29 Ekim 2026 Perşembe

20:38   KEMAL TUNCER: ’CUMHURIYET KAZANıMLARıNA SAHIP ÇıKMAK TARIHI GÖREVIMIZDIR’   20:25   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı ERDAL NUR: ’CUMHURIYET, ÖZGÜRLÜĞÜN VE ADALETIN SARSıLMAZ KALESIDIR’   20:17   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKAN YARDıMCıSı HASAN ÖNAL ÖZALP: ’CUMHURIYET IŞıĞıNDA HALKıMıZA HIZMET EDIYORUZ’   19:55   GÖKHAN ÇIÇEKÇILIK’TEN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYETIN AÇTıĞı BAĞıMSıZLıK ÇIÇEKLERI ASLA SOLMAYACAK’   19:45   İSMAIL ÖZGÜN: ’CUMHURIYETIN SUNDUĞU VIZYONLA DAHA GÜÇLÜ BIR EKONOMIYE İLERLIYORUZ’   19:36   HÜSEYIN SAVAŞ: ’CUMHURIYET RUHUNU VE KÜLTÜREL MIRASıMıZı GELECEĞE TAŞıYACAĞıZ’   19:27   ADD MERSIN ŞUBE BAŞKANı ADEM ÇETIN: ’CUMHURIYET DEVRIMLERI İLELEBET PAYIDAR KALACAKTıR’   19:20   İSMAIL YURTSEVEN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRIKIMI, YARıNLARıMıZı AYDıNLATAN EN BÜYÜK GÜÇTÜR’   19:10   MÜSLÜM ÖZEL: ’CUMHURIYET, TAM BAĞıMSıZ VE DEMOKRATIK TÜRKIYE’NIN PUSULASıDıR’   19:04   YENIMAHALLE MUHTARı SERVET DOĞAN: ’CUMHURIYET COŞKUSU MAHALLELERIMIZDEN SOKAKLARıMıZA YAYıLıYOR’   19:01   ATAHAN KAYTAŞ: ‘CUMHURIYET, GENÇLIĞIN İNANCı VE GELECEĞIN GÜVENCESIDIR’   18:58   ERCAN MUTLUAY’DAN 29 EKIM MESAJı: ‘CUMHURIYET, ORTAK GELECEĞIMIZIN EN KıYMETLI MIRASıDıR’   18:56   KADIR ÖZCAN: ’EKONOMIK VE SOSYAL KALKıNMANıN TEMELI CUMHURIYET İLKELERIDIR’   18:54   CHP TOROSLAR İLÇE BAŞKANı CUMALI AKBAŞ: ’CUMHURIYET MEŞALESI TOROSLAR’ıN ZIRVESINDE DAIMA YANACAK’   18:53   GÜROL AKBAŞ’TAN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYET, GÜÇLÜ TÜRKIYE VE AYDıNLıK GELECEĞIMIZIN TEMINATıDıR’   17:56   SÜMER :‘CUMHURIYET SADECE BIR MIRAS DEĞIL, AKLıN VE BILIMIN ÖNCÜLÜĞÜNDE BIR AYDıNLANMA YÜRÜYÜŞÜDÜR’   20:08   CHP’NIN İPTAL EDILEN KURULTAYı AİHM YOLUNDA! YENİ PARTI’DEN KRITIK ADıM   09:26   ÖZGÜR ÖZEL 81 İL BAŞKANıYLA MASADA: ’ARTıK KIMSE KOLTUĞUNU VEKILE BORÇLU OLMAYACAK’   01:10   MERSINLI KADıN ÇIFTÇILER KONGRE SARAYı’NDA BULUŞTU: EMEĞIN BEREKETI GELECEĞE TAŞıNıYOR   10:59   SÜRÜCÜLER DIKKAT! 1 KASıM’DA DEPOLAR ALEV ALACAK: BENZIN VE MOTORINE YÜKLÜ ZAM KAPıDA!  
 
     
   

Burhanettin Bulut: "15 Temmuz darbe girişiminde borsa 7.1 değer kaybetti. 19 Mart`ta yapılan darbe girişiminde ise değer kaybı 8.72"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut ,İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun gözaltına alınmasının ardından piyasalarda ve borsada yaşanan hareketliliği 15 Temmuz darbe girişiminde yaşanan hareketlilikle kıyasladı. Bulut, "15 Temmuz darbe girişiminde borsa 7.1 değer kaybetti. 19 Mart`ta yapılan darbe girişiminde değer kaybına bakıyoruz 8.72. Yani 15 Temmuz`daki düşüşten daha fazla. Ve iki defa devre kesici işlediği halde. 41.4 TL`ye geldi dolar. Ve bunun için de Merkez Bankası tam 10 milyar harcadı. Bu iktidar kaybetmeye kaybetti. Ama bu yaptıklarıyla ülkede ne var ne yok herkese kaybettiriyor" dedi.

 

Tarih : 20 Mart 2025 Perşembe 07:01   Okunma : 662

Haber: İleyda ÖZMEN / Kamera: Tunahan GÜLER

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun gözaltına alınmasının ardından piyasalarda ve borsada yaşanan hareketliliği 15 Temmuz darbe girişiminde yaşanan hareketlilikle kıyasladı. Bulut, "15 Temmuz darbe girişiminde borsa 7.1 değer kaybetti. 19 Mart`ta yapılan darbe girişiminde değer kaybına bakıyoruz 8.72. Yani 15 Temmuz`daki düşüşten daha fazla. Ve iki defa devre kesici işlediği halde. 41.4 TL`ye geldi dolar. Ve bunun için de Merkez Bankası tam 10 milyar harcadı. Bu iktidar kaybetmeye kaybetti. Ama bu yaptıklarıyla ülkede ne var ne yok herkese kaybettiriyor" dedi.

İBB ve TBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sabah saatlerinde gözaltına alındı. Gözaltı kararı sonrasında piyasalarda ve borsada ani hareketlilik yaşandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, yaşanan hareketliliği 15 Temmuz darbe girişiminde yaşanan hareketlilikle kıyasladı. Bulut, ANKA Haber Ajansı`na şunları söyledi:

``Umutlar yok deliyor``

"Sadece hukuk alanında bir darbe var diye konuşuyoruz. Ya da 19 Mart darbesi CHP`lilere yapılmış gibi bir algı var. Halbuki bakıldığında bu 86 milyonu ilgilendiriyor. Bir tarafıyla yargı kullanıyor bu darbede, diğer tarafıyla toplumda bir güvensizlik oluşmuş durumda. Umutlar yok ediliyor. Ama bu soyut kısım bir de somut kısmına bakalım. 15 Temmuz darbe girişiminde borsa 7.1 değer kaybetti. Bugün 19 Mart`ta yapılan darbe girişiminde değer kaybına bakıyoruz 8.72. Yani 15 Temmuz`daki düşüşten daha fazla. Ve iki defa devre kesici işlediği halde. 41.4 TL`ye geldi dolar. Ve bunun için de Merkez Bankası tam 10 milyar harcadı.

"Bu iktidar bu yaptıklarıyla ülkede ne var ne yok herkese kaybettiriyor"

Bu iktidar kaybetmeye kaybetti. Ama bu yaptıklarıyla ülkede ne var ne yok herkese kaybettiriyor. Kendisinin kaybettiği yetmemiş gibi gençlerin umutlarını, yoksulun gelecekle ilgili planlarını, altın, döviz ne kadar değer varsa hepsini yükseltip TL`yi aşağıya indiriyor. Böylesi bir dönemde ne ekonomi toparlamanız mümkün, ne yargıya olan güveni, ne de bu memlekete ilişkin umutları ve huzuru diri tutmanın da mümkünatı yok."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA