2 Temmuz 2026 Perşembe

15:55   EKREM İMAMOĞLU: "9 TEMMUZ SONRASı TÜRKIYE’DE NE OLACAK?"   15:54   İBB DAVASı’NıN 61’INCI GÜNÜNDE DURUŞMAYA IKINCI ARA: İMAMOĞLU, SADECE SAVUNMASı ALıNıRKEN SALONDA BULUNABILECEK   15:53   SIVAS ANMASıNA KATıLAN ÖZGÜR ÖZEL: "HALKıN IKTIDARı KURULDUĞUNDA 2 TEMMUZ BIR UTANÇ GÜNÜ OLARAK ANıLACAK"   14:53   KOMEDYEN DENIZ GÖKTAŞ, YURT DıŞıNDAN DÖNÜŞÜNDE İSTANBUL HAVALIMANı’NDA GÖZALTıNA ALıNDı   14:52   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNıN KARAR DURUŞMASıNıN 12’NCI GÜNÜ BAŞLADı   13:51   AYŞE TOKYAZ DAVASıNDA SAVCı ESKI POLIS SANıK HAKKıNDA AĞıRLAŞTıRıLMıŞ MÜEBBET ISTEDI   13:50   İBB DAVASı’NDA DURUŞMA TAKVIMI GERILIMI: İMAMOĞLU’NUN SALONDAN ÇıKARıLMASı IÇIN TALIMAT VERILDI   12:47   CHP ILE ILGILI ANKET SONUCU: MUTLAK BUTLAN KARARı “SIYASI"   11:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN TARSUS TRAFIĞINE NEFES ALDıRAN KAVŞAK DÜZENLEMESI   10:44   TARSUS DOĞA PARKı’NıN SEVIMLI SAKINLERI ÇEŞITLI YÖNTEMLERLE SERINLETILIYOR   09:43   CHP’LI İLGEZDI KYK YURTLARıNDAKI ÖLÜMLERI MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   09:43   SEVDA ERDAN KıLıÇ: “MADıMAK’ı YAKAN ZIHNIYETLE MÜCADELEMIZ SÜRÜYOR"   17:41   MERKEZ ANKARA’DA 2 IŞÇININ ÖLDÜĞÜ IŞ KAZASıNA ILIŞKIN DAVA… ŞANTIYE ŞEFI VE PROJE MÜDÜRÜNÜN "TAKSIRLE ÖLDÜRME" SUÇUNDAN CEZALANDıRıLMASı ISTENDI   17:32   EDIRNE’DE NATO PROTESTOSU   15:25   CHP’DE 7 YURT DıŞı ÖRGÜTÜNÜN YETKI BELGELERI IPTAL EDILDI   14:24   KUŞADASı’NDA DENIZCILIK VE KABOTAJ BAYRAMı KUTLANMAYA BAŞLANDı   13:38   ANKARA’DA NATO ZIRVESI’NE HAZıRLıK TOPLANTıSı   13:23   İBB ITIRAFÇıSı SOYTEKIN: “DELEGELERIN IRADESININ ETKILENIP ETKILENMEDIĞINE ILIŞKIM BILGIM YOK”   11:01   AVRUPA’Yı KASAN KAVURUCU SıCAKLAR TÜRKIYE’YE GELDI! METEOROLOJI’DEN O BÖLGELERE KRITIK UYARı!   10:05   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NA DEV ÖDÜL! ‘BAHAR NOKTASı’ TÜRKIYE GÜNDEMINDE  
 
     
   

İBB Meclisi CHP Grubu, İmamoğlu yeniden görevi başına gelinceye kadar İBB Meclisi`ni terk etmeme kararı aldı


İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grubu, "Bizler İBB Meclis Üyeleri olarak bu Mecliste, İstanbul`un muhafızı Ekrem Başkanımızın yolunda, İstanbul halkının iradesine sahip çıkacağız ve Başkanımız yeniden görevi başına gelinceye kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi`ni ve Meclis`ini terk etmeyeceğiz." açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 19 Mart 2025 Çarşamba 23:08   Okunma : 434

(İSTANBUL) - İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grubu, "Bizler İBB Meclis Üyeleri olarak bu Mecliste, İstanbul`un muhafızı Ekrem Başkanımızın yolunda, İstanbul halkının iradesine sahip çıkacağız ve Başkanımız yeniden görevi başına gelinceye kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi`ni ve Meclis`ini terk etmeyeceğiz." açıklamasını yaptı.

İBB Meclisi CHP Grubu, yaptıkları ortak açıklamayla Ekrem İmamoğlu`nun yeniden görevi başına gelinceye kadar İBB Meclisi`ni terk etmeyeceklerini açıkladı.

Açıklama şu şekilde:

"Son 6 aydır İstanbul Adliyesi merkezli yürütülen operasyonlar sonucunda her türlü hukuksuzluk yaşatıldıktan sonra bugün 16 milyon İstanbullu hemşehrimizin helal oylarıyla seçilen Ekrem İmamoğlu Başkanımız, iktidarın talimatıyla hareket eden şahıslar tarafından siyasi saikle gözaltına alınmıştır.

6 yıldır İstanbul Büyükşehir Belediyemize siyasi iktidar tarafından her koldan sürdürülen hukuk dışı taarruzlara ve merkezi idarenin engelleyici uygulamalarına teslim olmadık ve asla teslim olmayacağız. Cumhuriyet tarihimizin en karanlık günlerini yaşatan, milletin egemenlik hakkını gasp etmeyi sıradanlaştırmaya çalışan bu zihniyet ile mücadelemiz kesintisiz devam edecek.

TBB ve İBB Başkanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız Ekrem Başkanımız; millet iradesini temsil etmektedir ve kendisini milletimize emanet etmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi her neferiyle partinin evlatlarına; her yerde, her alanda, her daim sahip çıkacaktır. Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları, bu kadim kentin düşman işgalinden kurtuluşundan bugüne, Mustafa Kemal Atatürk`ün açtığı yolda, özgürlükleri için, demokrasi için 102 yıldır bedel ödemekten geri durmamıştır, durmayacaktır.

Çağımızda kötülük, tüm çıplaklığıyla politika sahnesinde kendisini göstermektedir. Rejimin bugünkü hali, bir savcı, bir bürokrat bir araya geldiğinde hakkınızda her şeyi yapabilir. Diplomanı da alır, tapunu da, özgürlüğünü de. İktidar artık bugün, otokratik yöntemleri dahi aşmış, muhalefete gözdağı vermek, rakiplerini saf dışı bırakmak için şuursuzca hareket etmektedir.

Ayakta kalmak uğruna, Türkiye Cumhuriyeti`nin tüm kurumlarını dejenere eden iktidar; her fırsatta kutsiyet atfettikleri ‘devlet` kavramını demokrasiden, hukukun üstünlüğünden, temel haklardan ve en önemlisi milletten kopartarak, kendi iktidarlarını korumak uğruna ülke barışına ciddi zarar vermekten kaçınmamaktadır.

Ancak bilinmelidir ki, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk`ün Bursa Nutku`nda bizlere verdiği talimat gereği; Devrimlerin ve Cumhuriyetin sahibi, bekçisi olmaya devam edeceğiz, kendi eserimizi koruyacağız. Ne Ekrem Başkanımızı, ne de hiçbir yol arkadaşımızı iktidarın insafına bırakmayacağız. İrademize sahip çıkacak, hep beraber mücadele edeceğiz.

Milletin derin vicdanındaki ortak sağduyu bilmektedir ki yaşananlar hukukla değil, yargının siyasallaşmasıyla ilgilidir. Milletin bağrından çıkan Cumhuriyet Halk Partisi İBB Meclis Üyeleri olarak bizler bu soruşturma dosyalarına karşı hukuki savunma üretmeye dahi gerek duymuyoruz. Bu andan itibaren bizim için Ekrem İmamoğlu hakkında savcıların ne yazdığı ve yargıçların ne karar verdiği değil, milletin verdiği karar önemlidir.

Amacınızın ne olduğunu biliyoruz, Türkiye biliyor. Bizler İBB Meclis Üyeleri olarak bu mecliste, İstanbul`un muhafızı Ekrem Başkanımızın yolunda, İstanbul halkının iradesine sahip çıkacağız ve Başkanımız yeniden görevi başına gelinceye kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi`ni ve Meclis`ini terk etmeyeceğiz.

Cumhuriyetin kurucu partisi olan partimizin İBB Meclis Üyeleri olarak, her yurttaşımızı Pazar günü gerçekleşecek ön seçimimize destek olmaya, Cumhurbaşkanı Adayımızı en güçlü iradeyle belirleyeceğimiz demokrasi devrimine destek vermeye davet ediyoruz.

Asla teslim olmayacağız. Çünkü; bu memleket bizim. Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA