN ALTı SEFALET: İŞÇISIZ MASA MEŞRU DEĞIL”   13:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜNIVERSITELILERE GELECEK VIZYONU: ‘KAMPÜS MERSIN’ VE ‘GARAJ MERSIN’ TANıTıLDı   10:10   “İSTANBUL’UN SEÇILMIŞ LIDERI ÖZGÜR OLMALı”   22:55   “MERSIN’DE KARDEŞLIK DERSI: SEÇER’DEN BIRLIK VE BERABERLIK VURGUSU”   17:37   KKTC CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR’DAN TOROSLAR’A TARIHI ZIYARET: “KARDEŞLIK BAĞıMıZ SARSıLMAZ”   16:55   ALI BOZAN’DAN SERT ÇıKıŞ: “HASTA MAHPUSLARA ZULMÜ DURDURUN!”   16:38   “TAT GıDA’DAN GELECEĞE GÜÇLÜ VIZYON: VEYSEL MEMIŞ’TEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE LIDERLIK MESAJı”  
 
     
   

Çağdaş Gazeteciler Derneği: Gazetecileri ve halkın haber alma hakkını hedef alan girişimlere derhal son verilmelidir


Çağdaş Gazeteciler Derneği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi`ne yönelik başlatılan soruşturma sonucu Ekrem İmamoğlu`nun da aralarında bulunduğu 106 kişinin gözaltına alınmasına ilişkin yaptığı açıklamada, ``Demokrasinin tesis edilmesi, ifade ve basın özgürlüğünün sağlanması ve tüm toplumun demokratik haklarının güvence altına alınması ihtiyacı açıktır ve bu yalnızca bugünle değil ülkenin geleceğiyle ilgilidir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın siyasi rakiplerinin ve muhaliflerinin bu tür operasyonlarla elimine edilmeye çalışılması olarak görünen süreçler Türkiye`nin geleceğine ilişkin karamsarlıkların artmasına yol açmaktadır. Gazetecileri ve halkın haber alma hakkını hedef alan girişimlere derhal son verilmelidir`` ifadelerine yer verdi.

 

Tarih : 19 Mart 2025 Çarşamba 19:12   Okunma : 424

(ANKARA) - Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), İstanbul Büyükşehir Belediyesi`ne yönelik başlatılan soruşturma sonucu Ekrem İmamoğlu`nun da aralarında bulunduğu 106 kişinin gözaltına alınmasına ilişkin yaptığı açıklamada, ``Demokrasinin tesis edilmesi, ifade ve basın özgürlüğünün sağlanması ve tüm toplumun demokratik haklarının güvence altına alınması ihtiyacı açıktır ve bu yalnızca bugünle değil ülkenin geleceğiyle ilgilidir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın siyasi rakiplerinin ve muhaliflerinin bu tür operasyonlarla elimine edilmeye çalışılması olarak görünen süreçler Türkiye`nin geleceğine ilişkin karamsarlıkların artmasına yol açmaktadır. Gazetecileri ve halkın haber alma hakkını hedef alan girişimlere derhal son verilmelidir`` ifadelerine yer verdi. 

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), İstanbul Büyükşehir Belediyesi`ne yönelik başlatılan soruşturma sonucu Ekrem İmamoğlu`nun da aralarında bulunduğu 106 kişinin gözaltına alınmasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

``Son dönemde yaşananlar, iktidarın ülkedeki herkesin bütün haklarının bir anda askıya alabileceğini gösteriyor. Yaşananlar, demokrasinin zedelenmesinin de ötesindedir.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Aday adayı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere birçok seçilmiş, bürokratlar, gazeteciler, yazarlar gözaltına alınırken hukukun otoriterleşme için aparatlaştırıldığı günleri de ne yazık ki yaşıyoruz.

Meslektaşımız ve üyemiz İsmail Saymaz`ın 12 yıl önceki Gezi direnişi ile ilişkili bir soruşturmayla gözaltına alınması, asıl olarak basın özgürlüğünün ve gazeteciliğin varlığına yönelmiş bir tehdittir. Basına ve sosyal medyaya getirilen kısıtlamalar ve baskılar, yaşanan bu hukuksuzluğun boyutlarını gizleme çabasının yanı sıra kişilerin ifade özgürlüğünün ellerinden alınmasıdır. Bununla birlikte, halkın haber alma hakkının temsilcisi ve yürütücüsü olan gazetecilerin gelişmeleri takip ederken karşılaştıkları türlü engellemeler, gerçekleri halktan kaçırma girişimidir.

Demokrasinin tesis edilmesi, ifade ve basın özgürlüğünün sağlanması ve tüm toplumun demokratik haklarının güvence altına alınması ihtiyacı açıktır ve bu yalnızca bugünle değil ülkenin geleceğiyle ilgilidir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın siyasi rakiplerinin ve muhaliflerinin bu tür operasyonlarla elimine edilmeye çalışılması olarak görünen süreçler Türkiye`nin geleceğine ilişkin karamsarlıkların artmasına yol açmaktadır. Gazetecileri ve halkın haber alma hakkını hedef alan girişimlere derhal son verilmelidir.``

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA