3 Temmuz 2025 Perşembe

17:30   EMIRLER ORMAN PARKı PIKNIK ALANı’NDA ATEŞ YAKMAK YASAKLANDı   16:10   TARSUS BELEDIYESI’NDEN EMEKLILER GÜNÜ’NE ANLAMLı ETKINLIK   15:58   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN TEMIZ KENT VE SAĞLıKLı ÇEVRE İÇIN KESINTISIZ HIZMET   15:55   KıRATLı: “TÜRKIYE’DE EN ÇOK YATıRıMı MERSIN ALıYOR”   15:45   BÜYÜKŞEHIR, MODACı DILEK HANIF İLE MERSINLI KADıNLARıN DOKUMALARıNı BULUŞTURDU   15:04   TARLADA ÇÜRÜYECEKTI, SOFRALARA ULAŞTı   13:54   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKANı TOPRAK ÇALıŞKAN’DAN 2 TEMMUZ SIVAS KATLIAMı ANMA MESAJı   13:48   TOROSLAR’DA EMEKLILERE SOHBET EVI GELIYOR   13:45   PARIS TRABZONLULAR DERNEĞINDEN BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT’E TEŞEKKÜR ZIYARETI    10:25   GÜLCAN KıŞ’TAN YANGıN ÇıKıŞı: “ORMAN YOKSA HAYAT YOK, BU VURDUMDUYMAZLıĞA ARTıK YETER!”   09:02   MERSIN İLE ÇIN’IN XıNıNG KENTI ARASıNDA ‘KARDEŞ ŞEHIR PROTOKOLÜ’ İMZALANDı   08:55   ADANA VE MERSIN’DEN ADıYAMAN’A VEFA   22:29   MERSIN OSB’YE ÇINLI HEYETTEN ÖVGÜ    17:40   UYSAL: BU TOPRAKLAR SADECE ARSA DEĞIL, ALıN TERIDIR   16:33   TARSUS BELEDIYESI TEMMUZ AYı OLAĞAN MECLIS TOPLANTıSı GERÇEKLEŞTI   14:20   OSMANGAZI KÖPRÜSÜ İLE 1,5 SAATLIK KÖRFEZ GEÇIŞI 6 DAKIKAYA DÜŞTÜ   13:34   MEZITLI TOKİ’DE HAK SAHIPLERI EVLERINE KAVUŞTU   12:45   MERSIN’IN DENIZI ALARM VERIYOR! CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN BAKANLıĞA KIRLILIK TEPKISI VE SORU ÖNERGESI   12:20    TOROSLAR’DA ÇÖP KONTEYNERLERI YERINDE YıKANARAK DEZENFEKTE EDILIYOR   10:10   YUMURTALıK BELEDIYESI’NDE ÖNCELIK INSAN SAĞLıĞı  
 
     
   

CHP Berlin Birliği`nden Ekrem İmamoğlu`na destek: "Darbe rejimine teslim olmayacağız"


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun gözaltına alınması, Almanya`nın başkenti Berlin`de protesto edildi.

 

Tarih : 20 Mart 2025 Perşembe 02:31   Okunma : 531

Haber: İlhan Baba

(BERLİN) -İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun gözaltına alınması, Almanya`nın başkenti Berlin`de protesto edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun gözaltına alınması, Almanya`nın başkenti Berlin`de protesto edildi. CHP Berlin Birliği, Kreuzberg`de düzenlediği gösteriyle gözaltı kararını kınadı. Protestoya katılan CHP Berlin Birlik Başkanı İmam Kaloğlu ve Sol Parti Berlin eski milletvekili Hakan Taş, yaptıkları açıklamalarda bu hukuksuz girişimi eleştirerek, demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne inanan herkesin bu durumu kabul edilemez bulması gerektiğini vurguladı.

"CHP ve İmamoğlu yoluna devam edecek"

CHP Berlin Birliği Başkanı İmam Kaloğlu, yaptığı açıklamada Ekrem İmamoğlu`na yönelik gözaltı kararının demokrasi dışı bir hamle olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“İmamoğlu`na yönelik bu girişimler hukuk ve demokrasi dışıdır. Demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne inanan herkes için kabul edilemez bir durumla karşı karşıyayız. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında verilen gözaltı kararı, halkın iradesine ve demokratik değerlere açık bir saldırıdır. CHP ve Ekrem İmamoğlu, bu hukuk dışı karara teslim olmayacaktır.”

"Ekrem İmamoğlu yalnız değildir"

CHP Berlin Birliği olarak, bu hukuksuzluğa karşı en güçlü tepkiyi verdiklerini belirten Kaloğlu, İmamoğlu`nun İstanbul halkının oylarıyla seçilmiş bir belediye başkanı olduğunu hatırlattı. Ona yönelik baskıların sadece şahsına değil, Türkiye`de demokrasiyi savunan herkese yönelik bir tehdit olduğunu vurguladı.

“Demokrasinin, hukukun ve halk iradesinin yanında olmaya devam edeceğiz. Türkiye`nin geleceğini keyfi kararlarla şekillendirmek isteyenlere karşı kararlılıkla duracağız. Ekrem İmamoğlu yalnız değildir. Adalet, özgürlük ve demokrasi için mücadele eden herkesin yanındayız.” dedi.

CHP Berlin Birliği olarak, adalet ve demokrasi mücadelesinde Ekrem İmamoğlu`nun sonuna kadar arkasında olduklarını belirten Kaloğlu, CHP ve Ekrem İmamoğlu`nun, bu hukuk dışı kararlara rağmen halkın verdiği güç ve yetkiyle yoluna devam edeceğini ifade etti.

Protestoya katılan vatandaşlar da ellerinde pankartlar ve dövizlerle demokrasi ve adalet vurgusu yaparak, Türkiye`de yaşanan hukuksuzluklara karşı dayanışma içinde olduklarını belirtti.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA