18 Eylül 2026 Cuma

09:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı’NA ÖZEL ETKINLIKLER: SPOR VE GÜVENLI ULAŞıM BIR ARADA   08:28   RESMI GAZETE’DE KAPSAMLı ATAMA KARARNAMESI! EMNIYET’TE BÜYÜK DEĞIŞIM: 39 İLIN MÜDÜRÜ DEĞIŞTI   07:49   DOLMABAHÇE’DE TARIHI GECE! BEŞIKTAŞ MARSILYA’Yı SILIP SÜPÜRDÜ: 4 GOLLE MUHTEŞEM BAŞLANGıÇ!   21:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜRETICILERE DEV DESTEK: KÜÇÜKBAŞ HAYVAN, YEM, ZEYTIN MAKINESI VE BALıKÇıLıK EKIPMANLARı DAĞıTıLDı   18:22   YENI PARTI TOROSLAR İLÇE BAŞKANLıĞıNA GENEL MERKEZ KADıN MECLISINDEN ZIYARET   17:10   BALYANLıLAR DERNEĞINDEN YENI PARTI TOROSLAR İLÇE BAŞKANLıĞıNA ZIYARET   10:43   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇOCUKLARA ÜCRETSIZ YAPAY ZEKÂ VE KODLAMA EĞITIMI   10:42   MERSIN EĞITIMINDE YENI DÖNEM ŞIFRELERI: LGS VE YKS BAŞARıSıNDAN OKUL TERKIYLE MÜCADELEYE DEV STRATEJI!   10:40   TOROSLAR’DA ÇIFTLERE BÜYÜK MÜJDE! EVLILIK İŞLEMLERINDE YENI DÖNEM BAŞLADı   10:30   HAVA DURUMU SIL BAŞTAN DEĞIŞIYOR: SıCAKLıKLAR DÜŞÜYOR, FıRTıNA VE SAĞANAK AKDENIZ ILE EGE’YI VURACAK!   08:47    MERSINLILERE MÜJDEYI VAHAP SEÇER VERDI: ’ÇOK YAKıN TARIHTE RAYLı SISTEMLE TANıŞACAĞıZ!’   08:33   TABELALAR ÇÖKTÜ, FIYATLAR 100 TL’YI AŞTı! AKARYAKıTTA TARIHI ZAM SONRASı AKARYAKıT İSTASYONLARıNDA TABELA ŞOKU   16:45   BAŞKAN SARı’YA “YıLıN AHI BABASı” ÖDÜLÜ   16:43   KORAL ÖMÜR: “ESNAFıMıZ MAHALLEMIZIN GÜVENI, KENTIMIZIN BEL KEMIĞIDIR”   16:41   TTB: "LGBTİ+’LARı HEDEF ALAN, TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLERI YOK SAYAN SALDıRı DALGASı DERHAL SON BULMALıDıR"   16:40   YENİ PARTILI YAMAN: "AILELERIN GÜVENDE OLMASı ISTENIYORSA KADıN CINAYETLERI VE ISTISMAR SORUNLARı ÇÖZÜLMELI"   14:51   ÖZGÜR ÖZEL, TARıK AKAN’ı ANDı... “HEP MEMLEKETTEN YANAYDı”   14:49   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NA ILIŞKIN CEZA DAVASı 21 EKIM’E ERTELENDI   14:49   ABD BAŞKAN YARDıMCıSı VANCE: "ORTA DOĞU DıŞ POLITIKAMıZıN İSRAIL’E TABI OLMASıNA IZIN VEREMEYIZ"   11:30    GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA FLAŞ GELIŞME: TUTUKLU SAYıSı 38’E YÜKSELDI!  
 
     
   

CHP Ankara Milletvekili Adnan Beker hakkında Parlamenter Suçları Bürosunca inceleme başlatıldığı ortaya çıktı


CHP Ankara Milletvekili Adnan Beker`in şoförü İ.A`nın, 23 Nisan`da “dur” ihtarında bulunan polisin üzerine aracı sürdüğü iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındığı ve adli kontrolle serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Milletvekili Beker hakkında da Parlamenter Suçları Bürosunca inceleme başlatıldığı öğrenildi.

 

Tarih : 2 Mayıs 2025 Cuma 17:12   Okunma : 2059

(ANKARA) - CHP Ankara Milletvekili Adnan Beker`in şoförü İ.A`nın, 23 Nisan`da “dur” ihtarında bulunan polisin üzerine aracı sürdüğü iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındığı ve adli kontrolle serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Milletvekili Beker hakkında da Parlamenter Suçları Bürosunca inceleme başlatıldığı öğrenildi.

CHP, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Birinci Meclis önünde miting ve ardından Anıtkabir`e Ankara Valiliği`nin yasak kararına rağmen binlerce vatandaşın katılımıyla yürüyüş düzenlemişti.

Yürüyüşe gittiği sırada Talatpaşa Bulvarı üzerinde CHP Milletvekili Adnan Beker`e ait araç, Cumhuriyet Caddesi`nin trafiğe kapalı olması nedeniyle görevli polis memurlarınca durduruldu. Milletvekili Beker ve sürücü İ.A. araçtan indi. Beker`in polislerle konuştuğu sırada tekrar direksiyona geçip, aracı hareket ettiren İ.A`nın önünde bulunan polis memurunun "dur" ihtarına rağmen aracı durdurmadığı iddia edildi.

Hastaneden rapor alan polis memurunun şikayeti üzerine şoför hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında 24 Nisan`da “görevi yaptırmamak için direnme” suçundan gözaltına alınan İ.A`nın emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede nöbetçi hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

Ayrıca olay sırasında araçta bulunan CHP Ankara Milletvekili Adnan Beker hakkında da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu tarafından inceleme başlatıldığı öğrenildi.

"Biz ne kimseye zarar veririz ne de polisimizin hukukunu çiğneriz"

Beker konuya ilişkin sosyal medya hesabı X üzerinden bir paylaşımda bulunmuştu. Beker, şu ifadeleri kullanmıştı:

"23 Nisan`da partimizin programına katılmak üzere alana girerken, aracım 3 farklı polis kontrol noktasından geçerek ve bir zorluk yaşamadan alana yaklaşmıştı. Ankara Tren Garı`nın önünde aracım keyfi bir biçimde tekrar durduruldu. Komiser ile yaşanan diyalogda aracımın geçemeyeceğini, ilgili alana park edebileceğimizi söyledikten sonra aracımı kullanan arkadaşım, komiserin isteği üzerine aracımı park etmeye çalışırken orada bulunan bir polis memuru, amirinin emrinin aksine kendini aracımın önüne attı. Bu görüntüleri bir polisin yaptığı münferit hareketin, canımızdan bildiğimiz tüm polislerimize mal edilmemesi adına bugüne dek yayınlamamıştım. Ancak başı sonu kesilen MOBESE kayıtlarının bazı TV kanallarında yayınlanması, ortada yaralı yokken `Adnan Beker polis yaraladı` başlıklarının atılması ve bazı trol hesaplardan iftira içerikli paylaşımlar yapılması, bu görüntüleri yayınlamamızı zorunlu kılmıştır. Söz konusu polisin 5 gün rapor aldığı, `polis yaralandı` diye itibar suikastı yapılarak paylaşılan ve aracı kullanan arkadaşımın evine sabaha karşı cinayet büro ekiplerince ve çilingirle gözaltına alma maksatlı gidilen olay görüntülerdeki gibidir. Biz ne kimseye zarar veririz ne de polisimizin hukukunu çiğneriz. Ama kimseye de milletin hukukunu çiğnetmeyiz. Takdiri kamuoyunun vicdanına bırakıyorum."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA